За газификацията моля да използвате съответната тема. Тази тема е за проблема с горене на масло....

Колега, понеже и аз съм от Пловдив и се чудя от месец и нещо да се втурвам ли в тази "процедура" - кажи сега, след няколко месеца, какво се наблюдава в резултат от инвестицията ? Изчезна ли разхода на масло, най-вече ? Има ли ефект в работата на двигателя и колата като цяло - гледам, че е свалян не само мотора ? Можеш ли да ми препоръчаш този майстор - може и на ЛС, че да не правим реклама ? Или удоволствието накрая не си струва тези 3 хилки ...kikaha написа: Здравейте колеги, като гледам последният си пост преди повече от месец е редно да кажа и да покажа какво стана с ремонта на моят двигател. Причини за бокса гори масло 1 литър за 800-900 километра, километража показва 165 000 и малко километра. Ще качвам снимки та да съм полезен на други със същият проблем, както и на онези които тепърва ще се сблъскват с него "не сме малко тези с 1zzFE.. И така моторът: разхвърлян, после,Старите бутала изкарани имат 4 масло оттичащи отвора .После шлайфане и ризи
Галерия от ремонта на 1ZZ-FE - 41 снимки
Последваха сглобяване гарнитури, нова водна помпа, масло антифриз, МНОГО НЕРВИ за Майсторчето /Благодаря му за работата и старанието/аааа , и пари над 2К. На всички който искат да пробват пожелавам успех! Поздрави!
RealDeLuxe написа: Здравейте!
След продължително четене на тази тема останах с впечатлението, че "масленият" проблем при бензиновите VVT-i мотори на Тойота се наблюдава при по-ранно произведените модели (до 2002/3 год.) и касае по-малките мотори (1.6 и 1.8). Искам да попитам някой от потребителите на форума, който притежава кола с по-големия мотор (2.0) натъквал ли се е на проблема, в следствие на този производствен дефект? Планирам да закупя бензинов Авенсис MK2 2.0 бензин и се интересувам до каква степен е възможно да е засегнат от този проблем и след кои години е добре да е произведен. В тази връзка се интересувам и дали мотора понася добре газифициране.
Поздрави и благодаря за отделеното време! Надявам се скоро да се включа във вашите редици.
И като го промиеш ще го доубиеш.dokkito написа: Старото масло и нагарът в двигателя вървят ръка за ръка. Това което е написал механика има много голяма логика за този проблем. Аз ако съм ще сваля капака на главата, и ако мотора има много нагар ше го промия няколко пъти с масло и препарат за примивка. Ще излезе скъпо, но дори и да не помогне няма да навреди
Това е твое мнение.Iliyа Damyanov написа:И като го промиеш ще го доубиеш.dokkito написа: Старото масло и нагарът в двигателя вървят ръка за ръка. Това което е написал механика има много голяма логика за този проблем. Аз ако съм ще сваля капака на главата, и ако мотора има много нагар ше го промия няколко пъти с масло и препарат за примивка. Ще излезе скъпо, но дори и да не помогне няма да навреди
Потребители разглеждащи този форум: Ahrefs [Bot] и 3 госта