Ключове & имобилайзери
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Ключове & имобилайзери
Ясно. Благодаря!
Който не може да работи с главата , трябва да работи повечко с ръце.
Ключове & имобилайзери
Здравейте,
от скоро притежаваме тойота айго 2013 година. Колата е с два ключа като единия е без копчета предполагам мастър, а другия с дистанционно отключване/заключване

Искам да направя още един такъв ключ с дистанционно понеже колата ще я ползваме 2ма човека. След доста търсене в нета видях че ключа е същия като на пежо 307, за айго не се предлагат, става дума не за оригинални. След още малко търсене в алиекспрес се предлагат същите такива ключове както казах за пежо но с друг чип. Ще взема такъв ключ и отделно чип който трябва да е 4D70. Въпросът ми е процедурата описана в началото на темата важи ли за тази кола? За имобилайзера и за дистанционното. Правил съм го това с китайски ключ на друга кола и знам че става, въпросът при тази кола как точно става. Иначе цената от 200 лв за ключ ми се струва безумие
от скоро притежаваме тойота айго 2013 година. Колата е с два ключа като единия е без копчета предполагам мастър, а другия с дистанционно отключване/заключване
Искам да направя още един такъв ключ с дистанционно понеже колата ще я ползваме 2ма човека. След доста търсене в нета видях че ключа е същия като на пежо 307, за айго не се предлагат, става дума не за оригинални. След още малко търсене в алиекспрес се предлагат същите такива ключове както казах за пежо но с друг чип. Ще взема такъв ключ и отделно чип който трябва да е 4D70. Въпросът ми е процедурата описана в началото на темата важи ли за тази кола? За имобилайзера и за дистанционното. Правил съм го това с китайски ключ на друга кола и знам че става, въпросът при тази кола как точно става. Иначе цената от 200 лв за ключ ми се струва безумие
Ключове & имобилайзери
При мен се получи обучението на транспондера по следния начин.
Adding a key for the Immobilizer:
Obtain 1 programmed black key (see above)
Insert key into ignition switch
Within 15 seconds: Press and release accelerator pedal 5 times.
Within 20 seconds:
Press and release brake pedal 6 times.
Remove black key.
Within 10 seconds: Insert black key to be programmed into ignition switch.
Within 10 seconds: Press and release accelerator pedal once.
Immobilizer warning lamp will flash.
After 1 minute immobilizer warning lamp will extinguish.
If programming another key:
Press and release accelerator pedal once.
NOTE: A MAXIMUM OF 7 BLACK KEYS CAN BE PROGRAMMED. TO EXIT PROGRAMMING MODE: REMOVE IGNITION KEY AND PRESS BRAKE PEDAL AT
LEAST ONCE WITHIN 10 SECONDS, OR WAIT 10 SECONDS.н.
Adding a key for the Immobilizer:
Obtain 1 programmed black key (see above)
Insert key into ignition switch
Within 15 seconds: Press and release accelerator pedal 5 times.
Within 20 seconds:
Press and release brake pedal 6 times.
Remove black key.
Within 10 seconds: Press and release accelerator pedal once.
If programming another key:
Press and release accelerator pedal once.
NOTE: A MAXIMUM OF 7 BLACK KEYS CAN BE PROGRAMMED. TO EXIT PROGRAMMING MODE: REMOVE IGNITION KEY AND PRESS BRAKE PEDAL AT
LEAST ONCE WITHIN 10 SECONDS, OR WAIT 10 SECONDS.н.
Corolla E12 1.4 vvt-i
Ключове & имобилайзери
Благодаря за отговора. Само един въпрос имам, твоята кола айго ли е? Питам те понеже досега май не съм видял да има лампа на имобилайзера която да присветва.
Ключове & имобилайзери
олеги имам проблем с паленето на колата понякога пали като часовник понякога много трудно не зависимо дали е топла или студена ходих на сервиз и ми откриха грешка "B2780" но не можаха да ми кажат какво точно е нещо с ймобилайзера някой дали може да помогне
колата е Аvensis 2003г. D4D disel

колата е Аvensis 2003г. D4D disel
Ключове & имобилайзери
Здравейте колеги. Имам рав4 2.0 бензин 2004г.откачих и акумулатора да го заредя и след това няма палене.върти но не пали.като пъхна ключа security мига по често и като извадя ключа светва постоянно всякаш не си познава ключа.ако някой може да помогне
много благодаря

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ключове & имобилайзери
Защо не пробваш да повториш процедурата - изключване на акумулатора, изчакване няколко минути, включване и проба?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Получена благодарност: 1 път
Ключове & имобилайзери
И внимаваме за поляритета, щото най-често такива проблеми стават като се обърнат клемите дори за момент.slowtraveler написа:...изключване на акумулатора ... включване и проба?
- slowtraveler
Ключове & имобилайзери
Точно това си мислих, ама си казах - да не обиждаме колегата

- slowtraveler
Ключове & имобилайзери
Бе просто подсказка. Приятел с над 30г шофьорски стаж му трябваха 3 дни да разбере що не върти стартера с току що заредения акумулатор и какво означаваше надписа на дисплея..
Ключове & имобилайзери
Здравейте,може ли някой да ми каже ,как се обучава дистанционното на ключа. Тойота корола 2002г. 2.0 д4д е12... Защото честно казано не ми се получава,колкото и да опитвам. Молбата ми е: Ако може някой да ми го обясни като на малоумен,каквато и да опитвам след последователността централното винаги щрака по 2пъти
Здравейте,може ли някой да ми каже ,как се обучава дистанционното на ключа. Тойота корола 2002г. 2.0 д4д е12... Защото честно казано не ми се получава,колкото и да опитвам. Молбата ми е: Ако може някой да ми го обясни като на малоумен,каквато и да опитвам след последователността централното винаги щрака по 2пътиjorodj написа: Здравейте,
Да споделя и моят опит с ключове и имобилайзери за притежателите на Тойота Авенсис Версо.
Необходимата заготовка ,електроника и чип 433MHZ 4D 67 от този линк:
http://www.ebay.com/itm/141280229502?_t ... EBIDX%3AIT
Ключар го наряза за 10 лв.
Обучаване на чипът за да пали с новият ключ:
https://youtu.be/CuyDLIgPSG4
Добавяне и обучаване на дистанционното:
Условия:
- Отключена кола
- Шофьорската врата отворена
- Ключът да не е в контакта
Извършва се следното в рамките на 5 секунди:
Пъхнете ключа в контакта и след това го извадете два пъти. Направете това, без да се включвате на запалване.
Извършва се следното в рамките на 40 секунди:
Затворете и отворете вратата на шофьора два пъти.
Пъхнете ключа в контакта и след това го извадете. Направете това, без да се включвате на запалване.
Извършва се следното в рамките на 40 секунди:
Затворете и отворете вратата на шофьора два пъти.
Поставете ключа в запалването.
Затворете вратата на шофьора.
Включете на положение ON / изключeтe, след като се програмира на новоto дистанционно и да запази съществуващото дистанционно (и).
или
Включете запалването за включване / изключване на два пъти, за да програмирате ново дистанционно и да изтриете съществуваща дистанционно (и).
Извадете ключа от контакта на запалването.
Сега Централното заключване трябва да заключвате и отключвате веднъж, за да програмирате ново дистанционно и да запази съществуващото дистанционно (и).
или
Сега Централното заключване трябва да заключване и отключване на два пъти, за да програмирате ново дистанционно и да изтриете съществуваща дистанционно (и).
Извършва се следното в рамките на 20 секунди:
Avensis - Натиснете бутона за заключване на дистанционното управление за най-малко 1 секунда.
Avensis Verso - Натиснете заключване и отключване бутона едновременно на дистанционното управление за 1.5 секунди.
Извършва се следното в рамките на 3 секунди:
Натиснете бутона за заключване на дистанционното управление за най-малко 1 секунда.
Сега Централното заключване трябва да заключвате и отключвате веднъж.
Ако системата за централно заключване заключва и отключва два пъти последователността не е било успешно.
Отвoрете втарата, за да завършите последователността.
Ако не сте успели от 1-я път опитайте пак.
Поздрави Георги
Тойота корола д4д 2.0 90к 2002г. Е12
- beefeater
- Автомобил: Toyota Auris Hybrid 2018
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
Ключове & имобилайзери
Аз да си пробвам късмета пак. Ако някой има идея къде могат да се справят със задачата?
Toyota Auris 2007 1.6 VVT-i 124 Hp ---> Toyota Auris Hybrid 2018 1.8 136CV
-
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Ключове & имобилайзери
Преди 2 седмици колата едвам я отключих - съответно смених батериите и на 2-та ключа. Преди 3 часа я заключих едва от 6-тото натискане на дистанционното, а сега я отключих след ритници и над 50 натискания и на 2-та ключа. Пали от раз, чисто нови батерии.
Бях на паркинг с 30 коли и другите си влизаха в колите от раз, тоест изключвам някой да е стоял с транспондер да записва честотите и да блокира сигналите. Пробвах да отключа с обикновения ключ - не се върти на никъде, или въобще не работи или аз не правя нещо като хората. Накрая я отключих/заключих 10 пъти едно след друго без никакви проблеми...
Някой да знае какъв е тоя проблем, че нямам нерви вече..

Бях на паркинг с 30 коли и другите си влизаха в колите от раз, тоест изключвам някой да е стоял с транспондер да записва честотите и да блокира сигналите. Пробвах да отключа с обикновения ключ - не се върти на никъде, или въобще не работи или аз не правя нещо като хората. Накрая я отключих/заключих 10 пъти едно след друго без никакви проблеми...
Някой да знае какъв е тоя проблем, че нямам нерви вече..

Заключен автомобил не се отлючва с алармата
Колата е заключена и немога да е отворя с дистанционното а когато е отворя с ключа се задейства алармата моля за помощ
Последно промяна от Akima на 24 Фев 2018 16:29, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Правопис.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Правопис.