Избор на семеен автомобил
Здравейте,
Ще съм благодарна на разбиращите, ако ми окажете помощ. Семейната ни кола се предаде в боя с повреден двигател /искат ни около 500-600 лева за ремонт, което е безсмислено при положение, че е с дата на първа регистрация 1996 г./. Разглеждаме следните модели, като ще пусна конкретни обяви, които тези дни ще видим надявам се:
Toyota Avensis 2.0 D-4D - Доколкото прочетох за дизел е добре да търсим 2,2, а не този. Като цена как ви се струва? И въобще удачна ли е като модел и най-вече дали е сполучлив?
Toyota Corolla Verso - Версо ни е първоначалната идея, но малко по-новия модел, но тази уж е запазена. Била вкарана от Белгия, но по стечения на обстоятелствата човекът е починал и жена му, която не шофира, я продава /гаражна в бг/.
Ще съм благодарна на разбиращите, ако ми окажете помощ. Семейната ни кола се предаде в боя с повреден двигател /искат ни около 500-600 лева за ремонт, което е безсмислено при положение, че е с дата на първа регистрация 1996 г./. Разглеждаме следните модели, като ще пусна конкретни обяви, които тези дни ще видим надявам се:
Toyota Avensis 2.0 D-4D - Доколкото прочетох за дизел е добре да търсим 2,2, а не този. Като цена как ви се струва? И въобще удачна ли е като модел и най-вече дали е сполучлив?
Toyota Corolla Verso - Версо ни е първоначалната идея, но малко по-новия модел, но тази уж е запазена. Била вкарана от Белгия, но по стечения на обстоятелствата човекът е починал и жена му, която не шофира, я продава /гаражна в бг/.
- miso25
- Получена благодарност: 1 път
И 2.0 дизела си е добър. Аз съм с такъв на Версо и нямам проблеми. Мое лично мнение а може би и малко субективно е, че 2.2 дизела една идея по-бързо набира. Ако една кола е обслужвана както и когато трябва тя ще е безпроблемна.
Авенсиса изглежда добре на снимки, трябва да се види. Купувана е нова от БГ, което значи, че може да и се проследи историята в ТМ Ауто. Като гледам даже човека е дал и номера на рамата, така че явно няма какво да крие, но при всички положения един оглед. За Версото - аз лично не бих вярвал на тези приказки (не казвам, че не може да са истина). В БГ почти всички коли нов внос на малко км са карани я от дядо или баба и само бастуните им са седяли в багажника.
Отивате, гледате, пробвате..... всичко е до кола, до конкретен явтомобил и до това, което на вас лично ще ви допадне.
Авенсиса изглежда добре на снимки, трябва да се види. Купувана е нова от БГ, което значи, че може да и се проследи историята в ТМ Ауто. Като гледам даже човека е дал и номера на рамата, така че явно няма какво да крие, но при всички положения един оглед. За Версото - аз лично не бих вярвал на тези приказки (не казвам, че не може да са истина). В БГ почти всички коли нов внос на малко км са карани я от дядо или баба и само бастуните им са седяли в багажника.
Отивате, гледате, пробвате..... всичко е до кола, до конкретен явтомобил и до това, което на вас лично ще ви допадне.
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
+1 за Авенсиса
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Този авенсис би трябвало да е без дпф , което е супер. Мой приятел вече е навъртял 350 000 км на неговия , който е 2009-та 126кс.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Авенсиса просто изглежда по-безпроблемен или поне по проследим откъм такива... Иначе Версото е доста удобно, но тези приказки сме ги слушали много пъти и вече се получава ефекта на лъжливото овчарче 

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Авенсис-а е по-масов автомобил и не е чудно, че повече хора ще го хвалят.
Версо-то не е за пренебрегване. И той става за семеен автомобил.
Въпросът тук е, кой ще ти падне на сърчце. Покарай и двата и реши, всичко останало са хорски предпочитания!
Важното е, на теб кой ще ти хареса повече.
Версо-то не е за пренебрегване. И той става за семеен автомобил.
Въпросът тук е, кой ще ти падне на сърчце. Покарай и двата и реши, всичко останало са хорски предпочитания!
Важното е, на теб кой ще ти хареса повече.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Видяхме и двете коли. Авенсисът на външен вид е перфектен.
Версото също е идеално - маслото му е сменяно 2015 г. И от тогава няма навъртяни 10000 км., защото не се кара почти. Много е запазена и е като нова направо, воланът и скоростният лост няма протъркано. Но ме гложди, че е на толкова малко км. Взех й номера на шасито, но от него как мога да проверя пробега докато е облужвана в гаранция? Пробвах много сайтове, но ми вади инфо само за оборудване и прочее.
И все още не може да се решим на дизел. Мненията са различни и незнам дали да не заложим на бензин.
Версото също е идеално - маслото му е сменяно 2015 г. И от тогава няма навъртяни 10000 км., защото не се кара почти. Много е запазена и е като нова направо, воланът и скоростният лост няма протъркано. Но ме гложди, че е на толкова малко км. Взех й номера на шасито, но от него как мога да проверя пробега докато е облужвана в гаранция? Пробвах много сайтове, но ми вади инфо само за оборудване и прочее.
И все още не може да се решим на дизел. Мненията са различни и незнам дали да не заложим на бензин.
-
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Трябва в Тойота да се отиде с VIN, за да ти кажат километрите и обслужването по време на гаранцията.
Колежке, както е писал corolla_e12_hs , отиваш в представителство на Тойота с ВИН номера и на двата автомобила. Там ще ти дадат инфо относно историята на колата(до последното й посещение в сервизната им мрежа).
Що се отнася за 2-та модела- вземете този,който ви харесва повече,т.е. по-приятно ви е в него,струва ви се по-практичен като семейна кола и т.н. Авенсис и Корола Версо имат почти еднаква издръжливост според статистиката на немците (TUV), което е показателно. Според мен Авенсисът е по-комфортен на дълъг път! Аз бих заложил на автомобил със сигурна история, но всеки сам си решава. Все пак, по-сигурен ще е изборът ви,след като видите резултатите от диагностиката. Аз бих купил онзи,чиито стойности на дюзите са хубави.
Процедирах така преди година и половина,когато купувахме нашия Авенсис (този от подписа ми)и нямам никакви проблеми след вече близо 20000км. Мой познат реши да не дава много пари и си взе Корола Версо от автокъща. След само 1-2 седмици даде 3000 лв.за дюзи и куп неща,защото реши да си спести проверка с компютър и че колата изглежда запазена. Така че- поне диагностиката е задължителна,за да сте спокойни после (макар да казват,че при автомобил 2-ра ръка никога няма 100%сигурност).
Относно притесненията за дизел- не се колебай!!! Веднага се обосновавам: с една компютърна диагностика , става ясно дали са наред дюзите и куп други агрегати. Ако при нея всичко е ОК- нямаш поводи за притеснения! За жалост в България се купуват много автомобили от автокъщи с 300-500000 км. пробег и после започват проблемите и съвети "бягай от дизела". (Е, при D-cat нещата са малко по-специфични,но тези 2 автомобила са със здравия D4D двигател). Успех с покупката!
П.С. Извинявам се за дългия пост,но идеята е да помагаме с повече информация
Що се отнася за 2-та модела- вземете този,който ви харесва повече,т.е. по-приятно ви е в него,струва ви се по-практичен като семейна кола и т.н. Авенсис и Корола Версо имат почти еднаква издръжливост според статистиката на немците (TUV), което е показателно. Според мен Авенсисът е по-комфортен на дълъг път! Аз бих заложил на автомобил със сигурна история, но всеки сам си решава. Все пак, по-сигурен ще е изборът ви,след като видите резултатите от диагностиката. Аз бих купил онзи,чиито стойности на дюзите са хубави.
Процедирах така преди година и половина,когато купувахме нашия Авенсис (този от подписа ми)и нямам никакви проблеми след вече близо 20000км. Мой познат реши да не дава много пари и си взе Корола Версо от автокъща. След само 1-2 седмици даде 3000 лв.за дюзи и куп неща,защото реши да си спести проверка с компютър и че колата изглежда запазена. Така че- поне диагностиката е задължителна,за да сте спокойни после (макар да казват,че при автомобил 2-ра ръка никога няма 100%сигурност).
Относно притесненията за дизел- не се колебай!!! Веднага се обосновавам: с една компютърна диагностика , става ясно дали са наред дюзите и куп други агрегати. Ако при нея всичко е ОК- нямаш поводи за притеснения! За жалост в България се купуват много автомобили от автокъщи с 300-500000 км. пробег и после започват проблемите и съвети "бягай от дизела". (Е, при D-cat нещата са малко по-специфични,но тези 2 автомобила са със здравия D4D двигател). Успех с покупката!

П.С. Извинявам се за дългия пост,но идеята е да помагаме с повече информация

Toyota Avensis 2.2 D4D 2007 -----> Toyota Avensis 1.8 CVT 2017------->
Skoda Superb III FL 2020 2.0 TSI 190 DSG
Skoda Superb III FL 2020 2.0 TSI 190 DSG
-
За мен двата автомобила са много различни. Версото си е типичен семеен автомобил за хора с малки деца, колелета, тротинетки и т.н. Неща,които са по обемисти и лесно влизат във високия багажник с хубав голям отвор на багажната врата. Освен това има три отделни седалки, които са направени да поберат по-лесно 3-ма човека отзад. Малко по-високи, по-твърди, но подходящи за повече хора. Авенсиса е по-скоро семеен автомобил за хора с по-големи деца, където няма нужда от висок багажник и голяма багажна врата. Освен това 3-ма на задния ред ще се чувстват по-добре във Версото, но пък двама ще са в по-голям комфорт в Авенсиса. Авенсиса благодарение на това че е седан е и по тих от Версото. От там на сетне вътрешното разположение на уредите и контролерите е различно в двата автомобила. Хубаво е ако може да ги покарате, не само да поседите. В момента в който минете няколко пресечки веднага ще разберете в кой Ви е по-удобно. Успех.
-
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 18 пъти
Авенсиса си е по-премиум от Версото, ама няма толкова място за багаж, освен, ако не вземете някое комби.
И задължително през свестен сервиз, че иначе излизат някои разходи, които може вместо да ги плащате 2 пъти - 1 път чрез цената на колата и 1 път в сервиза, да ги хванете навреме и да ви ги смъкнат от цената. Че аз така купих малко прибързано и след 3 месеца се почна със спирачни дискове и съединители
И задължително през свестен сервиз, че иначе излизат някои разходи, които може вместо да ги плащате 2 пъти - 1 път чрез цената на колата и 1 път в сервиза, да ги хванете навреме и да ви ги смъкнат от цената. Че аз така купих малко прибързано и след 3 месеца се почна със спирачни дискове и съединители

- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
В моя авенсис постоянно има колело 16", екшън тротинетка, скейтборд и щайга с бутилка масло, антифриз, добавка за дизел бардал. В тази конфигурация съм товарил и 2 каси бира с дръпната щора отгоре над всичко това.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- miso25
- Получена благодарност: 1 път
Ако е комби няма да имаш проблем да ги събереш. Това, което бях натоварил в багажника на Версото преди коледа плюс 3 възрастни и 2 деца няма как да го събереш. Моето скромно мнение е, че двата автомобилиа са различни класове и всеки трябва да си прецени според нуждите и винаги има момента според конкретния автомобил. Както колегата е казал по горе вана си е за семейство с малко/и деца. Със сигурност Авенсиса ще вози по-комфортно, но и на Версото возията си е достатъчно добра. Въпрос на избор.
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
Много съм разочарована хора. Спряхме се на авенсиса и уикенда се разбрахме с човека да отидем в удобно за него време н Тойота сервиз и ако е ок я взимаме. Той поиска да е вторник и така и запазихме часа. Днес ни се обади, че я е обещал на друг. Сигурно над 10 мин съм му се молила след като мъжът ми му се моли и ако трябва да изместим уговорката, за да си я вземем ние, понеже сме в много трудно положение в момента /с малко дете и болен по болници/ и не и не. С две думи супер некоректен...
Най-лошото е, че сме вързани за Пловдив и трудно бихме могли да обикаляме страната по обяви да гледаме коли.
Благодаря на всички за съветите - помогнаха ни много да се ориентираме какво да избягваме и какво да търсим!

Най-лошото е, че сме вързани за Пловдив и трудно бихме могли да обикаляме страната по обяви да гледаме коли.
Благодаря на всички за съветите - помогнаха ни много да се ориентираме какво да избягваме и какво да търсим!