Избор на семеен автомобил
- boyanmt
- Автомобил: RAV-4-за кибрит
- Благодарил/а: 1 път
Да,задните седалки са кофти за дълъг път-признавам,но има за всичко решение,стига да се бръкнеш в джоба! Не мисля да давам уточнения какво аджаба съм инсталирал на задната “ложа”,но комфорта е съшия както отпред.
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Мога да ти разкажа историята на първите две години на Туран 2014 2,0 дизел,закупен от мой съсед на 72 години от Абтенау,Австрия.По време на гаранцията сменени както следва : Кормилна рейка,двата задни амортесьора,двата задни спирачни диска заедно с плочките,сменени на предните амортесьори отгоре някакви лагерчета с някакви гумички/тампончета/,Сменен волан поради накъсване,два броя биелетки отпред/аз ги чух като чукат,не той/,счупена ключалка на задната клапа.С изключение на задните амортесьори и спирачни дискове,за всичко друго влизаше в сервиза едно по едно.След тези две години аз се махнах от Абтенау и нямам поглед върху последващата история на автомобила,но бях решил твърдо да забравя за този модел кола.Колата вече беше на почти на 48 000 и въпреки всичко дядото твърдеше че по-добър автомобил не е имал.Щото можел без проблем да натовари ръчната си количка в багажника и да си тегли ремаркето по баирите.
Та така.Автомобила беше "Osterreichische Edition"",което значи че е с доста по-завишени критерии по качеството от нормалното.
Та така.Автомобила беше "Osterreichische Edition"",което значи че е с доста по-завишени критерии по качеството от нормалното.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
-
Ами не са скопени.Просто аз сега ако взема Аурис 1,33 Бензин със 100 коня с австрийските номера трябва да плащам всеки месец за данък и гражданска 72 Евро.
Ако взема Дизеловия Авенсис със минимум 116 коня вече отивам на към 100 евро на месец.Ако взема дизел със 177 коня - не ми се мисли и смята изобщо.....
Не гледай България,по-назапад си е пладнешки обир автомобил с много киловати - не всеки може да си го позволи.Тойота си търсят масовия/бедния/ клиент.
- boyanmt
- Автомобил: RAV-4-за кибрит
- Благодарил/а: 1 път
nowyaris,
Има една приказка......”Жена,кола,прасе и диня...на късмет се вземат”.Та в този ред на мисли,всичко е късмет,колега!
Успех с данъците и сметките!
Има една приказка......”Жена,кола,прасе и диня...на късмет се вземат”.Та в този ред на мисли,всичко е късмет,колега!
Успех с данъците и сметките!

- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Егаси пладнешкия обир. 30 Евро на месец и това направо те отказва от колата. 

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

Не знам пладнешки ли е или не, но приятел в ирландия кара октавия 90 коня бензин и като му споделих за моя авенсис 150 к.с. думите бяха "аз тука за тая кочина плащам €500 данък (или застрановка беше не помня), а за 150 сигурно ще е над €2000..."
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно!
Новата - Camry -'20, Hybrid 218bhp
Сегашната - Avensis-'07, 2.2 150bhp
Бившата - Mazda6-'02, 2.3 166bhp
Вечната -Vectra A-'92, 1.4 75bhp
Новата - Camry -'20, Hybrid 218bhp
Сегашната - Avensis-'07, 2.2 150bhp
Бившата - Mazda6-'02, 2.3 166bhp
Вечната -Vectra A-'92, 1.4 75bhp

- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
-
Те да са само тези 30 евро,Божко,с мед да ги мажеш.Ама като знам колко по 30 са и почвам да се плаша дори от тези 30.Пък и
Авенсис май не ми трябва - стар човек съм,един Аурис из Линц ще ми върши добра работа.Може би ще е малко кофти 1350 км.
до Русе,ама за 3-4 пъти годишно ще го преживея.Дето каза Боянчо,дано да имам късмет като я купувам.
Все пак си е Тойота,и да се осере нещо,ще помагате.Щото на Яриса за 10 години що е то Ремонт не знам.Ама за Ауриса може и да
ми трябва съвет-кой го знае какъв е.

Здравейте! Ще се възползвам от темата. Още избирам кола, после ограничих избора си до-
Toyota Corolla 1.6 след 2006г
Мазда 1.6 след 2008г
Мицубиши Лансер 1.8
Всичките бензин, с ръчни скорости.
Малко инфо за мен- не карам всеки ден, дали ще гори 8 или 12 градско не ми пука. Може да излизам извън града 1-2 пъти в месеца, и през лятото натоварена до море . Повече ме интересува здрав мотор, здрава ламарина(остана ли такава), ако трябва да се прави ремонт/подмяна на части да има съвместими неоригинални с оригинални. Данък? Нямам си идея какви данъци се плаща на тези коли/ години? На мойта е 98лв
И все пак да кажа и , че карам една вече ретро кола, здрава , пу-пу, 1.8 с 195 к.с.
Чудя се дали хечбек или седан, ще водя и детето, и евентуално майка ми.
И не се заяждате, и да обиждате други марки. Уважавам всички, стига да вървят.
Toyota Corolla 1.6 след 2006г
Мазда 1.6 след 2008г
Мицубиши Лансер 1.8
Всичките бензин, с ръчни скорости.
Малко инфо за мен- не карам всеки ден, дали ще гори 8 или 12 градско не ми пука. Може да излизам извън града 1-2 пъти в месеца, и през лятото натоварена до море . Повече ме интересува здрав мотор, здрава ламарина(остана ли такава), ако трябва да се прави ремонт/подмяна на части да има съвместими неоригинални с оригинални. Данък? Нямам си идея какви данъци се плаща на тези коли/ години? На мойта е 98лв
И все пак да кажа и , че карам една вече ретро кола, здрава , пу-пу, 1.8 с 195 к.с.
Чудя се дали хечбек или седан, ще водя и детето, и евентуално майка ми.
И не се заяждате, и да обиждате други марки. Уважавам всички, стига да вървят.
-
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
Здравейте!
Избирам семеен автомобил.
Изходните данни при избора са следните:
- Годишен пробег около 10 000 - 15 000 км.
- Колата ще я ползвам ежедневно до работа, което е средно 10км. градско на ден. През уикендите - пътувания насам-натам по няколко десетки километра. Лятото/зимата - до море/планина.
- Не съм имал дизелова кола, но нямам нищо против дизела.
- Бюджета, който съм отделил е около 10 000лв., може малко отгоре с обслужването, ако си струва колата.
- Кадърен шофьор съм, като всеки мъж се интересувам от двигатели, но любителски. Инженер съм по електроника и нямам нужните познания за професионални ремонти, затова поддръжката на колата ще поверя на братовчед ми, който е специалист по двигатели и работи в сервиз.
До колкото разбирам от мненията в темата, спадам към категорията шофьори, за които не се препоръчва дизел.
От известно време се оглеждам за Toyota Corolla Verso. Обявите, които намирам за моя бюджет, са предимно за коли с години на производство 2008 - 2009, 2.2 D4D, 136к.с., дизел. Озадачен съм от факта, че бензинови Corolla Verso, 1.8VVT-i се предлагат доста рядко и цените са по-високи от тези на дизеловите коли при същите години на производство. Предполагам, че бензиновите, макар и на същата възраст, са с по-малък пробег. Може би доста от тях са на реалните си километри. Но все пак, всеобщото мнение е, че при равни други условия би трябвало да очаквам по-високи цени на дизеловите автомобили.
Ще се радвам, ако коментирате моя случай:
1. На какво се дължи това, че 10 годишните бензинови коли Corolla Verso са по-скъпи от дизеловите.
2. За бюджет 10 000лв. бих ли могъл да намеря дизелов автомобил Corolla Verso, 2.2 D4D, 136к.с., 2008-2009г., който да ми е поне толкова изгоден, колкото бензиновия.
3. Пренебрегвам другите разлики между дизеловия и бензиновия автомобил, от типа на динамика, мощност и т.н.
Благодаря.
Избирам семеен автомобил.
Изходните данни при избора са следните:
- Годишен пробег около 10 000 - 15 000 км.
- Колата ще я ползвам ежедневно до работа, което е средно 10км. градско на ден. През уикендите - пътувания насам-натам по няколко десетки километра. Лятото/зимата - до море/планина.
- Не съм имал дизелова кола, но нямам нищо против дизела.
- Бюджета, който съм отделил е около 10 000лв., може малко отгоре с обслужването, ако си струва колата.
- Кадърен шофьор съм, като всеки мъж се интересувам от двигатели, но любителски. Инженер съм по електроника и нямам нужните познания за професионални ремонти, затова поддръжката на колата ще поверя на братовчед ми, който е специалист по двигатели и работи в сервиз.
До колкото разбирам от мненията в темата, спадам към категорията шофьори, за които не се препоръчва дизел.
От известно време се оглеждам за Toyota Corolla Verso. Обявите, които намирам за моя бюджет, са предимно за коли с години на производство 2008 - 2009, 2.2 D4D, 136к.с., дизел. Озадачен съм от факта, че бензинови Corolla Verso, 1.8VVT-i се предлагат доста рядко и цените са по-високи от тези на дизеловите коли при същите години на производство. Предполагам, че бензиновите, макар и на същата възраст, са с по-малък пробег. Може би доста от тях са на реалните си километри. Но все пак, всеобщото мнение е, че при равни други условия би трябвало да очаквам по-високи цени на дизеловите автомобили.
Ще се радвам, ако коментирате моя случай:
1. На какво се дължи това, че 10 годишните бензинови коли Corolla Verso са по-скъпи от дизеловите.
2. За бюджет 10 000лв. бих ли могъл да намеря дизелов автомобил Corolla Verso, 2.2 D4D, 136к.с., 2008-2009г., който да ми е поне толкова изгоден, колкото бензиновия.
3. Пренебрегвам другите разлики между дизеловия и бензиновия автомобил, от типа на динамика, мощност и т.н.
Благодаря.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
1. Реанимацията на умрял дизел е доста по-скъпа от бензинката
2. Всичко е до късмет
Също бих ви препоръчал бензинка при толкова малък годишен пробег...

2. Всичко е до късмет
Също бих ви препоръчал бензинка при толкова малък годишен пробег...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Toyota Yarispz
- Получена благодарност: 1 път
На запад поне до скоро масово се карат дизели и нормално при малко предлагане на бензин цените да са високи.... От 4-5 години в баща ми кара една дизелова астра г със световно известната със своята чупливост помпа бош вп44 и засега само предни амортисьори , не пуши ,харчи 4,5-5.5 и в родопите ми е по-удобна за каране от авенсис т27 110кв.... Та всичко е късмет и градски легенди за чупливия и издухан дизел и безпроблемния бензин!

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
И аз карам дизел и бензин, и съм карал стар дизел и стар бензин
Та от личен опит говоря 

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???