Дневни светлини за Toyota - DRL модули,схеми,LED светлини...
Най-удобния DRL е този, с модул на дългите.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
И е най-нелегален...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 8 пъти
Колко да е нелегален? Вече 8-ма година карам колите си с такива модули, включително и в чужбина и още ни един не ми казал, че е нелегален. И е далеч по-естетически издържан от разни закърпени към купето светлинки.
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
Че, защо % от светенето на дългите да са най-нелегалния
?
Понеже те всички светодиодни ленти имат сертификата и шофоьора ще си го пази в жабката, пък и монтажа е със сертификат.
Аз също съм карал като ми светят "дългите", ама не самите крушки а набутах вътре светодиоди. И светеше цялата секция на дългите, но бяха бели светодиоди. Да бяха много мощни за времето си, светеха достатъчно силно да се виждат в светъл ден. Карах 6 години с тях, никой не ме е спирал да се заяжда или да пита защо карам с тях. И в чужбина навъртях доста километри. Вярно, че това "Никой не ме е спирал", не е довод, но на фона на всички видове варианти, които се срещат по нашенските пътища, винаги съм бил от по-изрядните.
Виждал съм всякакви видове по улиците: има сини ленти, има лилави ленти, има мигащи ленти, има ленти работещи заедно с габарити, има такива, поставени на 20см лявата от дясната. Има такива, които се виждат само нощем и са по-слаби от габарити и т.н.
Предполагам, че когато дневните светлини изпълняват ролята си да се вижда колата и да не пречи на останалите, нито един полицай няма да се вглежда и за пише, заради тези светлини.

Понеже те всички светодиодни ленти имат сертификата и шофоьора ще си го пази в жабката, пък и монтажа е със сертификат.

Аз също съм карал като ми светят "дългите", ама не самите крушки а набутах вътре светодиоди. И светеше цялата секция на дългите, но бяха бели светодиоди. Да бяха много мощни за времето си, светеха достатъчно силно да се виждат в светъл ден. Карах 6 години с тях, никой не ме е спирал да се заяжда или да пита защо карам с тях. И в чужбина навъртях доста километри. Вярно, че това "Никой не ме е спирал", не е довод, но на фона на всички видове варианти, които се срещат по нашенските пътища, винаги съм бил от по-изрядните.
Виждал съм всякакви видове по улиците: има сини ленти, има лилави ленти, има мигащи ленти, има ленти работещи заедно с габарити, има такива, поставени на 20см лявата от дясната. Има такива, които се виждат само нощем и са по-слаби от габарити и т.н.
Предполагам, че когато дневните светлини изпълняват ролята си да се вижда колата и да не пречи на останалите, нито един полицай няма да се вглежда и за пише, заради тези светлини.
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT
- slowtraveler
Ами колко да е нелегален? Според Закона точно 100% нелегално решение
Прочетете го и ще разберете защо е така
Сами разбирате, че оправдания от рода 'ама досега минавах' напълно логично могат да не минат следващият път...
Да, никой не се е занимавал с Вас в чужбина - възможно е... Обикновено не им пука чак толкова за транзитно преминаващите. Питайте някой местен дали може да премина ГТП с такава модификация...
Защо не се проверява тук - предполагам от немърливост. Иначе биха могли съвсем елементарно да ви 'хванат' и спрат автомобила от движение до остраняване на конструктивното изменение, дори поглеждайки само фара без никакви изискуеми документи...

Сами разбирате, че оправдания от рода 'ама досега минавах' напълно логично могат да не минат следващият път...
Да, никой не се е занимавал с Вас в чужбина - възможно е... Обикновено не им пука чак толкова за транзитно преминаващите. Питайте някой местен дали може да премина ГТП с такава модификация...
Защо не се проверява тук - предполагам от немърливост. Иначе биха могли съвсем елементарно да ви 'хванат' и спрат автомобила от движение до остраняване на конструктивното изменение, дори поглеждайки само фара без никакви изискуеми документи...
-
"Конструктивното изменение" се изменя само за секунди, с няколко прещраквания на "светлинния клаксон". 

- slowtraveler
Т.е. или твърдиш, че си карал на дълги, за което би бил глобен (ползването на дълги по осветен път е забранено - нали знаеш)
Или твърдиш, че си карал с DRL - т.е. си правил конструктивно изменение
Между другото доста пъти вече ми вадят очите сутрин твои колеги, които явно са вързали DRL на дългите - много неприятно е

Или твърдиш, че си карал с DRL - т.е. си правил конструктивно изменение

Между другото доста пъти вече ми вадят очите сутрин твои колеги, които явно са вързали DRL на дългите - много неприятно е

- spiridoncho
То проблем идва на смрачаване, когато каращите с DRL на дългите не са го намалили на 30% и са забравили да преминат на къси. Е тогава как се вадят очи не е истина. А последно време забелязах хора "икономисти", каращи денем на дълги за да пестят късите уж да не им горят крушките, ама нали са с двусекционни фарове та големо пестене пада
. Само дето ше си изкарат боя някъде.
б.т.в. Заради системно нерегулираните фарове със закон трябва да се забрани DRL-а в БГ на дългите. Другия вариант е при преминаване на преглед да се регулират фаровете на колите. Ако не може, то автомобила да се спира от движение.

б.т.в. Заради системно нерегулираните фарове със закон трябва да се забрани DRL-а в БГ на дългите. Другия вариант е при преминаване на преглед да се регулират фаровете на колите. Ако не може, то автомобила да се спира от движение.
-
На моите коли са настроени на 25%. На повече няма смисъл. Все пак, идеята е отбиване на номера. А номерът е много глупав - каране на светлини през деня. 

-
Здравейте колеги да попитам не ми стана ясно а и в описанието на HIDBG-01 не виждам как се настройва промяната на % светлина.Защото ако си купя ми се иска да го свържа с дългите не с ксенона
- slowtraveler
И после се чудим, защо нещата не вървят в България... Всеки следващ смята, че е нещо нормално да нарушава закона, пък после мърмори що е зле положението ...
Така ще е колеги, докато не ни се набие в главата, че в края на краищата правилата трябва да се спазват...
Така ще е колеги, докато не ни се набие в главата, че в края на краищата правилата трябва да се спазват...
- miso25
- Получена благодарност: 1 път
Не знам дали си с новия модел, но на стария нямаше такава опция.
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Автоматично ми се включват късите и габаритите, както е по закон. Лоста го ползвам само като се стъмни, за да се включи подсветката на бутоните или ако ми трябват фарове за мъгла. Като се смрачи или влизам в тунел не мисля за светлини. За четири години вече, не ми е горяла крушка. И аз не разбирам, какво толкова им харесват на дългите на процент.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

- slowtraveler
Така бе при Маздата... За 5г основно градско каране на 2-3км (т.е. често палене, и над 100х.км за това време) нямаше никаква деградация на ксенона, и то при условие, че на Маздата фаровете светваха още при подаване на контакт, след което гаснеха при въртене на стартера, и пак светваха след отпускане на ключа...
На Кашкая съм включил постоянно фаровете на къси (лостчето е включено на ON) - там фаровете ги пали след стартиране на автомобила, и ги гаси след заключване на волана... Пак не съм сменял крушки...
Та не разбирам каква е икономията и каква въобще е целта да се прави закононарушение заради самото такова...
На Кашкая съм включил постоянно фаровете на къси (лостчето е включено на ON) - там фаровете ги пали след стартиране на автомобила, и ги гаси след заключване на волана... Пак не съм сменял крушки...
Та не разбирам каква е икономията и каква въобще е целта да се прави закононарушение заради самото такова...
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
Ксеноновата крушка има много по-голям ресурс отколкото една халогенна крушка. Много по-малко изпича рефлектора.
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT