голям проблем с тресене при ускорение
лявата полуоска е нова комплект, дясното вътрешно каре е ново прът с висящия лагер чашка и трипод. лявата чашка която влиза в деференцяла има лек луфт нагоре надолу но нямам идея дали е нормално, еднакъв беше и с старта и с новата. Нямам виене от скпростната кутия или дриги разни шумове от там. Но го има като вариянт този лагер. Така или иначе мисля да си върна старите карета и полуоски на колата защото явно им е нямало нищо а са си оригинални, да продам тези които купих и да чакам нещо да се счупи поне да знам от какво е. Ще пробвам и в тойота варна да видя техноте специалисти какво ще кажат.
Corolla verso 2.2 d4d
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Ми не е нормално, в него е проблема явно. Може и сателит на диференциала да се окаже с разбити шлици- ако дълго време е вървяла колата с тоз проблем. Всъщност не познавам сглобката, но тоз луфт не трябва да го има.disi78 написа:...лявата чашка която влиза в деференцяла има лек луфт нагоре надолу но нямам идея дали е нормално, еднакъв беше и с старта и с новата...
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;
- Toyo_driver
Мале, мале е работата
Колега, не се занимавай с нищо повече, проблем са ти дюзите. Имам само един въпрос - защо не форсира двигателя на място, за да видиш, че вибрациите ги има БЕЗ колата да се движи, т.е. проблема не са карета, полуоски, шлици, диференциали, сглобки и луфтове, които ако са проблемни семерингите на кутията ще текат като лейка???
Същия проблем го имах и аз, няма пушек, колата върви, само вибрации в определен диапазон, и също към 222000км. Пробвах с добавка, която преди помагаше и вкарваше корекциите в норми, но за съжаление явно има случаи когато просто трябва ремонт
По случая си има Сервизен Бюлетин и там се казва, че проблемите са rough idle, excessive engine vibrations и др. Основен причинител посочен на първо място - инжекторите. След смяна на разпръсквачи при мен всичко е ок за сега, въпроса е колко километра ще изкарат? 

Колега, не се занимавай с нищо повече, проблем са ти дюзите. Имам само един въпрос - защо не форсира двигателя на място, за да видиш, че вибрациите ги има БЕЗ колата да се движи, т.е. проблема не са карета, полуоски, шлици, диференциали, сглобки и луфтове, които ако са проблемни семерингите на кутията ще текат като лейка???
Същия проблем го имах и аз, няма пушек, колата върви, само вибрации в определен диапазон, и също към 222000км. Пробвах с добавка, която преди помагаше и вкарваше корекциите в норми, но за съжаление явно има случаи когато просто трябва ремонт

- Toyota Yarispz
- Получена благодарност: 1 път
Колега не съм следил темата но като я пусна в началото и аз си помислих че имаш проблем с някоя дюза. Няма какво да мъчиш колата защото може да се "окоти" някое бутало.Закачи я течстрийм., при мен колата на студен двигател беше самолет и втора дюза тотално умираше на згрял двигател и от там при определени обороти тресе и сяца( ня място не можеш да разбереш че на практика един цилиндър не работи а и нямаше никви пушеци), ако дюзата църка гориво можеш да стопиш някое бутало!

При мен на място няма проблеми, има едно леко притрисане на около 2000 об. но едвам забележимо. Пробвах с добавка ефект почти нямаше 2 ра дюза стигна до 3.5 докато двигателя работеше с добавката но след като закачиш отново подаването на нафта от резервоара фръкна на 4.7 че и 5 от време на време. явно е сдала багажа. Благодаря за помоща колеги но ако може още малко да ме насочите, само едната ли ми е проблем, втора употреба ли да търся или да я ремонтирам и колко е оринторовъчно ремонта.
Corolla verso 2.2 d4d
- Toyota Yarispz
- Получена благодарност: 1 път
При мен втора даваше +5, другите бяха на минус. Със добавки нищо не стана , от сервиз на тойота ми препоръчаха смяна всички дюзи
, аз смених само втора и сега 4-те са показател около нулата...

и при мен е втора и аз мисля само нея да сменя. освен дюзата и гарнитурата на капака нещо друго сменя ли се, продава ли се някъкъв ремонтен комплект за дюзи. гледах клипче че и някакви медни дофтунги се сменят така ли е или не е задължотелно да се сменят.
Corolla verso 2.2 d4d
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Колега,преди 6(шест) години смених и аз едната дюза(не помня коя беше) с втора употреба.И вече шест години колата си върви нормално.Скоро гледах дюзите-трите се въртят около нулата,само едната беше малко над единицата.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
оправи ми се проблема колеги след смяна на едната дюза тази която беше най зле. сега колата работи много добре показанията на дюзите са много добре, няма тресене и вибрации а и доста по добре върви. Благодаря на всички за помоща и отделеното внимание.
Corolla verso 2.2 d4d
Може ли да кажеш нещо повече? Например как ти тестваха дюзите и от къде намери друга? Детайлно колко пари ти излезе процедурата? Благодаря предварително!
дюзите сам си ги тествах със течстрима въпросната 2 ра дюза отиваше към +5 поръчах я от форума един колега който продава втора употреба части мисля че беше нико. сам я смених не много сложна процедура малко пипкава купих си дихтунга нова 5 лв. гумен о пръстен 4 лв. дюзата 250 лв. гарнитура за капака 30 лв. и всичко си заспа. проблем ми се оказа да извадя старата дифтунга беше залепнала явно е духало от там и трябваше да я райберовам докато стана на люспа и излезе.
Corolla verso 2.2 d4d
https://youtu.be/WUqK1-yr6V0
горе долу така става
горе долу така става
Corolla verso 2.2 d4d