Проблем с ABS на Ярис 2001 1.0 16V GLS
Да постоянно го прави, но няма някаква точна последоватеност. Прави ми впечатление когато натисна спирачният педал по рязко и по силно автомобила спира прекрасно. Но когато го натисна лекичко ако съм в трафик вече в момента почти преди спиране и се чува едно ррръъъъмммм и педала става за момент твърд . След отпускане на педала и последващо натискане вече не чува шум или вибрация. Не съм проверявал дали спирачната система е обезвъздушена добре. Възможно ли е при наличие на въздух по системата да се появяват тези симптоми и да се задейства ABS - са?
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Може би при рязко спиране няма възможност да се генерират различни импулси и абс-а не сработва. При плавно спиране системата е в по- продължителен период на различие в импулсите и сработва. За всичко това има проблем с гривна или ленив датчиг.
Механика ти беше написал много точно какво да се провери.
Движи се със същата скорост и следи четирите колела.
Опитай да се движиш на скорост с лека спирачка. Така ше държиж системата в проблемната зона по- дълго време.
Механика ти беше написал много точно какво да се провери.
Движи се със същата скорост и следи четирите колела.
Опитай да се движиш на скорост с лека спирачка. Така ше държиж системата в проблемната зона по- дълго време.
Който не може да работи с главата , трябва да работи повечко с ръце.
Здравейте!Реши ли се проблема и ако да какъв беше,че имам същият проблем с Корола Версо 1,8 2005г.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Свали си въпросното колело което ти чатка на случаен принцип. Ивзвади датчика от главината, прешкури главината там където датчика ляга на нея. Намажи мястото със ръждопреобразувател. Изчисти с метчик резбата в главината. Изчисти със ситна шкурка металния държач на датчика, и със спрей за спирачки измий мизерията по самият датчик. Смени болта с нов некорозирал и преди да го завиеш, му сложи съвсем малко медна грес, или нещо което ще предпази вътре резбата от корозия, но и ще е електрически проводимо.
Миналата година по това време при смяна на главинен лагер ми скъсаха изгнилият винт и светна отворена верига в датчика на диагностика. Смених винта и изчезна грешката. После започна да ми чатка произволно предно дясно колело - и там смених винта и оправих да има стабилна маса към купето и всичко заспа.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Благодаря много.Утре съм запазил час за сервиз за смяна на масло скоростна кутия и ще им кажа да проверят и това,да видят от къде идва проблема.Нямам никакъв проблем с датчиците работят добре.Не ми свети нищо в колата за ABS-а.Крах я при един майстор,който ми каза,че е от каре на лява полуоска.Бях го сменил понеже гният и ги късам това ми е втора полуоска която късам на ляво колело(вярно,че за 10 год. каране де).Смени ми карето защото даваше разлика в оборотите на колелото.Той ми каза,че всичко е ОК,но след 1-2 километра и пак същото.Утре ще проверят да не би да са дискове или да имам запекли спирачни апарати и ако не открият нищо ще го направя това със смяната на болта и почистване на датчиците.Благодаря още един път за съвета.Лека и без аварийна!!!
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Винтът е елементарно да го смените на "коляно пред блока". Сваля се гумата и навивате волана в обратната посока. При мен се получи за 2 часа с разпробиването на скъсания болт и търсенето на нов.
Лампата не ми е светила на таблото, единствено това колело чаткаше при произволни обстоятелства, и ми светеше "колата, която се пързаля" на таблото посред лято, също на произволен принцип. Не се включваше зумера че е сработила стабилизацията. Грешката я открих при рутинното закачане на диагностиката, което го правя когато имам свободно време и няма с какво друго да го убия (някъде веднъж на 3 до 6 месеца).
Снимка:
Лампата не ми е светила на таблото, единствено това колело чаткаше при произволни обстоятелства, и ми светеше "колата, която се пързаля" на таблото посред лято, също на произволен принцип. Не се включваше зумера че е сработила стабилизацията. Грешката я открих при рутинното закачане на диагностиката, което го правя когато имам свободно време и няма с какво друго да го убия (някъде веднъж на 3 до 6 месеца).
Снимка:
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--