Възстановяване на имобилайзер след кражба
Здравейте колеги! Преди 2 дни ми откраднаха Равката и тази сутрин от полицията я намериха изоставена на паркинг - още не мога да повярвам какъв късмет извадих...
Всичко добре, но сега има следният проблем: ключалката на шофьорската врата и тази за палене са тотално разбити.
Колата не може да се заключи и постоянно свети индикация за отворена врата. Колата се пали с права отверка. Само дето не може да запали защото са препрограмирали имобилайзера. Опитах с моите ключове, но лампичката "Security" продължава да мига - съответно върти, но не пали.
Сега съм пред следната дилема и моля за съвет: Колата все още се намира в полицията и ще бъде там поне още седмица. След като ми я върнат, как мога да я възстановя най-лесно? Възможно ли е да се програмира отново имобилайзера да разпознава само моите ключове, или по-точно транспондери - то е ясно че от ключовете вече нище не става...
В Тойота или друг сервиз дали могат да извършат това препрограмиране?
Друга алтернатива за която се сещам е да си купя от морга компютър за същия модел/година/двигател с прилежащите към него транспондери.
Някой знае ли дали имобилайзера се управлява от отделен компютър (immobilizer ECU) или е в едно с основният компютър на колата? И къде се намира?
Също така при огледа забелязах че липсва едно реле от малката кутия под основната в двигателния отсек. Никъде не можах да открия описание на релетата в тази кутия. На симката съм я оградил с червено.
Моля някой ако може да помогне.
Благодаря предварително!
Всичко добре, но сега има следният проблем: ключалката на шофьорската врата и тази за палене са тотално разбити.
Колата не може да се заключи и постоянно свети индикация за отворена врата. Колата се пали с права отверка. Само дето не може да запали защото са препрограмирали имобилайзера. Опитах с моите ключове, но лампичката "Security" продължава да мига - съответно върти, но не пали.
Сега съм пред следната дилема и моля за съвет: Колата все още се намира в полицията и ще бъде там поне още седмица. След като ми я върнат, как мога да я възстановя най-лесно? Възможно ли е да се програмира отново имобилайзера да разпознава само моите ключове, или по-точно транспондери - то е ясно че от ключовете вече нище не става...
В Тойота или друг сервиз дали могат да извършат това препрограмиране?
Друга алтернатива за която се сещам е да си купя от морга компютър за същия модел/година/двигател с прилежащите към него транспондери.
Някой знае ли дали имобилайзера се управлява от отделен компютър (immobilizer ECU) или е в едно с основният компютър на колата? И къде се намира?
Също така при огледа забелязах че липсва едно реле от малката кутия под основната в двигателния отсек. Никъде не можах да открия описание на релетата в тази кутия. На симката съм я оградил с червено.
Моля някой ако може да помогне.
Благодаря предварително!
- Прикачени файлове
-
- 20170606_173713.jpg (299.71 KiB) Преглеждано 3764 пъти
- kostadinnm
Доколкото знам имобилайзера е вграден в ECU-то, следователно няма как да е бил препрограмиран - поне така пише в моята книжка. Казваш че са ти разбити ключалките - би трябвало само с тях да минеш, но докато не си 100% сигурен си пази ключовете. Все пак може да се допиташ до официалния за по-кадърна диагноза, че тия работи си изискват доверие, а да вземеш комп от някой съмнителен моргаджия не си е работа.
Насочи се като за начало да накараш/осигуриш приемника за имобилайзера в ключалката да работи. Тогава(като изгасне sec-лампичката) екуто трябва да ти пусне гориво да запалиш. Аз така(и до толкова
) го виждам.
А, и някои места за бушони са свободни/празни, но колегите трябва да помогнат със схема тук.
Насочи се като за начало да накараш/осигуриш приемника за имобилайзера в ключалката да работи. Тогава(като изгасне sec-лампичката) екуто трябва да ти пусне гориво да запалиш. Аз така(и до толкова

А, и някои места за бушони са свободни/празни, но колегите трябва да помогнат със схема тук.
Corolla 2006 2.0 D-4D | sedan, SOL
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
Добре, че са я намерили, което е най-важното.
Аз също мисля, че не си струва да се търси друг компютър от морга. Твоят ще може да се програмира. Ако вземеш друг, то реално "компютър" е мнного относително, това са няколко елемента, които работят заедно, трябва да ги вземеш всички, те естествено да работят.
Първо започни с намирането на релето и да видиш както то управлява. Да не се окаже, че само заради него не пали.
Аз също мисля, че не си струва да се търси друг компютър от морга. Твоят ще може да се програмира. Ако вземеш друг, то реално "компютър" е мнного относително, това са няколко елемента, които работят заедно, трябва да ги вземеш всички, те естествено да работят.
Първо започни с намирането на релето и да видиш както то управлява. Да не се окаже, че само заради него не пали.
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT
За съжаление никъде не открих информация за това какви са тези релета в малката кутийка. Разбрах само че е добавена след фейслифта.
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 120 пъти
Колега, пробвай ТУК. Първо си вкарай VIN номера.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

- kostadinnm
Или тук: https://partsouq.com/en/catalog/genuine/locate?c=Toyota.
Струва ми се, че това реле може да е за перките - аз някъде над радиатора имам такава малка кутийка с три релета(изглеждат като едно главно и две други в различни цветове). Гадовете може да са го извадили да го сложат на друго място за да имитират нещо.
Струва ми се, че това реле може да е за перките - аз някъде над радиатора имам такава малка кутийка с три релета(изглеждат като едно главно и две други в различни цветове). Гадовете може да са го извадили да го сложат на друго място за да имитират нещо.
Не знам как така ги крадът, и препограмират имобилайзерите за 10 мин
, пък обратното препограмиране да е тотална главоблъсканца.
Има ли начин как да се предпазим от това и да избегнем разправиите?

Има ли начин как да се предпазим от това и да избегнем разправиите?
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 47 пъти
- Получена благодарност: 133 пъти
Няма проблеми за кражбата, става лесно и не му е тук мястото да обясняваме как се случва.Много добре знаете че този форум не се чете само от добронамерени Тойота фенове.Към автора на темата..
-Колега когато вземеш колата тогава ще мислиш защото твоята може да е взета само заради някои елементи по нея които може да са им трябвали.
Вземи колата огледай кое къде стои и дали си е там ,и тогава съм сигурен че ще намериш хора които да ти помогнат.
P>S Ето ти един ако твоя е заминал.
http://www.ebay.de/itm/Toyota-RAV4-III- ... 2645478238
-Колега когато вземеш колата тогава ще мислиш защото твоята може да е взета само заради някои елементи по нея които може да са им трябвали.
Вземи колата огледай кое къде стои и дали си е там ,и тогава съм сигурен че ще намериш хора които да ти помогнат.
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
То е ясно, че всеки може да чете форума, но може да се направи, да е скрито съдържанието за НЕрегистрирани потребители или за такива с по-малко от 10 мнения (примерно).
Пък и в крайна сметка идеи от сорта, на "оставете телефон", "прекъснете това", "сменете това", "оглеждайте се като заключвате" и т.н. Има сигурно поне 20-30 съвсем стандартни неща, които нито ще помогнат на някой да краде, нито ще го улеснят.
Ако помогнат на 5 човека да икономисат главоболията по открадната кола, това ще е ГОЛЯМ + за всички нас.
Пък и в крайна сметка идеи от сорта, на "оставете телефон", "прекъснете това", "сменете това", "оглеждайте се като заключвате" и т.н. Има сигурно поне 20-30 съвсем стандартни неща, които нито ще помогнат на някой да краде, нито ще го улеснят.
Ако помогнат на 5 човека да икономисат главоболията по открадната кола, това ще е ГОЛЯМ + за всички нас.
Corolla E17, 2016г, 1.6 CVT
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 47 пъти
- Получена благодарност: 133 пъти
Разместване на пиновете на ОБД буксата,скрито копче и каско.Това е формулата .
ЕЕЕЕеееее ако попаднете на тези разбира се.
ЕЕЕЕеееее ако попаднете на тези разбира се.

- kostadinnm
По книжка това е невъзможно(препрограмирането на имобилайзера) - така че ако си крадец или собственик, изгубил си всичките ключове, си прецакан

Този е за следващия модел - след 2006-та, а неговата е 2004-таmfandakov написа: Няма проблеми за кражбата, става лесно и не му е тук мястото да обясняваме как се случва.Много добре знаете че този форум не се чете само от добронамерени Тойота фенове.Към автора на темата..