Приблем с предното окачване на Авенсис Т25 2004 комби
-
Здравейте приятели, имам странен проблем с предното окачване на авенсис Т25 комби 2004г. 2.0d4d 116hp.
Има странно и силно хлопане от предното окачване на колата, двама майстори я гледаха и казват че всичко е наред и нищо и няма но колата си тропа и немогат да разберат от къде тропа.Има чуството че ще се изсипе някъде предният мост.Какви са болежките на тези авенсиси от кое най често страда окачването?Биалетките уж са сменени и всичко било здраво и ок.
Гледам в руските форуми често сменят тампони на стабилизиращата щанга и казват че от тях тропала много колата възможно ли е да сяте виновните?
Единият майстор има съмнения в амортисъорите но ги гледах нямат никъде омаслено или изпуснали да са .
Някой да помага че така се не трае.Мерси предварително
Има странно и силно хлопане от предното окачване на колата, двама майстори я гледаха и казват че всичко е наред и нищо и няма но колата си тропа и немогат да разберат от къде тропа.Има чуството че ще се изсипе някъде предният мост.Какви са болежките на тези авенсиси от кое най често страда окачването?Биалетките уж са сменени и всичко било здраво и ок.
Гледам в руските форуми често сменят тампони на стабилизиращата щанга и казват че от тях тропала много колата възможно ли е да сяте виновните?
Единият майстор има съмнения в амортисъорите но ги гледах нямат никъде омаслено или изпуснали да са .
Някой да помага че така се не трае.Мерси предварително
-
-
Вече трима я гледат и викат всичко е ок. Единият каза че на амортесъор или тампон макферсон го прави.
Биалетките и тампоните стаб щанга са сменени с нови,окачването уж здраво.
Биалетките и тампоните стаб щанга са сменени с нови,окачването уж здраво.
-
Ти говориш за окачване. Предно. Тука въпроса свава вече политически. Колко опорни точки може да има предното окачване? Защото ако имаше проблем със задното на Т-25 ..... ще ти трябва гуро от япония.
- babata
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Подобен проблем имах и аз. При каране по неравности се чуваше клопане, като от биелетка или шарнир. Оказа се от "мъртъв" ход на амортисьор. Дори при качване на стенд за амортисьори всички показатели бяха в норма, но след смяната на амортисьора, всичко се оправи.
поздрави
Димитър
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 126 к.с. 1AD-FTV , 2008
Димитър
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 126 к.с. 1AD-FTV , 2008
-
То явно няма как да се разберв заръчал съм предни амортесъори и тампони макферсън и след разглабяне ще стане бели от кое е било.Но чак след 20ти ще влиза сигурно за ремонт и ще пиша пак какво е излязло.
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Няма ли тресачка за амортисьори около вас.
https://www.youtube.com/watch?v=5iwmQVIgUzg
Ходил съм няколко пъти и пломбите от зъбите падат,и на диаграмата аморт. си показва.
https://www.youtube.com/watch?v=5iwmQVIgUzg
Ходил съм няколко пъти и пломбите от зъбите падат,и на диаграмата аморт. си показва.
-
Има до мен пункт за технически прегледи, ама мисля че неса много верни тия тресачки.Аз така мисля може и да греша.Ами ако тампона е здал багажа няма ли да покаже че амортисъора е заминал,знам ли.Да взема утре да я прекарам през тресачките да видим какво ще покаже
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Това на клипа е нещо комбинирано с валове,и не ми се вижда много добро.
Аз съм ходил на "чиста"тресачка за амортисьори там е друга машина,много по различно изглеждаща вързана към тестер .
Дават ти графика на целият тест ,и там при мен си бе явна аномалията на заден десен амортисьор спрямо другите три на колата.
Моята кола бе нестабилна в определени моменти и след смяна на задните нещата си дойдоха на местото.
Аз съм ходил на "чиста"тресачка за амортисьори там е друга машина,много по различно изглеждаща вързана към тестер .
Дават ти графика на целият тест ,и там при мен си бе явна аномалията на заден десен амортисьор спрямо другите три на колата.
Моята кола бе нестабилна в определени моменти и след смяна на задните нещата си дойдоха на местото.
-
- Автомобил: Avensis 3S-FE,RAV4 XA30 1AZ-FE
- Благодарил/а: 23 пъти
- Получена благодарност: 61 пъти
Вибростенд някога имаше при вносителите на Закс. Д и Н, или В и Д. Не помня точно как беше.
Ако мога да използвам темата ... на T27 отпред също тропа яко по неравности тип павета, кръпки и тн. Забелязах, че като натисна спирачки , спира да тропа ... всичко е сменено, единствено стабилизиращата не съм смогнал да проверя, но се чудя дали толкова яко може да е от нея 

- Freedom
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Ако при леко докосване на педала за спирачката тракането изчезва вижте дали не е от спирачните апарати. С помощта на търсачката ще намерите доста коментари по темата.
Успех!
Успех!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Спирачни апарати!bonev написа: Забелязах, че като натисна спирачки , спира да тропа ... всичко е сменено, единствено стабилизиращата не съм смогнал да проверя, но се чудя дали толкова яко може да е от нея
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Уоу ?! Сериозно ли ? Хем я гледаха отдолу за биалетки и какво ли не, но нищо нямало

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!