Покупка на Celica T23 1ZZ-FE VVTi и 2ZZ-GE VVTLi /1999–2006/
stefo91
Мнение от nedich » 16 Сеп 2017 17:38

nedich
Мнение от stefo91 » 27 Сеп 2017 12:31
Честито колега! Да си я караш със здраве и безаварийно!nedich написа: Благодаря,купих аз една от Варна , уж е минала този Recall има всички белези ,че го е минала. Огледахме всичко - стегната е и работи идеално ще видим по-нататък как ще се държи.В Сливен сега тече нещо като промоционално обслужване на коли над 5 години и мисля да мина да сменя маслото там и да я прегледат и ще споделя мнение.
Окачването на тази кола е наистина много "желязно" - най-много биалетка можеш да смениш след някоя година. Общо взето единствените слаби места на колата са - амортисьори на багажника (особено ако е с антикрило), 1ZZ-FE мотора (143 коня) има добре познатия дефект с горене на масло до преди фейслифта 2003-та (но повечето са оправени гаранционно) и си погледни прашниците на амортисьорите. Всичко друго по колата е много кораво и няма да ти създава проблеми, ако има друг дефект то той е рядко изключение и в повечето случаи е от некадърни майстори.
stefo91
Мнение от nedich » 28 Сеп 2017 19:05
Благодаря за информацията! Сега открих един "проблем" като подавам плавно газ и като натисна изведнъж след това газта и се получава едно забиване преди да се изцеди , което ми е странно , от какво може да е ?stefo91 написа:Честито колега! Да си я караш със здраве и безаварийно!nedich написа: Благодаря,купих аз една от Варна , уж е минала този Recall има всички белези ,че го е минала. Огледахме всичко - стегната е и работи идеално ще видим по-нататък как ще се държи.В Сливен сега тече нещо като промоционално обслужване на коли над 5 години и мисля да мина да сменя маслото там и да я прегледат и ще споделя мнение.
Окачването на тази кола е наистина много "желязно" - най-много биалетка можеш да смениш след някоя година. Общо взето единствените слаби места на колата са - амортисьори на багажника (особено ако е с антикрило), 1ZZ-FE мотора (143 коня) има добре познатия дефект с горене на масло до преди фейслифта 2003-та (но повечето са оправени гаранционно) и си погледни прашниците на амортисьорите. Всичко друго по колата е много кораво и няма да ти създава проблеми, ако има друг дефект то той е рядко изключение и в повечето случаи е от некадърни майстори.
nedich
- spiridoncho
Мнение от spiridoncho » 28 Сеп 2017 19:40
spiridoncho
Мнение от nedich » 30 Сеп 2017 00:38
И аз свещи гледах,но те са сменени от мен,когато я купих още,което не значи ,че не може да са заминали ако нещо не е наред , но все пак. И другото което прави което ме съмнява , че наистина бърка сместа е ,че като я форсирам отзад изхвърля черен пушек и сажди - не мирише на масло , а на изгоряло гориво. Което до колкото си мисля може да е ,че хвърля много гориво ,а по-малко въздух или се бъркам ?spiridoncho написа: Една диагностика ще каже. Щом забива нещо бърка сместа. Доста неща може да са. Като начало провери свещите и ако трябва (даже е задължително заради незнайния пробег) ги смени. Обслужи я. Почисти дебитомера, и ако пак прави магарии, ще се наложи по щателна диагностика, а не само четене на грешки. Провери си и вакуумите.
nedich
- spiridoncho
Мнение от spiridoncho » 30 Сеп 2017 11:58
spiridoncho
nedich
Избор на Toyota Celica 1.8 VVTI 143 к.с.
Мнение от PKBilly » 25 Окт 2018 23:48

PKBilly
- spiridoncho
Избор на Toyota Celica 1.8 VVTI 143 к.с.
Мнение от spiridoncho » 27 Окт 2018 14:52
Разгледай и няколкото теми във форума за модела. Трудно ще ми е да синтезирам всичко изписано.
spiridoncho
Мнение от PKBilly » 29 Окт 2018 11:29

PKBilly
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru