Къде да дарим 225.71 лева ?
- darknessevil
Гласувах средствата да останат у колегата, на когото помогнахме.
Моето предложение е, ако автомобилът има нужда от нещо друго - то да бъде закупено. Целта на колата е да има с какво да пътуват децата. Според мен би било удачно да бъдат използвани при необходимост за закупуването на гуми, обслужване на спирачната система или някакъв по-дребен ремонт, ако има нужда от подобно нещо. Идва лятото - 4 чисто нови гуменки за тази колица ще са до 300 лева.
Моето предложение е, ако автомобилът има нужда от нещо друго - то да бъде закупено. Целта на колата е да има с какво да пътуват децата. Според мен би било удачно да бъдат използвани при необходимост за закупуването на гуми, обслужване на спирачната система или някакъв по-дребен ремонт, ако има нужда от подобно нещо. Идва лятото - 4 чисто нови гуменки за тази колица ще са до 300 лева.
Още един глас за приюта в Нови хан. Не смятам, че има човек тук, който да се съмнява, че дарените там средства ще отидат по предназначение. Като вариант може да се закупят и хранителни продукти и лакомства за децата в приюта. А БЧК ми паднаха в очита след снимките с БМВ-то - "линейка".
Toyota Corolla 1.8 HSD 2020
- kostadinnm
Аз предлагам да се дарят на абитуриента от Елисейна с изгорялата къща. Мотивиращо е когато млад човек търси помощ, но активно, напрягайки и собствените си сили за да изплува. Ето статия, в която е упомената и банкова сметка за дарения: Предлагат помощ и работа на Тихомир от Елисейна, чиято къща изгоря
Corolla 2006 2.0 D-4D | sedan, SOL
Предлагам,с парите колегата Калин,да си направи едно Каско (с право на сервиз ) на ремонтираната кола.
Разбира се колегата ще трябва да даде още стотина лева или да се отиде в Метро или някой друг магазин,склад и с парите да се напазарува за Отец Иван
Разбира се колегата ще трябва да даде още стотина лева или да се отиде в Метро или някой друг магазин,склад и с парите да се напазарува за Отец Иван
РАВ 4 -2.2 DCAT- 2016 -AUTOMAT
C4-1.6/4AL-2006
C4-1.6/4AL-2006
- Чо :)
- Автомобил: Prius 4
- Обратна връзка:
Здравейте,
Дарил съм тези пари за автомобила на семейството на Калин.
Благотворителността/подпомагането към кауза или някой е личен избор (дарявам продукти (не "пари") за отец Иван и други кампании), но смятам, че е несправедливо (към даряващите) и принципно не съм съгласен, някой друг (освен на този, на който съм дарил) да преразпределя за друга инициатива.
Лично мнение!
Дарил съм тези пари за автомобила на семейството на Калин.
Благотворителността/подпомагането към кауза или някой е личен избор (дарявам продукти (не "пари") за отец Иван и други кампании), но смятам, че е несправедливо (към даряващите) и принципно не съм съгласен, някой друг (освен на този, на който съм дарил) да преразпределя за друга инициатива.
Лично мнение!
Smile is Health
Keep Smiling ...
Усмихни се ... Животът е Хубав 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Чо, въпрос на гледна точка...
Дарението бе за ремонтиране на автомобила, и това бе успешно свършена работа. Колегата е повече от доволен.
Това, че са дарени повече от необходимите пари е страничен ефект от невъзможността да се прецени предварително стойността на ремонта.
И поради това смятам за нормално да се иска мнението на дарилите къде да отиде остатъка.
В разговор с Калин, той също потвърди моето мнение (надявам се да не го е направил от излишна скромност)..
Ако решим да бъдем напълно демократични - според сегашните резултати може да оставим 30% от сумата за Калин, а останалите 65% да отидат за детски дом или приют
Дарението бе за ремонтиране на автомобила, и това бе успешно свършена работа. Колегата е повече от доволен.
Това, че са дарени повече от необходимите пари е страничен ефект от невъзможността да се прецени предварително стойността на ремонта.
И поради това смятам за нормално да се иска мнението на дарилите къде да отиде остатъка.
В разговор с Калин, той също потвърди моето мнение (надявам се да не го е направил от излишна скромност)..
Ако решим да бъдем напълно демократични - според сегашните резултати може да оставим 30% от сумата за Калин, а останалите 65% да отидат за детски дом или приют

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Чо :)
- Автомобил: Prius 4
- Обратна връзка:
Ако ще са за дом/приют по-добре да се купи продукти/топки/кукли/играчки и т.н. , защото като "пари" (за съжаление) в голяма част от случаите не стигат до нуждаещите се.
Smile is Health
Keep Smiling ...
Усмихни се ... Животът е Хубав 

Да дам и аз моите 5 ст. по въпроса
Страхотно е,че се събраха дори повече от нужните средства! Колко радост носят усмивките на децата на Калин ! Като се замисля, че може да се дарят подобни усмивки и на други дечица - от някой дом - то прегръщам идеята за това. А и мисля,че е хубаво да се сети някой за тях не само по празници (лично мнение)
Успех на колегата Калин и цялото семейство ! ! !

Успех на колегата Калин и цялото семейство ! ! !
Toyota Avensis 2.2 D4D 2007 -----> Toyota Avensis 1.8 CVT 2017------->
Skoda Superb III FL 2020 2.0 TSI 190 DSG
Skoda Superb III FL 2020 2.0 TSI 190 DSG
- slowtraveler
Безусловно! Точно това ми бе и предложението в началото на темата.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
И аз за това гласувах. 

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
Здравейте на всички,не съм го направил от скромност Жорка просто това което ми е на сърцето това ми е и на устата.Днес се опитах неколкократно да се свържа с Директорката на дома в село Дрен засега неуспешно.Утре ще опитам отново и ако не успея предлагам парите да отидат при отец Иван или при някое дете нуждаещо се от лечение.slowtraveler написа: Чо, въпрос на гледна точка...
- skydiver
- Автомобил: Rav4.2
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Калински,да не съм лош пророк, но и утре няма да успееш...Калин Лазаров написа:Здравейте на всички,не съм го направил от скромност Жорка просто това което ми е на сърцето това ми е и на устата.Днес се опитах неколкократно да се свържа с Директорката на дома в село Дрен засега неуспешно.Утре ще опитам отново и ако не успея предлагам парите да отидат при отец Иван или при някое дете нуждаещо се от лечение.slowtraveler написа: Чо, въпрос на гледна точка...
Разбрах го случайно преди около година, когато имаше кампания и ми казаха, че няма как да дарим пари на дома в Дрен :
https://www.dnes.bg/redakcia/2015/09/30 ... nik.278010
Any car can get you where you need to go, a special car gets you there with a smile on your face...
- slowtraveler
Така колеги... Анкетата вече е ясна - действаме в посока закупуване на нужни продукти, лакомства или плодове за някой дом.
skydiver, е прав...
Преместили са го в София и Перник..
От сайта на SOS детски селища:
Смятам, че е по-добре да се види център с малки деца - сумата е малка и за съжаление с нея не можем да помогнем например на абитуриент и т.н...
Изпратил съм им запитване - да предоставят информация къде им са сега селищата - координати, телефони и т.н.
skydiver, е прав...
Преместили са го в София и Перник..
От сайта на SOS детски селища:
Защо затворихте в Дрен?
Предизвикателствата на съвременния свят изискват да приемем правилните мерки, за да осигурим на децата от SOS приемните ни семейства нужните грижи и равен старт в живота, да им дадем възможност за по-добро образование, достъпна здравна грижа и пълноценно развитие. И не на последно място – подобрени възможности за контакти със своите биологични родители. За нас приоритет е развитието на децата днес и тяхната успешна житейска и професионална реализация в бъдеще.
Това са причините, поради които преместихме SOS приемните ни семейства от детското селище в Дрен в София и Перник.
Смятам, че е по-добре да се види център с малки деца - сумата е малка и за съжаление с нея не можем да помогнем например на абитуриент и т.н...
Изпратил съм им запитване - да предоставят информация къде им са сега селищата - координати, телефони и т.н.
Здравейте,
Администратор съм в Тойота форум България ( http://www.toyotabg.eu ). След акция за помощ на закъсал финансово колега, остана скромна сума, които решихме да дарим в предметен еквивалент в помощ на малки деца. За съжаление както споменах сумата е скромна - около 250лв, и е несериозна за помощ на по-големи деца, но все пак може да създаде радост у по-малките.. В миналото колеги имат добри впечатления от комуникацията с ръководството в Дрен, но в момента връзката е прекъсната. Бихте ли помогнали с информация какво би било най-добро за децата (плодове, лакомства, продукти и т.н.)??? Или координати за пряк контакт с ръководител на такова селище.
В очакване на Ваш отговор.
- Xeku
- Получена благодарност: 1 път
Дали пък да не посъберем още малко парици преди да ги насочим нанякъде. Малко е несериозно, че форум от над 16 0000 членове се откъсват 250 лева за дарение. 

- slowtraveler
Разбира се, че може да се направи, но засега смятам за правилно първо да 'закрием' първият въпрос...
А нататък - нова акция вече конкретно за някой дом или за някаква идея
Тъкмо вече ще имаме конкретен опит с действията например на ръководството на конкретен дом...
А нататък - нова акция вече конкретно за някой дом или за някаква идея

Тъкмо вече ще имаме конкретен опит с действията например на ръководството на конкретен дом...