Дневни светлини за Toyota - DRL модули,схеми,LED светлини...
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Гледам в Конрад са пуснали тези крушки и мисля да ги проуча. Притеснява ме само това 80W, че е малко прекалено ако е мощността им. http://www.stbbg.com/?page_id=21&record_id=11426
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
По вероятно да е мощността на двете 2х36, както и силата на светене 2х1500-1600. По китайските сайтове така ги пишат.
-
- Обратна връзка:
...Здравейте, някой може ли да ми даде електрическата схема на фаровете за Ярис 2007 , харесал съм си този модул , намерил съм и кой да ми го монтира (че с токовете не се разбираме) , но ми искат схема на инсталацията - или не търся по правилния начин или просто не мога да намеря , моля ако някой има да я сподели.
Благодаря предварително ;)
Благодаря предварително ;)
-
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 11 пъти
Здравейте колеги!
Отскоро се сдобих с така чакания от мен Приус 3-то поколение!
И един от многото въпроси ми е-как да подкарам дневните светлини?На самия фар над двете лупи за късите има една лед крушка която светва заедно с късите и си умувам така,че има вероятност тя да е за тези дневни светлини.Но не намирам начин да я пусна само нея!От Тойота ми казаха,че може и да няма заложени дневни светлини в автомобила!Но като отворя капака с релетата и бушоните на самия капак си пише за едно място DIM/DRL ,и съществува реле в това гнездо!Та се надявам адски много да трябва просто от някъде да се активира!!!!!
Ще съм много благодарен на отзовалите се!
p.s. Колата е 2011 с оригинален ксенон на късите!Ако има някакво значение!
Отскоро се сдобих с така чакания от мен Приус 3-то поколение!
И един от многото въпроси ми е-как да подкарам дневните светлини?На самия фар над двете лупи за късите има една лед крушка която светва заедно с късите и си умувам така,че има вероятност тя да е за тези дневни светлини.Но не намирам начин да я пусна само нея!От Тойота ми казаха,че може и да няма заложени дневни светлини в автомобила!Но като отворя капака с релетата и бушоните на самия капак си пише за едно място DIM/DRL ,и съществува реле в това гнездо!Та се надявам адски много да трябва просто от някъде да се активира!!!!!
Ще съм много благодарен на отзовалите се!
p.s. Колата е 2011 с оригинален ксенон на късите!Ако има някакво значение!
Carina 4AFE - 1994 - бивша
Corolla 4EFE - 1998 - бивша
Prius 2011
Forester 2.0XT - 2004 - скоро бивша,Продава се!
Corolla 4EFE - 1998 - бивша
Prius 2011
Forester 2.0XT - 2004 - скоро бивша,Продава се!
Привет колеги,
Може ли някой да помогне с свързването на дрл за ТЛС 150.'Братята' китайци са ми пратили само къщички и колибки без други упътвания или инструкции на човешки език..
По точно става въпрос за долната част от снимката, горната са двата дрл-а.

Не съм нс 'Ти' с ел. схемите.
За информация става въпрос за следните дрл:

Благодаря предварително на отзовалите се.
Може ли някой да помогне с свързването на дрл за ТЛС 150.'Братята' китайци са ми пратили само къщички и колибки без други упътвания или инструкции на човешки език..
По точно става въпрос за долната част от снимката, горната са двата дрл-а.

Не съм нс 'Ти' с ел. схемите.
За информация става въпрос за следните дрл:

Благодаря предварително на отзовалите се.
Жълт- + след влкючване на контакт
Червен- постоянен + ( директно от акумулатора)
Черен - "-" - маса
Бял- плюс от габарит ( не съм сигурен, предполагам)
Червен- постоянен + ( директно от акумулатора)
Черен - "-" - маса
Бял- плюс от габарит ( не съм сигурен, предполагам)
Auris 2.0 d-4d SOL 1AD-FTV 2009 - бивша
Skoda Superb Combi 2.0 TSI DSG 2016 - настояща
Nissan Pulsar 1.6 DIG-T 2016 - настояща
Skoda Superb Combi 2.0 TSI DSG 2016 - настояща
Nissan Pulsar 1.6 DIG-T 2016 - настояща
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Използвай гугъл преводач на андроид, превод по снимка. Но по принцип трябва да е така, както е писал колегата над мен.
Още веднъж благодарско за отговорите.
Явно точно така е свързването защото поисках и превод от доставчика и той току що ми отговори и потвърди отговора на колегата todor87.
Явно точно така е свързването защото поисках и превод от доставчика и той току що ми отговори и потвърди отговора на колегата todor87.
Колеги моля за малко асистенция при избор на модул за денвни светлини на Авенсис Т25. Бях се насочил към HIDBG-01, но от фирмата ми казаха че не ги произвеждат за момента. Търся нещо което няма да налага рязане на инсталацията на автомобила и "побългаряване". Тъй като съм "малко" бос по темата за електричеството, хареса ми начина по който се монтира горепосочения модул, показан от колегите, но уви. Дайте някакви предложения за нещо изпитано, независимо дали е за управление на дългите или късите (ксенон), а може и добър вариант с монтаж на допълнителни LED светлини.
Toyota Avensis T25 2.2D4D
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

-
- Обратна връзка:
Здравейте, това е резултата от моя опит с Дневните Светлини. Модула избрах аз, но монтажа е от един познат , че аз хич не се разбирам с токовете
.
Този модул използвахме
Решихме да е на късите, Снимките са 30% - както е модула по дефолт и аз си ги настроих за сега на 40% - мисля, че е доста прилично и 100% - стандартните къси.
...Вижда се съвсем нормално (нямах възможност са снимка отдалеч), за заслепяване не може да става въпрос, защото е късите с % намаление.

Този модул използвахме
Решихме да е на късите, Снимките са 30% - както е модула по дефолт и аз си ги настроих за сега на 40% - мисля, че е доста прилично и 100% - стандартните къси.
...Вижда се съвсем нормално (нямах възможност са снимка отдалеч), за заслепяване не може да става въпрос, защото е късите с % намаление.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Късите са нормално разрешени за ползване вместо DRL, така, че това въобще да не те притеснява... Може да ги ползваш и на 100%, но навярно аз бих избрал настройка 80-90%, което би увеличило доста живота на самите крушки, а в същото време няма да се отрази съществено върху визията (възможността някой да се заяде)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Обратна връзка:
...На мен идеята за Дневни светлини на Яриса на първо място ми е, че Голямата кола е с автоматични светлини и като се кача на малката доооста често забравям да ги пусна - така си спестявам и глоби и неудобство на другите шофьори. После идва въпроса на колко % да ги пусна, че да може малко да има се удължи живота(поне този модул е с плавен старт и плавно гасене),а и колата да се забеялзва - 30% опредено ми се видяха малко. 90 ми се струват много защото вечер така или иначе си пускам фаровете - 40% е съвсем приемливо, но може би ще ги пробвам и на 50 и 60% да видя как еslowtraveler написа: Късите са нормално разрешени за ползване вместо DRL, така, че това въобще да не те притеснява... Може да ги ползваш и на 100%, но навярно аз бих избрал настройка 80-90%, което би увеличило доста живота на самите крушки, а в същото време няма да се отрази съществено върху визията (възможността някой да се заяде)...

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Имай предвид, че 10% намаление на мощността спрямо пълно натоварване, удължава живота на крушката някъде над 50%...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Аз бих избрал дългите на по-малък процент (30), защото ще се вижда отново доста добре, а дългите светлини при Н4 крушка никога не изгаря. Съответно удължаваш живота на цялата крушка със стотици проценти. 

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->