Автоматична ръчна спирачка на Avensis T27?
Здравейте колеги ,имам един въпрос свързан с автоматичната ръчна спирачка на Авенсис. При всяко спиране и гасене на двигателя автоматично се задейства ръчната спирачка ,следователно при палене и тръгване трябва да натисна копчето ,за да освободи или да тръгна леко и тя сама се деактивира...знаете как е предполагам...има ли вариянт тази опция да се спре ,защото леко ми е досадно? Също така се замислих ,че зимата в голям студ може да замръзне и не е препоръчително колата да бъде оставяна на ръчна...още един фактор е и по-бързото износване на самия механизъм. Колата е 2013г. ,ръчна скоростна кутия ако е от значение. Благодаря предварително!
Toyota Avensis T27 2012 Facelift 2.2 D-CAT 177hp Executive
- Toyota Yarispz
- Получена благодарност: 1 път
Явно има защото на мойта се активира само от копчето...

electronic parking brake system (epb) се казвала системата и се изкючва като дръпнеш палчето на ръчната и задържиш ,няколко секунди докато колата работи и е освободена от ръчна спирачка. В един английски сайт го прочетох сега...сигурен съм ,че колегите бързо щеше да ми отговорят на въпроса. Aко модераторите преценят могат да изтрият темата,проблема е решен. 

Toyota Avensis T27 2012 Facelift 2.2 D-CAT 177hp Executive
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Този трик сработва само, ако колата е с ръчни скорости. За автоматиците трябва да се посети сервиз на Тойота, за да може да променят настройките на компа.DJaMBaZza написа: ↑13 Сеп 2017 01:05 electronic parking brake system (epb) се казвала системата и се изкючва като дръпнеш палчето на ръчната и задържиш ,няколко секунди докато колата работи и е освободена от ръчна спирачка. В един английски сайт го прочетох сега...сигурен съм ,че колегите бързо щеше да ми отговорят на въпроса. Aко модераторите преценят могат да изтрият темата,проблема е решен.![]()
Toyota Avensis 1.8 Valvematic CVT 2014