Приус 3- няколко въпросаZ
Здравейте. Влезе ми една муха в главата, и от две седмици немога да го измисля. В момента карам дизелов автомобил от ВАГ групата. Закупен е нов 2012. Карам предимно изв. гр/гр. 80/20 %. Карах на един приятел Приуса(2010) и много ми хареса. Залитнал съм да продам моята кола, и да взема Приус, но се чудя защото ми се вижда малко екзотичен автомобил, и при някакви евентуални повреди, незнам финансовото изражение как ще е. А мисля да го карам поне 4-5 години. Ясно е, че няма дюзи, ДПФ, маховик и турбина, и от друга страна двигателя на Приус е с верига. Но Приус 2010-2013 си е 6-8 годишен автомобил, а тази батерия има някакъв живот. Моля споделете вашия опит с Приус 3, за да си направя някаква оценка... Предварително благодаря на всички!
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Не бих заменил автомобил 2012-та за друг модел от същата година.
Трябва мнооого да го искаш, за да го направиш. Щом питаш, аз ще те посъветвам да не го правиш.
Трябва мнооого да го искаш, за да го направиш. Щом питаш, аз ще те посъветвам да не го правиш.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Губи се смисъла и ще е загуба на средства и минимална възвръщаемост на инвестицията особено за такъв кратък период...

- Not_active_user_1
А каква кола от ВАГ групата караш?
Ако е по-нисък клас от Приус си заслужава, а ако са една категория или по-висока са на кантар. Има обаче много условности. Какви цели гониш? Казваш, че ти е харесал. Щом е така не виждам проблем да не си вземеш Приус. Разочарован няма да останеш. За ремонти едва ли ще ти се наложат, ако колата е гледана както трябва. Проблем с батерията едва ли. Доказано здрава е. А иначе обслужването си е като на стандартен автомобил. По ел. системата всичко си бачка добре и не съм чувал за някакви проблеми. Но дори и да има нещо цените не са големи, както при евентуален ремонт на дизела. Има и нещо друго, че на запад почват масово да се отърват от дизелите и в един момент, а той е съвсем скоро ще поевтинеят тотално и ще са по 2 за левче, дето се казва. Ако наистина си решил да продаваш ми се струва, че трябва да побързаш, а ако искаш колата да си остане твоя - лошо нЕма.
- plamsav
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Само бих добавил, че разходите на Приуса ще са наполовина спрямо разходите на един дизел от 8 -та до 13 тата година. освен това на дизела след две години цената ще е както каза колегата по горе два за левче. Статистическите прогнози за 2020г варират от 1000 до 3000 евро за 10 годишен дизелов автомобил от този клас. А за Приуса е около 5000 евро. Аз лично никога няма да заменя Приуса ... освен с Тесла след няколко години.