Здравейте,
поръчах от ebay ето това:
http://www.ebay.com/itm/Toyota-et-Lexus ... 1817452657,
но след дълги, може би дву-три-седмични мъки да го подкарам, четене на доста теми из форума, реших все пак да помоля за помощ.
Проблема, който най-ми се набива, е че Xhorse Update tool.exe въобще не стартира като апликация, а се вижда само като процес в таск мениджър.
добавям шот от device manager

- MINI-VCI_J2534.PNG (20.57 KiB) Преглеждано 6427 пъти
, инсталирал съм драйвери според многобройните указания, не се виждат грешки при разпознаване на устройството от машината,(която е с Win10 Pro Version 1607 OS build 14393.1593), от менюто на Techstream след корекция на регистрите може да се избере VIM-Xhorse

- TS_Xhorse_select.PNG (52.24 KiB) Преглеждано 6423 пъти
, въобще всичко изглежда добре, само дето диода на кабела светва в зелено като го закача на усб, след около 5 секунди премигва и светва в червено. Веднъж го забравих закачен на работещ компютър и след около 1,5 часа го намерих със светещ зелен диод, но от тогава такъв късмет не съм имал... Версията на TS е 10.30.029 , пробвах и с 10.10.018, но и с нея резултата е същия.
Странното започва като закача кабела за колата: диода светва в зелено, но все пак не може да се свърже с автомобила, явно иде да рече че все пак не раззпознава кабела. Автомобила еToyota Corolla ADE150, двигател 1AD-FTV.
Наясно съм, че с тази евтинийка няма какво да изисквам, но ако може малко помощ, за да го оживя ще съм благодарен.
Предварително благодаря на всички, които се ангажират и отделят от времето си.
Corolla ADE150 1AD-FTV 2008г.: служебна...
Avensis ADT271L 2AD-FTV 2009г.: от известно време бивша
Avensis ZRT271 2ZR-FAE CVT 2018