Мнение
от iakrastev » 21 Май 2018 10:15
Feedback от вчера и днес:
Паля, мотора е стигнал нормална раб. температура, пускам климатика, чува се съвсем леко отново глухото свистене, минават 5 секунди, шума спира и после повече не се появява.
Изгасям мотора, паля го след 15 мин (не е съвсем истинал), пускам климатика, отново за 5 секунди в началото има въпросния шум, после изчезва. Гася мотора на пуснат климатик, няма го остатъчния шум, който чувах преди зареждане на системата.
Ще изчакам още няколко дни, да видим дали шума няма да се появи и да остане перманентен.
Кво може да стане докато отида на проверка на системата: 1. да загубя още от агента и шума да се увеличи; 2. да отида, да видят теч, чрез оцветителя и да мислим какво правим; 3. шума да си остане само в началото, теч да не могат да хванат когато отида, и да карам така и ако има теч то би следвало шума да се увеличи и да загубя останалия агент, а това ще стане за някакъв период от време...
Искаше ми се проблема да е бил само при първото зареждане на системата, но явно има и нещо друго: или малък теч или някакво запушване... Но каквото и да е, аз съм му помогнал, след като така "гениално" реших да си проверя системата...
В двата случая, мирише на едни пари, за които dokkito e прав.... Не знам дали ми се дават.
Toyota Corolla Verso, 1.8 VVti, 2003