Не какво да е, но разход на масло...отново Авенсис!
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Не какво да е, но разход на масло...отново Авенсис!
Може и всички вече да имат дренажен клапън, но съм сигурен че за по-евтините нямат бай-пас клапан, този дето е от другата страна и ако се запуши нещо филтъра почва да пропуска маслото нефилтрирано през него. Иначе тази гума се вижда през дупките и без да отваряш филтъра. Като се замисля не съм виждал без такава, но без by-pass съм виждал. Отделно в БГ продават толкова ментета, че е хубаво да се заглеждаш.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Може конкретния екземпляр да не е бил добре... Все пак е ширпотреба...
Имал съм случай с евтин филтър - лампата гаснеше бавно (и си бях помислил, че така си е нормално)... При следваща смяна на маслото с филтър от същата марка нямаше подобен ефект...
Навярно просто клапанчето е пропускало...
Имал съм случай с евтин филтър - лампата гаснеше бавно (и си бях помислил, че така си е нормално)... При следваща смяна на маслото с филтър от същата марка нямаше подобен ефект...
Навярно просто клапанчето е пропускало...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Навярно и обтегача на веригата пропуска, но струва ххх лева а филтъра струва 14 при Люси и 18 в Тойота. Как е по добре да се тръгне? Клапани, цени, случаи...Ако и с оригиналния филтър е същото работата отива на обтегач, но не и преди пробата.
Здравейте,
Спрях се на една Corolla Verso 1.8 2003 г. и ще ходя в ТМ на преглед. Те дали ще могат да диагностицират потенциялен проблем с харчене на масло? Понеже пък човекът, от който ще взема колата, твърди, че не знае предистория, но и няма проблем.с нивото на маслото.
Паздрави!
Спрях се на една Corolla Verso 1.8 2003 г. и ще ходя в ТМ на преглед. Те дали ще могат да диагностицират потенциялен проблем с харчене на масло? Понеже пък човекът, от който ще взема колата, твърди, че не знае предистория, но и няма проблем.с нивото на маслото.
Паздрави!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Съмнява ме от един преглед да може да се диагностира повишен разход на масло, освен ако разходът на масло наистина е огромен и 'видим' (локва под колата, силно омазнен ауспух)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- batececo
- Благодарил/а: 365 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Познат си взе мазда 6ца и гореше литър на хиляда. По никакъв начин не личеше, нито е пушело през ауспуха, нищо. Явно катализатора обира всичко...
А би ли.могло да се разбере някак дали е оставала без масло колата? Все пак е италианка колата...
Е втори въпрос: при смяна на скорастите ми се стори, че.лоста е малко "шумен" при движение напред-назад - нормално ли е това? Иначе се сменяха без проблем и се караше съвсем нормално, не усетих да има проблем със съединителя.
Е втори въпрос: при смяна на скорастите ми се стори, че.лоста е малко "шумен" при движение напред-назад - нормално ли е това? Иначе се сменяха без проблем и се караше съвсем нормално, не усетих да има проблем със съединителя.
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Ako e оставала без масло, то двигателя трябва да е блокирал.