Здравейте,
Карам авенсис 1.8 129к 2008г.
Драмата е стара още като видях че е разбито вътрешно каре, но след смяна се оказа и крива полуоска. Смених и двете с оригинални, тъй като лявата беше изтъняла и съм виждал счупени.
За съжаление проблема с вибрацията остана.
Усеща се при ускорение 2000 - 3000 оборота. Особено силна вибрация след 120км/ч направо не се търпи. Затова и мислех че са полуоските пак... но нали са оригинални и от ТМ ауто казаха че било съединител и маховик .Сменях гуми с джанти... нови стари....баланси... на 10 места
В последстие усганових, че на празен ход при форсиране след 2000 до към 3000 се усеща вибрация чак се клати седалката.
При тръгване в завой на ляво не винаги има един камшичен удар, чува се отдясно. Незнам дали има връзка но това го има и преди и сега след смяна на нещата.
Още не съм го сменил съединител, но ми се иска и вашето мнение или да кажете сервиз където могат да разберат къде е проблема.. не само да ми зкмат пари за смяна на някакви си части за проба.
Благодаря.
Вибряция при форсиране на празен ход
Здравейте,
значи за момента това е проблема някакъв резонанс вибрация след форсиране над 2000 оборота.
ще съм благодарен ако някой каже къде да я гиагностицират.
благодаря.
значи за момента това е проблема някакъв резонанс вибрация след форсиране над 2000 оборота.
ще съм благодарен ако някой каже къде да я гиагностицират.
благодаря.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Маховика на тази кола е плътен, едномасов. Нещо по свещи, бобини трябва да търсиш за начало.
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Не съм специалист,ама изкривена полуоска,заедно с каретата ми напомня за доста силен удар нейде по предницата,
Защо не проверите тампоните на двигателя и скоростната кутия,най вероятно ги има вибрациите и преди 2000 об/мин.
но не се усещат толкова силно.Между резонанс и вибрация теоретично има голяма разлика
.
Защо не проверите тампоните на двигателя и скоростната кутия,най вероятно ги има вибрациите и преди 2000 об/мин.
но не се усещат толкова силно.Между резонанс и вибрация теоретично има голяма разлика

Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....