Ето и една полезна тема от мен - http://prius-club.su/index.php/topic,2717.0.html.

Понеже и аз се заглеждах по акумулаторите, ще се опитам да добавя. Май тези "стандартни" размери, дадени от Akima са единствените подходящи - 187x127x227, поне от тези предложения - които аз намерих. Намерих в нета подобни на бош, варта и exide - не знам как се чете, все с тези размери.
След време като разбере колко струват ще му се доплаче.
Не пише да е AGM, но това в случая няма значение. Хората си карат с тази батерия години наред и нищо им няма на колите. И на Приус 2 и 3 става и като цена е в пъти по-евтина от оригиналната, а върши същата работа. Никъде не прочетох някой да се е оплакал, че бързо му е умряла. Има и рецензии под обявата в Амазон. Преди да купя нещо обикновено ги чета. Всичките са отлични. Дори това може би е една от малкото Варти, които имат толкова добри отзиви. Както и да е ще видим. Ако има някакъв проблем или умре бързо задължително ще напиша отзив в Амазон и тук за Varta 5451570333132 Autobatterien Blue Dynamic B33 12 V 45 mAh 330 A.
Има си отдушник, маркуч и газовете се извеждат извън купето.slowtraveler написа: Винаги ако акумулатора е в купето, се слага AGM от гледна точка на безопасност... Първо няма такива изпарения, и второ - при евентуална авария няма опасност да протече електролит...
Щом казваш, че е в багажника в еднообемен автомобил, навярно това е причината да се използва AGM...
При вас няма ли някъде по-удобен терминал за подаване на напрежение (тогава ще можеш да си отвориш петата врата)?
Да, 240Е е малко идиотска цена за акумулаторче 45Ач (едва ли е мАч както си писал![]()
). Тук гледах моя дето е AGM 100Ah е на примерно същата цена...
Ти малко по-културно не можеш ли да се държиш?! Преди време ме беше блокирал. К'во стана, липсвах ли ти, че си ме отблокирал ?BOz написа: А бе човек като иска да му е трудно, няма как да му се обясни да чете малко, пък после да съветва.![]()
[bbvideo=560,315]https://youtu.be/Lnss8rIMRco[/bbvideo]
Проблемът не са газовете - и при мен акумулатора е в купето, с изведен отдушник, маркуч и т.н...
Хайде бе:
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта