Какво е мнението ви на идеята за новите еко винетки?
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Здравейте. Тази сутрин слушах за тази нова идея на Държавата за създаването на въпросните стикери, според Евто стандарта на автомобила. Както и за контрола на достъп на по- старите автомобили в центровете на градовете.
Който не може да работи с главата , трябва да работи повечко с ръце.
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 47 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Крайно време беше,сега и ако контрола за изгорелите газове на автомобилите се затегне[ не само на хартия].Тогава тези пущещи дараци ще изчезнат.Крайно време е да стане ясно,че половината автомобили трябва да се бракуват.
-
Напълно съгласен съм да бъде затегнат контрола . Как би помогнала обаче държавата, защото не може само да изискваш.
Да не мислите, че на хората с дараците им е приятно да ги карат.
Да не мислите, че на хората с дараците им е приятно да ги карат.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Лесно се правят подобни коментари, когато имаш пари и си купил по-скъпа кола, която ще покрие успешно новите еко изисквания. Какво да направят останалите? Да не карат нищо!
Това ми звучи, като: Щом нямаш пари да плащаш тройна цена за еко храни, няма да ядеш!
Това ми звучи, като: Щом нямаш пари да плащаш тройна цена за еко храни, няма да ядеш!
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
Смятам, че този ход не решава проблема с мръсния въздух. Положението в което ще ни постави държавата се знае от години. Въпреки всичко оставяха години Европа да си изхвърля боклука в България. Защо още тогава не решиха проблема?
Аз като всеки нормален гражданин не искам да замърсявам страната си, но как да си го позволя?
Отоплявам се с локално парно на дърва,защото нямам друг начин съобразен с джоба ми.
Карам 13 годишен автомобил, защото нямам пари за нов.
Да не говорим за мръсните и разкопани улици, които са най- големия проблем за запрашаването на въздуха.
Аз като всеки нормален гражданин не искам да замърсявам страната си, но как да си го позволя?
Отоплявам се с локално парно на дърва,защото нямам друг начин съобразен с джоба ми.
Карам 13 годишен автомобил, защото нямам пари за нов.
Да не говорим за мръсните и разкопани улици, които са най- големия проблем за запрашаването на въздуха.
- Митхат
Не е точно така,може да се намери в момента автомобил на изплащане нов за около 200лв месечно.
Ако не можеш едни 200лв да отделиш,и следващите 5/7 години да караш почти без да правиш ремонти.
Ако и това те затруднява,значи трябва да си търсиш още една работа или да караш с градският транспорт.Аз също имам едно проблемно МПС и бих го нарязал с кеф.
-
Нищо в тази държава не ми дава сигурност за постоянни доходи за да рискувам. Да не говорим, че тея 200 лева са само една мааалка част от разхода за нов автомобил. Каско , застраховка и брадвите с които те секът по обслужванията в официалните сервизи.
Не бих рискувал 5 години да давам 350-400 лева на месец.
Не бих рискувал 5 години да давам 350-400 лева на месец.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Фандъков,рискуваш да раздразниш доста хора във форума.Идеята за Калин беше твоя,нали.Знаеш ли колко РАБОТЕЩИ хора в България могат само да си мечтаят за нова кола? 

Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Считам това за поредния 'балон', от който някой ще направи пари, без да има ефект за екологията...
И също така изглежда като впрягане на каруцата пред коня...
Начина за мен е коренно противоположен - ЗАБРАНА на внос на автомобили под даден клас, но без рестрикции на вече експлоатиращите такива автомобили у нас...
Защо мисля така?
1. Принципът като цяло е порочен - каква е гаранцията, че утре по същата логика някой няма да реши, че белият автомобил който си купил и експлоатираш, в един момент не е решено, че не е подходящ за експлоатация в града, защото заслепявал птиците?
2. Сигурен ли си, че ще имаш тогава пари да си купиш друг цвят (който ще е сериозно надценен разбира се
)...
3. Животът е доказал, че както имаш в даден момент, така в следващия нещата могат да се променят. Имам два случая пред очите си - приятел заболя тежко... За щастие се оправи, но сумата за лечение май надхвърли луксозен автомобил.... Тъкмо се оправи - съпругата му мина по същият път (за щастие - отново успешно)... Имаха средства - да (в противен случай щяха да са в облаците вече), но средствата по нашите ширини са доста ограничен ресурс. Другият случай - знаеш ли какви пари е учение на дете в чужбина? А две деца? Както се казва - свиваш кълките и държиш на минимума с това което разполагаш до него момент... Нов автомобил? Абсурд...
4. Каква щета на природата допринася например баща ми с неговото Рено-19 на газ? Който го експлоатира само при нужда, а не до кафето ... Иска, но няма възможност да си купи нов автомобил. Втора работа - на 80+ не ги търсят много.... А автомобилът му е единствения начин да се придвижва успешно (все пак подмина 80-те години, и е инвалид 'по ходовата част')...
И също така изглежда като впрягане на каруцата пред коня...
Начина за мен е коренно противоположен - ЗАБРАНА на внос на автомобили под даден клас, но без рестрикции на вече експлоатиращите такива автомобили у нас...
Защо мисля така?
1. Принципът като цяло е порочен - каква е гаранцията, че утре по същата логика някой няма да реши, че белият автомобил който си купил и експлоатираш, в един момент не е решено, че не е подходящ за експлоатация в града, защото заслепявал птиците?
2. Сигурен ли си, че ще имаш тогава пари да си купиш друг цвят (който ще е сериозно надценен разбира се

3. Животът е доказал, че както имаш в даден момент, така в следващия нещата могат да се променят. Имам два случая пред очите си - приятел заболя тежко... За щастие се оправи, но сумата за лечение май надхвърли луксозен автомобил.... Тъкмо се оправи - съпругата му мина по същият път (за щастие - отново успешно)... Имаха средства - да (в противен случай щяха да са в облаците вече), но средствата по нашите ширини са доста ограничен ресурс. Другият случай - знаеш ли какви пари е учение на дете в чужбина? А две деца? Както се казва - свиваш кълките и държиш на минимума с това което разполагаш до него момент... Нов автомобил? Абсурд...
4. Каква щета на природата допринася например баща ми с неговото Рено-19 на газ? Който го експлоатира само при нужда, а не до кафето ... Иска, но няма възможност да си купи нов автомобил. Втора работа - на 80+ не ги търсят много.... А автомобилът му е единствения начин да се придвижва успешно (все пак подмина 80-те години, и е инвалид 'по ходовата част')...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Митхат
Чакайте малко сега,мислите че аз не съм работещ ли така ме налазихте бе хора
.Знаете ли че аз няма спомени от 91г. да съм почивал на празници,знаете ли че имам 14ч.работен ден даже и в събота.Ще се изненадате колко семейства издържам.Сега колко от тези които се уплашиха че ще вкарат тези винетки и изпитват затруднения с подържането на семейният бюджет почиваха на миналите празници,колко от хората които само реват/ не визирам никого\ ходят на работа някъде и си карат 5 за 4,.....осем часа пет дневна работна седмица.Вместо да се оплакват да се вземат в ръце и да си оправят живота.Песимизмът в комбинация със загубените трудови навици не вещае нищо добро.В този живот никой на никого с нищо не е задължен,и всеки сам е виновен за съдбата си.
И не съм казал че всеки да си купи нова кола,което според мен ще е супер ако се случи.А казах че дрънгелите които засичам на бензиностанциите които си наливат по 3лв гориво и бълват смърт е време да си ходят.
А тук да се дават примери като Калин,и да ми се вменява някаква вина, е меко казано неуместно.
SORRY за правописа от телефона толкова.

И не съм казал че всеки да си купи нова кола,което според мен ще е супер ако се случи.А казах че дрънгелите които засичам на бензиностанциите които си наливат по 3лв гориво и бълват смърт е време да си ходят.
А тук да се дават примери като Калин,и да ми се вменява някаква вина, е меко казано неуместно.
SORRY за правописа от телефона толкова.
-
Аз също смятам , че е по- редно да се забрани вноса на таралясници, а не вече внесеното да бърка в джоба на човек. Така няма да се реши проблема с екологията.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
А знаеш ли, че съвсем не всичко зависи от теб? В нашият бизнес по принцип няма почивен ден или работно време... Случвало ми се е нон-стоп работа от над 48 часа... Последната година си почивам предимно, защото политиците решиха, че не е хубаво да работя... И семействата които издържах започнаха да минават постепенно на самоиздръжка поради тази причинаmfandakov написа: Знаете ли че аз няма спомени от 91г. да съм почивал на празници,знаете ли че имам 14ч.работен ден даже и в събота.Ще се изненадате колко семейства издържам.Сега колко от тези които се уплашиха че ще вкарат тези винетки и изпитват затруднения с подържането на семейният бюджет почиваха на миналите празници

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Митхат
Човек ти няма да оставиш нещата така сигурен съм инициативният човек си личи.Да не е лесно за всички,кризи и форсмажорни обстоятелсва са винаги възможни.Но пък това ти дава нови възможности,въпроса е човек да не спира.Да седнем и се оплакваме няма смисъл.Толкова възможности все още има в България само където няма инициативни хора с " топки"
Много се измести темата,
Много се измести темата,
-
Защо трябва да работя по празниците или по 48 часа? Далеч съм от мисълта , че така работи и живее европееца за да си позволи нормален живот. Наблягам на думата " нормален" живот. Аз не търся лукс, а нормален живот.
Да не би личния автомобил да е лукс в Европа? В България е лукс , съгласен съм.
Да не би личния автомобил да е лукс в Европа? В България е лукс , съгласен съм.
- Митхат
Европеца става сутрин качва се на колата пътува 80км,работи 9 часа пак се качва на колата и пак 80км.Събота взема извънредни за да си помогне,чисто получава 1800 понеже работи на лазер.Плаща кола лизинг 200 евро,наем 700 ,пералня,телевизор храна,бензин.Жена му гледа дете и взема 2 та година 280евро.Ти ми кажи как ти се струва неговият живот.И не се успокоява че е добър в областта която работи,защото там в далечният изток има някой който е много по добър от него.
П.с Реален е човека..това не е художествена измислица