От близо 1 година се снабдих с на бащата королата, която е с 1CD-FTV мотора и турбо VB10 (90 кончета без кулер)
В тази 1 година се постарах колкото мога с прости финанси да изчистя проблемите затрудняващи нормалната работа на колата и да възстановя ресурса й.
Но така и тия 90 коня не ми станаха достатъчни (не за рейсване), а защото возя хора и багаж и си карам по магистралата със 140 и понякога имам нужда да изпреваря някой (я на лек наклон), а бе случва се понякога да настъпиш, за да избегнеш нещо, но често ми се е налагало да бия спирачки, защото колата толкова си може.
Та четох тука из форуми из нета, че има 2 вида тунинг по двигателя - чип и power box
За чипа много хора из форума казват, че специално 90 коня не можели да се подлагат на чип тунинг, но видях един сайт, че за 580 лв. в Digitaltuning ставало
Но такава пара не ми се дава за някви 25 коня отгоре, защото толкова пари ще съм хвърлил, че ще очаквам да стане BMW

Power box-a от друга страна пък се пъхал в OBD буксата - моля хора, които ползват боксче да се изкажат компетентно (цена, качество, доволни ли са, истина ли е)
И като цяло клоня повече към Power box-a ако изобщо е читаво и говоря за този, който се доближава до чип тунинга, а не тия китайските измишльотини