задръстени дюзи-могат ли да се почистят/възстановят?
Zdr! Nova sam vav vashiq forum i za tova neznam oshte kade po-to4no da si otnasqm vaprosite koito me valnuvat! Interesuvam se kakvo moga da napravq sled kato mi otkriha v serviz na toyota 4e i 4-te duzi sa mi za smqna!Sled pro4etenoto za servizite na toyota ve4e malko po4nah da se zamislqm!Kazaha mi 4e struvat okolo 1200lv za broi.I da spra da karam kolata zashtoto moje da i se spuka bloka! Stava vapros za Land Cruiser 120 -2006g.Molq ako nqkoi znae dali e vazmojno da ne se smenqt celite duzi a primerno da se smenqt samo razpraskva4ite ili ako pak trqbva celite duzi to pone kakva cena varvqt...
колата ми е Land Cruiser 120 - 2005g- 3.00TD - 251k.s-
моля за съвет.
благодаря.
колата ми е Land Cruiser 120 - 2005g- 3.00TD - 251k.s-
моля за съвет.
благодаря.
Колежке,много странни данни извади за двигателя на автомобила си...Доста е мощен за 1KD...По отношение на дюзите-ако не си сигурна в сервиза,където си отишла-потърси второ мнение.Като не споменавай за първата диагноза.Доколкото съм запознат оригиналните дюзи не подлежат на ремонт.Все пак някой може да е открил начин,непознат на японците и да ги възстановява.Колко ще е успешно-не мога да кажа.А иначе наистина е опасно да се кара с "пикаеща" дюза.Ремонта става доста по-скъп.Със сигурност има и по-запознати от мен с проблема-нека те се изкажат.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Отностно мощността на колата малко съм се "изхвърлила".......
просто знам,че има поставени чипове, но не съм запозната с колко е увеличена мощността..../и май с много други неща не съм запозната../!
Но да се върнем на проблема.... а всъщност аз май не ви казах какво по-точно ми прави колата....Всъщност сутрин когато е студена започва да трака много силно и след това когато загрее си работи нормално!Първоначално когато говорих по телефона със сервиза на Тойота ми казаха, че този модел има такъв спецефичен шумна двигателя! Имах път към тях и когато я чуха и замериха ми казаха, че и четирите дюзи са за смяна! Не мога да кажа, че се съмнявам в техните умения,но след всичко което прочетох по отношение на сервизите на тойота вече не съм сигурна.Реших да се консултирам и с човек който се занимава с дюзи и помпи и той като му казах че става въпрос за тойота ланд круизер ме попита дали е д4д /аз му отговорих да/ и той ми каза че може да се сменят само разпръсквачите!Вече незнам на кой да вярвам и за това реших да се регистрирам и да потърся вашите мнения и съвети!

Но да се върнем на проблема.... а всъщност аз май не ви казах какво по-точно ми прави колата....Всъщност сутрин когато е студена започва да трака много силно и след това когато загрее си работи нормално!Първоначално когато говорих по телефона със сервиза на Тойота ми казаха, че този модел има такъв спецефичен шумна двигателя! Имах път към тях и когато я чуха и замериха ми казаха, че и четирите дюзи са за смяна! Не мога да кажа, че се съмнявам в техните умения,но след всичко което прочетох по отношение на сервизите на тойота вече не съм сигурна.Реших да се консултирам и с човек който се занимава с дюзи и помпи и той като му казах че става въпрос за тойота ланд круизер ме попита дали е д4д /аз му отговорих да/ и той ми каза че може да се сменят само разпръсквачите!Вече незнам на кой да вярвам и за това реших да се регистрирам и да потърся вашите мнения и съвети!
Можеш ли да ми кажеш нещо за тия добавки. Че и аз имам същия Крузер и много са ме наплашили с тия дюзи. А имам и Авензис с 2.0 Д4Д ама ми е отскоро и не знам там има ли тия проблеми.Me4oKyX написа:Има оправия - ХАДО добавките - първо прочистваш, после слагаш ревитализанта и става чудо! Същото нещо го имахме на нашия Круйзер, същия като твоя и се оправи с ХАДО-то. Ако искаш, пиши на лично и ще ти разясня всичко друго
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Имахма същите проблеми с дюзите на нашия Круйзер и с почистваща добавка на ХАДО един резервоар, след това възстановяваща един резервоар и влезнаха в такт и не тракат като Икарус вече biggrin.gif Третирането е еднакво за всички дизели, разликата е в количеството, което трябва, за да има желания ефект, защото системите са по-големи при различните двигатели. За Круйзера излиза към 90лв всичкото. За Авенсиса ще дойде по-малко - 60лв. Това са за прочистване и след това възстановяване. Не е малко, но пък от друга страна е нищо, сравнено с 1500лв на дюза biggrin.gif Питайте, ако искате направо да поръчате пишете ЛС или направо ми звъннете на 0899 868618 - Петър
Вече над 10 коли са третирани така и всички са доволни, дано стават още повече 

ползвъл съм ХАДО само че за лагери ,тази добавка прави чудеса ,лагер които беше за хвърляне се възстанови и кара още доста време, неможахме да повярваме че е възможно, а колкото до дюзите ползвал съм добавка на Лики Моли има една добавка около 15-20 лв ,вадят се маркучите на филтъра и се пъхат в шишето колата трябва да работи само с тази добавка работи около 20 мин.
Имах го същя проблем само че на друга марка кола първо студена тресеше после и топла започна да прави така ,и на мен искаха да ми сменят дюзите ,помпата щели да пипат ,и парите ставаха много ,реших да пробвам с добавка ,тя пък взе че се оправи biggrin.gif и се разминах само с 20 лв ............. а и филтъра не е лошо да се смени защото симптомите пак са същите
Имах го същя проблем само че на друга марка кола първо студена тресеше после и топла започна да прави така ,и на мен искаха да ми сменят дюзите ,помпата щели да пипат ,и парите ставаха много ,реших да пробвам с добавка ,тя пък взе че се оправи biggrin.gif и се разминах само с 20 лв ............. а и филтъра не е лошо да се смени защото симптомите пак са същите
Здравейте,
съживявам темата. Тъй като не открих начин да пусна ЛС на Мечокух.
Все пак коя добавка конкретно на ХАДО да се ползва за дюзите на Крузеро 120?
Поздрави.
съживявам темата. Тъй като не открих начин да пусна ЛС на Мечокух.
Все пак коя добавка конкретно на ХАДО да се ползва за дюзите на Крузеро 120?

Поздрави.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Прочети правилата и ще разбереш, защо не можеш да пуснеш ЛС на Мечо.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!