RAV4 XA30 2.2 D4D 2AD-FTV 2007 - Трудно палене / запалване / стартиране ?
RAV4 XA30 2.2 D4D 2AD-FTV 2007 - Трудно палене / запалване / стартиране ?
Здравейте колеги.
От 1месец съм Горд собственик на Рав4.Проблемите обаче не закъсняха...От няколко дена се появи проблем при палене на двигателя сутрин.Аха да запали и не успява.Сменени са 2 и 3 подгревни свещи.Днес сутринта при 0 градуса въобще не запали/вчера запали от 15-20 път/.Рових във форума но така и не успях да намеря някоя Рав–ка със същият проблем.Ако не представлява трудност бихте ли ми съдействали със съвет или помощ?!Благодаря предварително!
От 1месец съм Горд собственик на Рав4.Проблемите обаче не закъсняха...От няколко дена се появи проблем при палене на двигателя сутрин.Аха да запали и не успява.Сменени са 2 и 3 подгревни свещи.Днес сутринта при 0 градуса въобще не запали/вчера запали от 15-20 път/.Рових във форума но така и не успях да намеря някоя Рав–ка със същият проблем.Ако не представлява трудност бихте ли ми съдействали със съвет или помощ?!Благодаря предварително!
Последно промяна от Akima на 28 Сеп 2022 22:22, променено общо 2 пъти.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
- kborisov760
- Автомобил: Toyota Corolla E15 2.0 D4D
Трудно палене на Рав4 2.2 d4d 2007г
Здравей. Ще започна с това, че не съм много вещ в темата, но пък и аз съм ровил из форума и тъй като никой още не ти е отговорил се включвам с мнение, дали ще ти свърши работа или не сам ще кажеш.
Ей тука едно 2.2 2007 ама не РАВ дето пак трудно пали - http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=19833url
Тук пък не е 2.2 и не е РАВ, но също трудно пали - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=23&t=29162
И още - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=23&t=13547
Мисля, че можеш да се насочиш като цяло към проблем с паленето на дизелова Тойота, от колкото конкретно за твоя модел с този двигател.
Мога да ти и обобщя част от нещата, които съм видял:
-обслужване или поне горивен филтър,
-SCV (колегата todor87 е писал за него на няколко места, включително на лично ми е обяснявал подробности около инициализацията му и евентуално, че може да реши проблем; мен ме достраша да го правя без techstream, но пък други са го правили и при някои има ефект)
-акумулатор
-друго дизелово гориво от друго място
И от там нататък различни неща, които можеш да намериш из закачените теми, но може би ще ти е нужно посещение в сервиз за диагностика.
Поздрави и хубав ден!
Ей тука едно 2.2 2007 ама не РАВ дето пак трудно пали - http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=19833url
Тук пък не е 2.2 и не е РАВ, но също трудно пали - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=23&t=29162
И още - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=23&t=13547
Мисля, че можеш да се насочиш като цяло към проблем с паленето на дизелова Тойота, от колкото конкретно за твоя модел с този двигател.
Мога да ти и обобщя част от нещата, които съм видял:
-обслужване или поне горивен филтър,
-SCV (колегата todor87 е писал за него на няколко места, включително на лично ми е обяснявал подробности около инициализацията му и евентуално, че може да реши проблем; мен ме достраша да го правя без techstream, но пък други са го правили и при някои има ефект)
-акумулатор
-друго дизелово гориво от друго място
И от там нататък различни неща, които можеш да намериш из закачените теми, но може би ще ти е нужно посещение в сервиз за диагностика.
Поздрави и хубав ден!
Toyota Corolla E15 2.0 D4D 2007 1AD-FTV 126 к.с.
Благодаря за помощта!Може би трябва да започна със смяната на това

- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Ами първо го замерете.Сигурно в София има хиляда места ,където може да стане това.Апаратурата ще покаже става или не става.И дано това да е проблема.Добряк написа:....Може би трябва да започна със смяната на това
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Здравей колега. И аз го извървях твоя път с трудното палене, само че на Авенсис 2,2Д4Д. Като теб почнах от свещи, после акумулатор, после горивни филтри и тн. Накрая се оказа че SCV клапана е за смяна и съответно след като го смених сега нямам проблеми със сутрешното палене. Не казвам че и при теб е това проблема, но отиди по-добре някъде да ти направят диагностика за да не подменяш ненужно някои части и да хабиш нерви.
Toyota Avensis T25 2.2D4D
Благодаря!Не подейства и нов акумулатор....Ще търся и диагностика в София.Но ще е трудно да дойде на място....
Колега,от София сте мисля, че най добре е да се обърнете към мехаННика .Той е лекаря на тойотите.
А след като се оправи колата напишете причината за повредата.
А след като се оправи колата напишете причината за повредата.
Здравейте Колеги!
Посетих автосервиз Питстоп и след направената диагностика/и висене 1ч. на студа/ ми заявиха че трябва да се изръся с 3,236лв за да отстранят проблема....Т.е. подмяна на горивните дюзи...Плащам 80% авансово и след 14 дни дюзите идват и са готови за смяна.
Добре, ама понеже съм си доста недоверчив си бях записал час и в ТМ на другият ден,и след направената диагностика ми казаха че има и вариант Рециклиране по–евтин с около 2000лв.....Нещо което ми беше спестено....
Аз пък си взех добавка на Бардал за прочистване на дюзите+добавка за горивото/на всяко зареждане си сипвам по предписание/ и нещата придобиха съвсем друг вид!
Бърз час в автосервиз Дикси ,и профилактика на горивната система окончателно промени нещата!Дикси работят доста коректно и съм доволен!
Диагностика мисля че е по–добре да се прави в оторизиран сервиз!Разликата е огромна!Там можете и да разберете с колко 200 000км са Ви върнали километража!
Имайки предвид последното написано от мен:Авто Дилър кога и да го пребиеш се е късно!!!

П.С. Честита 2018 Година!Бъдете живи и здрави!Безпроблемно каране!!!
Посетих автосервиз Питстоп и след направената диагностика/и висене 1ч. на студа/ ми заявиха че трябва да се изръся с 3,236лв за да отстранят проблема....Т.е. подмяна на горивните дюзи...Плащам 80% авансово и след 14 дни дюзите идват и са готови за смяна.
Добре, ама понеже съм си доста недоверчив си бях записал час и в ТМ на другият ден,и след направената диагностика ми казаха че има и вариант Рециклиране по–евтин с около 2000лв.....Нещо което ми беше спестено....
Аз пък си взех добавка на Бардал за прочистване на дюзите+добавка за горивото/на всяко зареждане си сипвам по предписание/ и нещата придобиха съвсем друг вид!
Бърз час в автосервиз Дикси ,и профилактика на горивната система окончателно промени нещата!Дикси работят доста коректно и съм доволен!
Диагностика мисля че е по–добре да се прави в оторизиран сервиз!Разликата е огромна!Там можете и да разберете с колко 200 000км са Ви върнали километража!

Имайки предвид последното написано от мен:Авто Дилър кога и да го пребиеш се е късно!!!

П.С. Честита 2018 Година!Бъдете живи и здрави!Безпроблемно каране!!!
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
Колега,
Започни да зареждаш от проверена бензиностанция гориво. за да не се изръсиш наистина с няколко К лева!
Не съм съгласен, че оторизираният дилър ще ти направи най-качествената диагностика. Зависи какъв скенер ползват, версията на софтуера, как и какво ще прочете диагностика и каква му е квалификацията и опита.
Става въпрос за всички марки, не само за Toyota.
Започни да зареждаш от проверена бензиностанция гориво. за да не се изръсиш наистина с няколко К лева!
Не съм съгласен, че оторизираният дилър ще ти направи най-качествената диагностика. Зависи какъв скенер ползват, версията на софтуера, как и какво ще прочете диагностика и каква му е квалификацията и опита.
Става въпрос за всички марки, не само за Toyota.
Зареждам на Шел и Еко....предимно на Шел.Ама на всякъде ни ебават с горивата!
Относно диагностиката съпоставям качеството на представителите на Тойота и препоръчан сервиз във Форума.
Плюсовете са за ТМ ауто!
Относно диагностиката съпоставям качеството на представителите на Тойота и препоръчан сервиз във Форума.
Плюсовете са за ТМ ауто!
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
За начало спри да зареждаш в Шел! Доставките им на гориво са от Литекс, съгласно договора:
https://www.capital.bg/politika_i_ikono ... _pazar_za/
Пробвай в OMV, Ромпетрол, Gazprom. Сам ще разбереш от коя верига да зареждаш според поведението на колата.
Успех!
https://www.capital.bg/politika_i_ikono ... _pazar_za/
Пробвай в OMV, Ромпетрол, Gazprom. Сам ще разбереш от коя верига да зареждаш според поведението на колата.
Успех!
- YordanDanev
Добряк, на колко хиляди км. се оказа колата ти, за се знае на колко километра приблизително згъват инжекторите на тези мотори. И с каква нафта я караш колата, с обикновенната или скъпата. Аз моята я карам с обикновен дизел и слагам от където ми падне.
RAV 4 D4D 2006
Здравейте,
Аз също карам Тойота Рав 4 2.2 136 к.с на 132000 км. , купувана от Тойота БГ. Карана е с обикножено гориво от Еко/ ОМВ + бардал BDC и отвреме навреме премиум гориво без добавка. От тази зима започна прогресивно влошаване на запалването , пали от 3тия път в момента дори при температура 3-4 градуса. При запалване изпушва бял облак дим след това не пуши. Ако се пали повторно през деня , дори след 3-4 часа престой няма проблеми, проблемът е с първото палене. Можете ли да препоръчате сервиз за диагностика в СФ, без ТМ Ауто. Мисля си за SCV клапан , но трябва да се потвърди.
Благодаря
Аз също карам Тойота Рав 4 2.2 136 к.с на 132000 км. , купувана от Тойота БГ. Карана е с обикножено гориво от Еко/ ОМВ + бардал BDC и отвреме навреме премиум гориво без добавка. От тази зима започна прогресивно влошаване на запалването , пали от 3тия път в момента дори при температура 3-4 градуса. При запалване изпушва бял облак дим след това не пуши. Ако се пали повторно през деня , дори след 3-4 часа престой няма проблеми, проблемът е с първото палене. Можете ли да препоръчате сервиз за диагностика в СФ, без ТМ Ауто. Мисля си за SCV клапан , но трябва да се потвърди.
Благодаря
Toyota Rav4 2.2 136 2006
Здравейте на всички ;и аз съм със същият мотор ; при мен паленето става след като изгоня въздуха със въртене;Някой път на момента .Друг път със секунди;Кой може да ми помогне? Някакви идеи?