Ключове & имобилайзери
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ключове & имобилайзери
За това не мога да ти помогна... Просто за честотите се бях човъркал покрай датчиците ми за налягане на гумите, и там бе станало ясно, че избраните/разрешени/свободни честоти в Европа за тази работа е 433, докато щатските са си 315...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Ключове & имобилайзери
Да се похваля, че успях да обуча ключ/дистанционно от Corolla Verso да пали Prius-a, посредством "пилешкия танц". За съжаление не мога да подкарам бутоните за отключване/заключване, но и това ми е достатъчно за резерва. Ще си изрежа едно перо, за да отключвам през централното на вратата. Prius-a е без smart отключване - само с копчетата отключване/заключване.
Прикачвам процедурата, ако на някой ще му е полезна:
1. Влез в колата, затвори и отключи всички врати и се увери, че колата е изгасена.
2. Вкарай стария ключ в слота и го извади 4 пъти подред, като на петия го остави вътре.
3. Отвори и затвори вратата 6 пъти
4. Извади стария ключ от слота. Колата е в програмен режим, свети лампата на таблото
5. Вкарай новия ключ и го остави за поне минута. Наблюдавай лампата, когато спре да свети, новия ключ е готов.
6. Извади новия ключ и процедурата е завършена.
Прикачвам процедурата, ако на някой ще му е полезна:
1. Влез в колата, затвори и отключи всички врати и се увери, че колата е изгасена.
2. Вкарай стария ключ в слота и го извади 4 пъти подред, като на петия го остави вътре.
3. Отвори и затвори вратата 6 пъти
4. Извади стария ключ от слота. Колата е в програмен режим, свети лампата на таблото
5. Вкарай новия ключ и го остави за поне минута. Наблюдавай лампата, когато спре да свети, новия ключ е готов.
6. Извади новия ключ и процедурата е завършена.
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
- miso25
- Получена благодарност: 1 път
Ключове & имобилайзери
Такаааа, след двудневна борба така и не успях да обуча ключа да отваря и затваря колата (централното и алармата). Пробвах през Техстрийма и с отварянето на вратата, но без успех. Ако някой може да даде някоя и друга идея ще съм благодарен. Може и проблем с бутоните да имам знам ли!!!!
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
Ключове & имобилайзери
Вероятно дистанционното не е съвместимо с централата на автомобила. Аз имам същият проблем с японски ярис 2, не намирам дистанционно, което да става, единственото което стана беше на един приятел с японски ярис (взех го за пробата).
Corolla E17 (2014) 1.6 Valvematic LUNA MT
Avensis Wagon T25 2.0 D-4D 1AD-FTV
Avensis Wagon T25 2.0 D-4D 1AD-FTV
Ключове & имобилайзери
Здравейте. Ноември 2017 г взех на лизинг Тойота през Уникредит. Впоследствие реших, че не ми се занимава с ежемесечни вноски и вчера я платих цялата кола. Днес ходихме до Нотариус и колата вече е на мое име. Когато я взимах нова ми дадоха един ключ с дистанционно и един черен без. Днес след края на сделката поисках да ми дадат и другия ключ с дистанционно. Отговориха ми, че са ми дали всички ключове в началото. Понеже шефката на лизинга е жена на мой приятел, съм склонен да и повярвам. Нека някой, закупил Тойота Корола Е170, 1,6 бензин, 132 коня от юбилейните да сподели с колко ключа е колата. Мерси 

Toyota Corolla 1.6 E17 132
ps

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ключове & имобилайзери
Едва ли е била с 1 ключ....
То бива икономия, ама чак толкова?!!
Дано колегите споменат, но на твое място просто бих попитал представителя на Тойота, а не лизингодателя с колко ключа е била комплектован автомобила...
И след това да си 'поприказваш' писмено с лизингодателя (все пак ти си подписал какво си получил и няма как да твърдят, че са ти дали два комплекта)...
Веднъж съм имал 'малка суматоха' с лизингодател - те ключовете били в София, и ги чаках почти месец да дойдат... Но дойдоха..
То бива икономия, ама чак толкова?!!
Дано колегите споменат, но на твое място просто бих попитал представителя на Тойота, а не лизингодателя с колко ключа е била комплектован автомобила...
И след това да си 'поприказваш' писмено с лизингодателя (все пак ти си подписал какво си получил и няма как да твърдят, че са ти дали два комплекта)...
Веднъж съм имал 'малка суматоха' с лизингодател - те ключовете били в София, и ги чаках почти месец да дойдат... Но дойдоха..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Ключове & имобилайзери
Докато изтече лизинга единия стои в банката.Да дават третия.99.9% без да съм купувал нова корола заявявам че тези без безконтактно палене идват с 3 ключа,2 с дистанционно и един сервизен.
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Ключове & имобилайзери
Няма ли как да се провери с techstream колко ключа са добавени в компа? Моя c-hr дойде с 2 ключа, за което подписах протокол и двата са в мен.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
Ключове & имобилайзери
Ами ще потърся някой с програмата. Аз получих два ключа, но само единия е с дистанционно. Другия е гол ключ. С него не мога да изключа алармата, само да запаля. Не е логично нов автомобил, семеен да си прехвърляме ключа с жената.
ps

Ключове & имобилайзери
Здравейте г-н Пенчев ,
Автомобилите на Toyota са винаги с два ключа и в зависимост от нивото на оборудване са или с два ключа с дистанционно или 1 брой с дистанционно и един сервизен. При Toyota Corolla ниво Luna е 1 брой с дистанционно и един сервизен , при по-високите нива на оборудване Anniversary и Sol са с два ключа с дистанционно.
Хубав ден !
Поздрави,
Николай Иванов
Експерт продажби нови автомобили
ГЛОБАЛКАР ООД
Гр. Стара Загора
Бул. Новозагорско шосе 59030
Ето официалния отговор от Тойота /Глобалкар/ Стара Загора. Да знаят за в бъдеще колегите. При направено последващо запитване за цената на оригинален ключ поговорихме малко за цената, като крайната с капаро 30% е точно 400 лева/с дистанционно/.
Автомобилите на Toyota са винаги с два ключа и в зависимост от нивото на оборудване са или с два ключа с дистанционно или 1 брой с дистанционно и един сервизен. При Toyota Corolla ниво Luna е 1 брой с дистанционно и един сервизен , при по-високите нива на оборудване Anniversary и Sol са с два ключа с дистанционно.
Хубав ден !
Поздрави,
Николай Иванов
Експерт продажби нови автомобили
ГЛОБАЛКАР ООД
Гр. Стара Загора
Бул. Новозагорско шосе 59030
Ето официалния отговор от Тойота /Глобалкар/ Стара Загора. Да знаят за в бъдеще колегите. При направено последващо запитване за цената на оригинален ключ поговорихме малко за цената, като крайната с капаро 30% е точно 400 лева/с дистанционно/.
ps

Ключове & имобилайзери
Във тази връзка някой знае ли къде или кой би могъл да ми направи и обучи ключ за по-малко пари.....

ps

- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Ключове & имобилайзери
Уникредит Лизинг НЕ задържат ключове. Старият ми Auris 1.6 vvt-i MK1 също беше само с 2 ключа - един с бутони и един сервизен. Намерих си ключ от ebay и си го обучих, за да имам втори с бутони.
-
- Автомобил: Т271L
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
Ключове & имобилайзери
При мен, април 2018 ми предадоха колата /Avensis/ с 2 ключа с дистанционно и пластината с номера за изработка на нов. От ТМ ауто през Сожелиз.
Toyota Avensis T271L - 2WW
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти