[Разход на гориво] - Обща тема - потребителски данни за всички модели
-
- Благодарил/а: 179 пъти
- Получена благодарност: 117 пъти
Мнение от dracunculus » 11 Мар 2018 17:27
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
dracunculus
Мнение от vzl » 11 Мар 2018 18:15
vzl
Мнение от maestro75 » 11 Мар 2018 21:00

maestro75
- alexander79
Мнение от alexander79 » 11 Мар 2018 21:29
Здравей, моят среден разход откак я купих е 7,3 смесено, като приблизително 2/3 е извънграда. Градското е много относително, но при мен (Варна) е около 8,5. Опитвам се да избягвам задръстванията и ползване на колата на много къси разстояния. Извънградско успях да сваля рахода до 5/100, но по познато до болка направление където мога да ползвам релефа и съответно да сваля някой друг грам. Пробвах веднъж и стана, но нормално е 5-7 до 6.0/100 като средната скорост е около 85км/ч. Веднъж ходих до централна Румъния и за 1000км разходът беше 6,4, но трафикът след Букурещ беше убийствен. 200км ги пътувах 5 часа с малка почивка за кафе от 15мин. Букурещ през пиковия час го пресичах 2 часа. Голямо наказание си беше, но се забавихме от самото тръгване. Разход от над 7,5 извън града не мисля, че мога да направя с моя стил на каране освен ако не е на магистрала, но и там от Варна до изхода при Белокопитово със 140 на темпомат почти през цялото време разходът беше 7,1/100. Колата вече е на над 8000км и има разлика в динамитата. Усещам я по-пъргава, но не виждам особена разлика в разхода.vzl написа: Здравейте,
Наскоро се сдобих с чисто нова Е170; 1,6 CVT, километрите са едва 1500. Въпросът ми е нормално ли е да ми дава висок разход на гориво, а именно 8,6/100 извън градско, а в града 9,5/100? Автомобила го карам внимателно, на магистрала макс 120км/ч с включен КК.
От Тойота ми обясниха, че е нормално да е с по-висок разход в началото, но пък съм карал и друг път чисто нова кола и разхода на гориво си беше близък до официално обявения.
Предварително благодаря за отговорите.
alexander79
WoLF
veso_hds
WoLF
Мнение от metro_d4d » 29 Мар 2018 15:33
Аз не схванах каква точно е методологията на засичане на разхода...някоя организация си е играла или е обобщени данни от потребителите на автомобила?veso_hds написа: Ето една новина колко ни горят колите.![]()
![]()
https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomob ... ia-6080667
Извънградски разход се постига на всеки автомобил, или поне тези които аз съм карал дори и по-нисък съм постигал. Като ти кажат примерно 4.5 това е с 90кмч и 2ма пътника... ако караш пълна кола със 140 как да харчи 4.5... ако караш с 80 пада и по-ниско.
За градски разход някой може ли да каже изобщо колко е и какво представлява..може да кажем някакъв максимум който някой е постигал. Един кара сутрин един вечер, един цеди предавки, друг ускорява плавно, един спира на скорост, друг изключва от скорост, един подгрява 10 минути мотора преди да тръгне, друг пали и тръгва...как да е това което каже производителя. То и за градския е казано някаква отсечка с 3 светофара, изчакване толкова секунди на тях, после 50км час и харчи толкова и за тях това е някакъв варянт на градско. Всеки, който кара нещо по-различно и разхода е друг...аз като карам напоследък Цариградско, Южната дъга и Малинов по 15км на посока разхода ми е около 5,ако се въртя час пик по центъра и задръстванията отива на 6 и нещо 7... как да кажа колко гори градско..
metro_d4d
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 376 пъти
Мнение от slowtraveler » 29 Мар 2018 15:54
Навярно чрез програмата параметрите се изпращат към сървър на компанията и от там може да се изчисли реалният разход, даван от дадена марка, модел и т.н...
Но приложението е за VAG, BMW, MERCEDES, RENAULT...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от metro_d4d » 29 Мар 2018 16:05
Според мен трябва информация независима за същите условия, в които тестват производителите. Градския разход го мерят по определен начин и той е известен. Ако при това има голямо отклонение тогава е проблем. А не че някой реве че колата не му харчи 5 като виси по България и Евлоги Георгиев всяка вечер в 6 часа.Или не харчи 4 като кара със 140.
metro_d4d
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 29 Мар 2018 16:26
slowtraveler
Мнение от metro_d4d » 29 Мар 2018 16:29
metro_d4d
ufer
mariooo1
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 01 Апр 2018 09:19
slowtraveler
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru