RAV4 XA30 2007 with Entry and Start System - с бутон за палене - не стартира
Здравейте,
Авотомобилът е РАВ 4 2007г.дизел, от скоро се появи проблем с всяко запалване и се състои в следното:
Автомобилът се стартира посредством бутон на таблото, и след подаване на контакт и натискане на бутона не следва абсолютно нищо, нито премигване на таблото нито въртене стартера, все едно въобще не стига ток до стартера, чак след примерно 7-8 опита става и колата пали нормално.При следващия опит се получава същото.Въпросът ми е по-скоро да ме насочите към сервиз, който да се занимава с ел.проблеми, защото явно проблема е такъв.Става въпрос за София.
Поздрави.
Авотомобилът е РАВ 4 2007г.дизел, от скоро се появи проблем с всяко запалване и се състои в следното:
Автомобилът се стартира посредством бутон на таблото, и след подаване на контакт и натискане на бутона не следва абсолютно нищо, нито премигване на таблото нито въртене стартера, все едно въобще не стига ток до стартера, чак след примерно 7-8 опита става и колата пали нормално.При следващия опит се получава същото.Въпросът ми е по-скоро да ме насочите към сервиз, който да се занимава с ел.проблеми, защото явно проблема е такъв.Става въпрос за София.
Поздрави.
Последно промяна от Akima на 22 Фев 2018 21:10, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.Добре дошъл.Данни.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.Добре дошъл.Данни.
RAV 4 проблем с бутон за палене
Благодаря за отговора, но няма как да го установя и за това търся човек за помощ.
Ако не разпознава ключа може да е паднала батерията му .То си изписва.Ако има допълнителен имобилайзер може същия да е причината и в такъв случай се обръщате към фирмата която го е монтирала или всяка друга занимаваща се с нази дейност.Ако причината е друга като например задръстен горивен филтър същия може да бъде сменен в почти всеки сервиз.
Някой ще каже първо диагностика и ще е прав.Колегите от Сф сигурно ще ви насочат към подходящ сервиз.
Някой ще каже първо диагностика и ще е прав.Колегите от Сф сигурно ще ви насочат към подходящ сервиз.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Колега, моля попълнете си профила (полето Местоположение)...
Какво разбирате под това 'давам контакт', обаче колата не пали? Светва таблото все едно не сте натиснали спирачката?
Да не би проблемът да е в ключето на стоповете?
Какво разбирате под това 'давам контакт', обаче колата не пали? Светва таблото все едно не сте натиснали спирачката?
Да не би проблемът да е в ключето на стоповете?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Съжалява за профила, вече е поправен.Под давам контакт имам предвид че се натиска веднъж бутона за палене и се вкючват всички уреди по таблото, подрегвните свещи, все едно си завъртял ключа на ON,и на второто натискане двигателя се стартира.И тук е проблема че абсолютно нищо не се случва, дори не примигва и самото табло както е при палене/черпене на ток от акумулатора/.Трябва да се повтори това нещо 7-8 пъти за да се завърти стартера, той завърти ли вече си пали.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
По принцип нормалната процедура е при натискане на бутона при натиснат педал на спирачката автомобилът да премине към ON и да завърти стартера без да има нужда от повторно натискане на бутона...
Щом се налага повторно натискане на бутона ме съмнява, че просто нещо предотвратява процедурата, и това най-вероятно е педал на спирачка... Или изгорели стопове?
Щом се налага повторно натискане на бутона ме съмнява, че просто нещо предотвратява процедурата, и това най-вероятно е педал на спирачка... Или изгорели стопове?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Ако не е с автоматична скоростна кутия, се натиска педала на съединителя.slowtraveler написа: По принцип нормалната процедура е при натискане на бутона при натиснат педал на спирачката автомобилът да премине към ON и да завърти стартера без да има нужда от повторно натискане на бутона...
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Автомобилът е с ръчна скоростна кутия, и да трябва да се натисне съединителят за да се "активира" бутонът.И след това изписва ready и той се натиска.След натискането му не се случва нищо, не се предава ток към стартера и няма никакъв сигнал че автомобилът ще запали.След повтаряне на процедурата 7-8 пъти вече двигателят се запалва.
Сямият проблем е че трябва да се натиска бутона 7-8 пъти преди да се запали двигателят.
Сямият проблем е че трябва да се натиска бутона 7-8 пъти преди да се запали двигателят.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Колега, ако някой може да ти помогне в твоя случай, това май е ТМ Ауто.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Май и аз така мисля, че вече съм си патил от знайни и незнайни амтомонтьори.
Ще пиша като има развитие.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Научете се да описвате автомобила точно.
Радвайте се, че съм болен от грип и ми е скучно - иначе нямаше да ви отделя време при толкова постно описана кола.
Проверете релето на стартера: Ако то е изправно:
Стартер.
Сенсор на A/T - при вас няма, защото колата е M/T.
Стартерът трябва да е 28100-0R010 и да е Denso - продават се готови статори.
Успех - чакаме обратна връзка.
Радвайте се, че съм болен от грип и ми е скучно - иначе нямаше да ви отделя време при толкова постно описана кола.
Проверете релето на стартера: Ако то е изправно:
Стартер.
Сенсор на A/T - при вас няма, защото колата е M/T.
Стартерът трябва да е 28100-0R010 и да е Denso - продават се готови статори.
Успех - чакаме обратна връзка.

Съжалявам, но тези означения който сте добавили в описанието въобще не знаех че съществуват и още по-малко как се изписват, затова следя темата и се опитвам да бъда описателен.Ще проверим релето и пак ще напиша за развитието 

Последно промяна от Akima на 22 Фев 2018 21:31, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат на последователни мнения.Моля прочетете правилата.
Причина: Съкратен цитат на последователни мнения.Моля прочетете правилата.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Кажете пробега на колата, за да ви спестя още време.
XA30 = 3-та генерация RAV4.
XA30 = 3-та генерация RAV4.
Благодаря за пояснението
Автомобилът е на 260 000 км.
Последно промяна от Akima на 22 Фев 2018 22:05, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат на последователни мнения.
Причина: Съкратен цитат на последователни мнения.