Масло АСЕА Е6 Е7 смяната е на 120 000 км.
МАСЛА - типове,видове и употреба - "Какво да налея?" - ОБЩА
Съгласен съм. Пак зависи от маслото , например минерално Е7 не мисля че някой ще го кара 120. Исках да кажа че и при камионите зависи от качеството на маслото , малко хора собственици на камиони рискуват да карат над 50 000. Но ето това масло го карат по 100 000 без притеснения. Смисъл че е тествано първо и след няколко смяни интервала се увеличава. http://www.exol-lubricants.com/data_doc ... ss%207.pdf
Toyota Rav 4 2.2 D4D

Аз карам с това масло , също тествано на различни автомобили. Успех на всички , хубав ден

Toyota Rav 4 2.2 D4D
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Нещо доста се отклонихте от темата!
Ако обичате, тези писаници може да си ги прехвърлите на ЛС!
Ако обичате, тези писаници може да си ги прехвърлите на ЛС!
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- kostadinnm
Колегата joro_ko ми сподели на лично, че внася масла. Явно е много екзалтиран от качествата им и е намерил темата за изява, в което не намирам нищо лошо. Но си позволявам да му дам съвет - ако иска да ги промотира по някакъв начин си има теми/правила за целта.
Corolla 2006 2.0 D-4D | sedan, SOL
Благодаря ти за рекламата , не промотирам , просто искам да съм полезен до колкото мога. Не аз внасям маслата , служител съм на фирмата вносител. Извинявам се че спамя темата
Toyota Rav 4 2.2 D4D
Избор на двигателно масло?
Колеги какво ви е мнението за https://maxcar.bg/avtomobilni-masla/toyota-5w-30-5l
От скоро виждам по сайтове че се предлага.До сега не бях забелязвал масло Toyota по сайтовете.
Някой от вас ползва ли?Как мислите еднакво ли е с това в оторизираните сервизи или е някой ментак?
От скоро виждам по сайтове че се предлага.До сега не бях забелязвал масло Toyota по сайтовете.
Някой от вас ползва ли?Как мислите еднакво ли е с това в оторизираните сервизи или е някой ментак?
Последно промяна от Akima на 29 Яну 2018 19:16, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.
Avensis III Wagon - 2.2 D-CAT (150 Hp) Automatic 2009г.
-
Прилично масло за двигатели от преди потопа.За двигатели с еко норми нъц.... Колегата не е посочил за какъв дрънгел мисли да налива нещото.
https://www.auto-data.net/bg/toyota-ave ... matic-3574
Слагам Castrol 5w30 и ми е интересни дали това е по-добро масло.Цената е по-висока от castrol но за качество да каже накой компетентен по този въпрос.
Двигателя е D-CAT 150 HP
Слагам Castrol 5w30 и ми е интересни дали това е по-добро масло.Цената е по-висока от castrol но за качество да каже накой компетентен по този въпрос.
Двигателя е D-CAT 150 HP
Avensis III Wagon - 2.2 D-CAT (150 Hp) Automatic 2009г.
-
Castrol FST с етикет от Хамбург е по-добро но нищо особено просто покрива нормите , аз ползвам такова защото ми беше изпаднало много тънко но Арал и Мобил предлагат по-добро качество. Това е лично мнение.
Здравейте колеги от скоро имаме една Toyota Corolla (E12) 2.0 D-4D (90 Hp) която жената я кара и ми направи впечатление, че предишният собственик е сипал Duglas 10w40 със спецификация
СПЕЦИФИКАЦИИ:
API: SN SJ/CF
ACEA: A3/B3
B4-MB229.1
VW501.01-502.00-505.00
Проблем ли е да се кара с това масло остават около 5000 хил.км. до смяна.Като вдигна щеката маслото е бистро и чисто и не е мръднало нивото за 2500 хил.км.
СПЕЦИФИКАЦИИ:
API: SN SJ/CF
ACEA: A3/B3
B4-MB229.1
VW501.01-502.00-505.00
Проблем ли е да се кара с това масло остават около 5000 хил.км. до смяна.Като вдигна щеката маслото е бистро и чисто и не е мръднало нивото за 2500 хил.км.
Аз пък 4 смени по 18к км. съм карал с него и не съм му намирал никакъв косур нито го харчи колата нито е почерняло. Последната смяна я направих с Тотал 5w30 и хич не съм доволен 2к км преди смяна е черно, паднало е малко нивото, по шумен ми се стрива двигателя. Каво не му е читаво на маслото. Не съм го взимал от сайт. Средно ми излиза 120 лв за 6л.
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D 2006
Това че почернява при дизелов двигател си е нормално.По другите въпроси сте вие.
-
Нямам време за писанки а и информация за маслата бол. Но 18К за мен е много а и след като не ти почернява маслото както си писал то явно няма добри миещи качества и не абсорбира мизериите от горенето. А Тотал си правят много прилични масла.Поздрави.draior написа:Аз пък 4 смени по 18к км. съм карал с него и не съм му намирал никакъв косур нито го харчи колата нито е почерняло. Последната смяна я направих с Тотал 5w30 и хич не съм доволен 2к км преди смяна е черно, паднало е малко нивото, по шумен ми се стрива двигателя. Каво не му е читаво на маслото. Не съм го взимал от сайт. Средно ми излиза 120 лв за 6л.