Здравейте, колеги. От известно време ме тормозят няколко въпроса относно моята Toyota T27.
Имам функцията след напускане на автомобила, вратите му автоматично да се заключват след около 30 секунди. Дотук добре, проблемът е че тази екстра веднъж се задейства, друг път не. Не мога да си обясня защо това е така и от какво се влияе? Дали трябва да съм на по-голямо разстояние от автомобила за да не влияе ключът т.е. да не се засича сигнала от него или има друга причина? Не ми е много ясно, но веднъж автомобила се заключва сам друг път не.
И другия ми въпрос е откъде мога да си закупя модул за автоматично вдигане на стъклата след заключване на колата с дистанционното и лесно ли става монтирането на самия модул? Понеже от това което прочетох във форума няма друг начин за автоматично вдигане на стъклата (чрез обучение на ключа например)
Т27 - Авто заключване на вратите
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Може с алармата(трябва тя да има съответно извод за това).
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

-
- Автомобил: Toyota Avensis T27 2.2 D4D
- Благодарил/а: 1 път
Да, всички стъклата са с функция АУТО, т.е. при задържане се вдигат до горе автоматично. Значи да я карам на майстор (алармаджия) да се опита да я свърже със стъклата, при заключване да се вдигат.Може с алармата(трябва тя да има съответно извод за това), ако всички стъкла са с функция AUTO.
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Всъщност може и да не са AUTO, но зависи от алармата.
Сега погледнах, как съм го направил при мен. Вързал съм изхода на алармата, който подава сигнал за 20 сек. на всички стъкла на пиновете UP.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя

-
- Автомобил: Toyota Avensis T27 2.2 D4D
- Благодарил/а: 1 път
Мерси, колега. Аз не разбирам от аларми. Моята коля я взех с поставена аларма и не знам дали има тази функция AUTO. Даже ми е чудно защо дори при побутване на колата тя не реагира, няма звуков сигнал. Ще я закарам на майстор да я погледне. Остава въпросът за автозаключването на вратите
- smsdeliverer
- Автомобил: LEXUS NX300H F sport
- Обратна връзка:
Тази ф-я за автозаключването при моя Авенсис T27, работи само като си отключил колата но не си отворил врата, тогава след 30 сек. тя се заключва.
Lexus NX 300H F sport