stefo91 написа: Честно ти казвам ако можех щех да ти дам -3 за това твое мнение, защото се изказваш страшно неподготвен, без каквито и да е знания и опит с колата, пристрастен и се заяждаш!....
...ти ми сравняваш Селиката с някаква Мазда 2006-2013 г. която струва сигурно 3 пъти повече
Я сега за да си подготвен, провери кои години се е произвеждал конкретния автомобил и на каква цена можеш да си го купиш, защото наистина в мнението ти няма и една истина

Ще се убедиш, че се е произвеждал ДО 2007г, така, че въпреки интереса на феновете - ще им е трудно да купят автомобил 2013г
За пътното поведение в завой - навярно знаеш, че Макферсън е бюджетното и компактно решение, но твърдо отстъпва като поведение в завой на двойните носачи.. Я сега провери двата автомобила с какво предно окачване са? (задното и на двата е мултилинк)... При условие, че съм сменил марката, трудно би могъл да ме обвиниш в пристрастие - всяка марка и модел си имат плюсове и минуси.. Ако някога се качиш на турбо-бензинка над 2л обем, тогава ще разбереш експлозивното изстрелване и динамика и навярно ще усетиш, че няма нищо общо с атмосферките... Негативите на турбо-бензинката са другаде, а преимуществата - точно динамиката, еластичността и мощността..... Но това също са детайли - всеки производител е тръгнал по свой път...
Относно силикони и други алегории - темата не ми е позната.. Ако ти е толкова интересна и си чак толкова запознат - пусни си тема в Офтопика...
Относно аргОментите (пише се с У

)... Навярно бих коригирал така:
1. Добро съотношение.. Дали е най-добро - това вече зависи от конкретния екземпляр.
2. Добро пътно поведение. Съпоставимо с другите автомобили с добро пътно поведение..
3. Силно съмнително - нужно е ОГРОМНО старание... Да, около 6.2-6.5 може да го докараш - автомобилът е достатъчно лек и с добра аеродинамика...
4.. На някои (включително и на мен) по-им харесва звукът например на редовия шестак... Пък бил той и само двулитров... Щото нали знаеш, че звукът на шестака при 6200об/мин ще е силно подобен на четирицилиндров при 9300об/мин
6-7. Без забележки...
5. Да, добър външен вид... Поне на мен ми прилича на Нисан Z серията , само дето е значително по-евтина (и бавна разбира се).. Да сравняваш дизайна на Джип с лек автомобил се иска доста фантазия
И отново - съвсем не омаловажавам постигнатото от Тойота със Селика Т23... Напротив - много добър автомобил...
Просто крайните изказвания 'че това е най-доброто и недостижимо' звучат много 'съветски'...
И показват или непознаване на алтернативите, или фиксиране в една точка без разширяване на кръгозора...
П.С. между другото сравнението със силикона ме наведе на мисълта, че конкретната Мазда е точно обратното на Селиката като идеология - вълк в овча кожа... Т.е. има много добри технически параметри, изключително приятен за каране автомобил и дори 4х4, а външно изглежда като скучен седан...