LED крушки H11 - Auris E15
LED крушки H11 - Auris E15
Мнение от obelixbg » 29 Ное 2016 18:33
Извинявам се ако темата не е за този раздел.
obelixbg
- spiridoncho
Лед крушки h11 Auris
Мнение от spiridoncho » 29 Ное 2016 20:14
Имам кола с H4 и с обикновенни крушки е трагедия, но с night breaker вече е друга бира със забележката, че рефлекторите са ми здрави.
Селиката ми е с ксенон и свети страхотно. Но и със обикновенни лампи светеше добре заради лупите.
spiridoncho
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
Лед крушки h11 Auris
Мнение от peterhr » 29 Ное 2016 20:45
Има нови и доста мощни диоди, от порядъка на 30-40Вата и светят много добре, но на друг фар, друг цокъл.
Аз до скоро карах с ксенон и сега халогенната крушка ми свети слабо, особено на мокро.
Ще почакам мнения за светодиодите и ако са на нивото на ксенона ще си взема.
peterhr
-
- Получена благодарност: 12 пъти
Лед крушки h11 Auris
Мнение от tora » 30 Ное 2016 09:05
tora
WoLF
BOz
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 169 пъти
Лед крушки h11 Auris
Мнение от Hursa » 30 Ное 2016 20:15

Фаровете за халогенни крушки с нажежаеми жички са разработени за така наречен „точков” източник на светлина - светилния източник е достатъчно малък и излъчва светлината равномерно във всички направления. Рефлектора (и евентуално „лупата” - всъщност за тези с леща точното позициониране на жичката е много по важно, а при по старите фарове – стъклото) е така изработен, с такава форма и повърхностите му са на такова разстояние от „жичката”, че да дадат сравнително равномерна осветеност до определено разстояние пред автомобила (така осветената област е с характерна форма, силно изтеглена напред в дясно) – това всичкото за „късите” светлини. Ксеноновите „крушки” (работещи на друг принцип) имитиращи крушки с нажежаема жичка (за такива фарове) са със характерна форма – с една сферична „издутина” явяваща се основния светлинен източник на крушката, но са „неоригинални” – ако може да се каже така – неодобрени от автопроизводителите. Практически не може да се изработи „лед крушка” имитираща крушката с нажежаема жичка достатъчно добре – е има такива, но поне засега, тези имитации са много „слаби”.
Hursa
- batececo
- Благодарил/а: 372 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Лед крушки h11 Auris
Мнение от batececo » 11 Май 2018 19:12
https://m.ebay.co.uk/itm/2Pcs-72W-H3H7- ... 6223959007
Направи ми впечатление, че лумените за нищо ги нямат, както и мощността на крушките. За това гледах обяви, на които са дали някакви нормални параметри.
Месец и нещо ще пътувъат, 20 лв излизат. Като пристигнат и ги сложа ще споделя.
batececo
Лед крушки h11 Auris
Мнение от memorex » 11 Май 2018 19:40
memorex
- batececo
Лед крушки h11 Auris
Мнение от batececo » 11 Май 2018 19:56
В хонда и субару форумите има доволни от горните Н11, светели по-силно от халоген и почти като ксенон.
За първи път чувам 55 ватови крушки Н11 за габарити, WTF

Иначе, да и тук продават такива, започват от 60-80 лв, в ибей са по 20-30. Най-евтините в БГ са на една пловдивска фирма, даже се обадих да питам дали имат гаранция (ксенона има) и ми казаха 1 седмица само, някакъв техен колега бил сложил на рав четворка и бил много доволен.
batececo
Лед крушки h11 Auris
Мнение от memorex » 11 Май 2018 20:26
memorex
- batececo
Лед крушки h11 Auris
Мнение от batececo » 11 Май 2018 22:01

Решил съм да измеря какъв ток минава през крушките, умножавам по напрежението и ще видя колко е реално мощността от китайчетата.
batececo
- peterhr
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
Лед крушки h11 Auris
Мнение от peterhr » 12 Май 2018 09:58
Вентилатора не може да е толкова мощен, най вероятно е 5Вт максимум. Но и да няма вентилатор, а да е само пасивно охлаждането, то пак ще се цапа и полепналия прах ще намали топлоотдаването.
Дълги и къси стандартно трябва да се превключват от самата лупа, не от крушката. Мести се една пластина.
А реално крушката нищо не променя за да превключва къси/дълги.
Точно този Аурис няма ли отделна секция за дълги?
batececo, сложи снимки като монтираш.
peterhr
- batececo
Лед крушки h11 Auris
Мнение от batececo » 12 Май 2018 10:29

Иначе на дългите май имаше отделна секция Аурис Е15...
Ето какво дискутират по други Тойотски форуми: https://www.toyotaownersclub.com/forums ... s-install/
batececo
- batececo
Лед крушки h11 Auris
Мнение от batececo » 30 Май 2018 18:30
Първите ми впечатления са лоши (не съм ги монтирал още, ще ходя в някой мол на стена да сравнявам 1 по 1 да сменям и да гледам дали е отсечен pattern-a пак на стена като сменя крушката). Некоректно описание на мощността.... Пише, че се 2х55 вата (общо 110 вата за комплект). Вземам едно захранване от стар компютър, 12.2 волта без товар, 11,8 като включа крушката. До тук добре. Меря тока - 1.9 Ампера.... 11.8V x 1.9A = 22.42W на крушка. Надявам се измерването ми да е неточно, понеже това захранване май е импулсно. Ще меря пак на включен двигател, директно от акумулатора колко е тока при напрежение над 14 волта... и ще умножавам пак, да видя каква е мощността...
т.е. крушките са по 22 вата вместо 55 както е описано. Няма как да измеря светлинния поток, ще преценявам като ги сменя как ми се струва и ще пиша пак... Май трябваше да взема ксенон, но ще видим, като ги сложа, видя как светят и покарам месец-два ще пиша.
Още нещо... вентилаторът е доооста шумен, наистина доста шумен. Също така работи на едни и същи максимални обороти още при включване (на някои модели пише, че вентилаторът е "умен" - променя си оборотите в зависимост от температурата, но за толкова пари - толкова).
batececo
Обратно към “Електрическа система, навигация, музика”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru