Мой близък приятел си закупи Тойота Корола Е12 (2002, 1,4 VVTi), внос от Италия. Проблемът е с индикацията за поставени/непоставени колани - такава липсва. При подаване на контакт индикаторът за възд. възглавници светва и след запалване си угасва нормално. Но колата нито алармира звуково за непоставен колан, нито светва някоя лампа на таблото. Японска сглобка е. VIN: JTDKM28E100012702
Диагностицирах я с Launch - няма никакви грешки, но с модула SRS/AIRBAG липсва комуникация. От там информация не може да вземе, съответно не може да прочете грешки. Колата оптически е много добре и работи страхотно.
Благодаря за помощта ви!
П.С. След проверка чрез VIN установявам, че колата е кампанийна по отношение на дефектните възд. възглавници "Таката" - засегнат е шофьорският еърбег. Може би в Тойота ще изяснят ситуацията.
Проблем със сигнализацията на коланите на Corolla E12
-
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 5 пъти
Toyota RAV4 (2023), 2,0 CVT, M20A-FKS, EXECUTIVE I Toyota Corolla E11 (1999), 1,3 4E-FE, TERRA, MT I Toyota C-HR (2023), 2,0 HYBRID M20A-FXS, CLUB
- WoLF
- Автомобил: Приус '07
- Благодарил/а: 707 пъти
- Получена благодарност: 278 пъти
Вариант да е изключена умишлено разглеждали ли сте?

-
Подозирам го, но не знам къде да гледам. Индикаторът на таблото си работи нормално, но предполагам, че той лесно може да бъде манипулиран.
Toyota RAV4 (2023), 2,0 CVT, M20A-FKS, EXECUTIVE I Toyota Corolla E11 (1999), 1,3 4E-FE, TERRA, MT I Toyota C-HR (2023), 2,0 HYBRID M20A-FXS, CLUB
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 100 пъти
- Получена благодарност: 179 пъти
Ако бяхте чели внимателно щяхте да знаете, че преди фейслифта от лятото на 2004 такава опция не е налична. 
Хубаво е да не тревожите приятелите си излишно - животът и без това е прилично стресов.
Помагал съм ви и преди, но е хубаво да четете докрай.
Поздрави и честито на приятеля ви - макар и стар този модел си остава една от най-здравите Coroll-и.

Хубаво е да не тревожите приятелите си излишно - животът и без това е прилично стресов.
Помагал съм ви и преди, но е хубаво да четете докрай.
Поздрави и честито на приятеля ви - макар и стар този модел си остава една от най-здравите Coroll-и.

-
Много благодаря! Помагали сте ми многократно и се радвам, че продължавате да го правите. Оценявам го. Липсата на комуникация с този модул при диагностиката ме притесни най-много.