Колеги, оказва се че съм пред рециклиране на турбина и исках да попитам за вашите впечатления относно сервизи и къде мога да си закарам колата, където със сигурност ще ми свършат работа. В София съм.
(ако има значение - колата е Тойота Аурис 2007г, 2.0 D4D)
Благодаря предварително!
Поздрави!
Рециклиране на турбини
-
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Рециклиране на турбини
Провери тукrx_boarder написа:Колеги, оказва се че съм пред рециклиране на турбина и исках да попитам за вашите впечатления относно сервизи и къде мога да си закарам колата, където със сигурност ще ми свършат работа. В София съм.
(ако има значение - колата е Тойота Аурис 2007г, 2.0 D4D)
Благодаря предварително!
Поздрави!
http://www.turbo-kolos.com/bg/18/%D0%A0 ... %D0%B8.htm
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- miso25
- Получена благодарност: 1 път
Re: Рециклиране на турбини
Провери и в Реал Турбо, чувал съм добри отзиви.
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
Рециклиране на турбини
Здравейте колеги , някой случайно да знае колко струва горе долу нова турбина на тойота авенсис 2006 д4д 150кс 2200 кубика , и рециклирането също ако някой има инфо колко струва ще съм много благодарен.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- kostadinnm
Рециклиране на турбини
От toyodiy.com по средата на списъка с part number: 17201-0R010 е € 2,565.74. Очаквай подобна цена от представителството. От някакъв сайт(autodoc.bg) дето са ми го хвалили за евтини части по други форуми(нещо му се цака SSL-сертификата, но би трябвало да е надежден):
вариант 1 - motair - 3220,81 лв.
вариант 2 - bu - 3088,86 лв.
Рециклирането зависи какво има за правене, което си включва и някои части ако са заминали.
Иначе, като фирма - има едни GR turbo, но са ти чак в гр. Разлог и трябва да им се занесе/изпрати турбинката отделно. Ако не е гръмнала цялата, не би трябвало да ти вземат повече от 400-500лв. Хвалят се, че имат най-прецизната техника за целта по нашите ширини
Успех и да споделиш(може и по-подробно - на някои ни е интересно) като го възкресиш!
вариант 1 - motair - 3220,81 лв.
вариант 2 - bu - 3088,86 лв.
Рециклирането зависи какво има за правене, което си включва и някои части ако са заминали.
Иначе, като фирма - има едни GR turbo, но са ти чак в гр. Разлог и трябва да им се занесе/изпрати турбинката отделно. Ако не е гръмнала цялата, не би трябвало да ти вземат повече от 400-500лв. Хвалят се, че имат най-прецизната техника за целта по нашите ширини

Успех и да споделиш(може и по-подробно - на някои ни е интересно) като го възкресиш!
Corolla 2006 2.0 D-4D | sedan, SOL
Рециклиране на турбини
Здравейте ,
Коце благдаоря ти много за информацията.
Малко предистория:
Преди няколко месеца смених маслото на колата , но не съм я карал толкова много. Сигурно не съм навъртял и 1/5 от километрите след , които маслото трябваше да се смени отново. Колата започна да пуши и то сериозно(аз помислих, че е от фалшивото гориво на бензиностанциите въпреки, че купувам от най скъпия дизел омв, шелл) и 10-на дни след това забелязах, че за момент светна лампичката за маслото(светна и веднага изгасна). Като се върнах от работа гледам на пръчката за маслото , че е малко под минимума. Запазих си час за диагностика на колата и ми казаха, че най-вероятно проблема е в турбото, че то "хвърля" сурово масло към ауспуха (наистина беше така, защото на вратата на багажника имаше капки масло). Трябваше да разбера каква е турбината какво що, колко струва, но тъй като не съм имал подобен проблем не знаех, че е от много голямо значение е номера на турбината (е вече го знам: за тойота авенсис 150к, 2200 кубика 2006 д4д номера е следния --> 17201-0R011, съжалявам, че не обърнах внимание на номера , който колегата Костадин беше постнал по горе, но пак казвам не знаех, че номера е от толко голямо значение, като го научите могат да ви кажат всичко за турбинта, цени колко ще струва цялото рециклиране и т.н. даже и чичЯ ви гугъл знае за него). В крайна сметка само ремонта на турбината(без монтаж и демонтаж), не зная какво са и сменявали , но той излезна 420 лв. Сега колата е ок не съм я карал много с ремонтираното турбо , но се надявам , че всичко ще е ток и жица. И ТЕ така ...
Коце благдаоря ти много за информацията.
Малко предистория:
Преди няколко месеца смених маслото на колата , но не съм я карал толкова много. Сигурно не съм навъртял и 1/5 от километрите след , които маслото трябваше да се смени отново. Колата започна да пуши и то сериозно(аз помислих, че е от фалшивото гориво на бензиностанциите въпреки, че купувам от най скъпия дизел омв, шелл) и 10-на дни след това забелязах, че за момент светна лампичката за маслото(светна и веднага изгасна). Като се върнах от работа гледам на пръчката за маслото , че е малко под минимума. Запазих си час за диагностика на колата и ми казаха, че най-вероятно проблема е в турбото, че то "хвърля" сурово масло към ауспуха (наистина беше така, защото на вратата на багажника имаше капки масло). Трябваше да разбера каква е турбината какво що, колко струва, но тъй като не съм имал подобен проблем не знаех, че е от много голямо значение е номера на турбината (е вече го знам: за тойота авенсис 150к, 2200 кубика 2006 д4д номера е следния --> 17201-0R011, съжалявам, че не обърнах внимание на номера , който колегата Костадин беше постнал по горе, но пак казвам не знаех, че номера е от толко голямо значение, като го научите могат да ви кажат всичко за турбинта, цени колко ще струва цялото рециклиране и т.н. даже и чичЯ ви гугъл знае за него). В крайна сметка само ремонта на турбината(без монтаж и демонтаж), не зная какво са и сменявали , но той излезна 420 лв. Сега колата е ок не съм я карал много с ремонтираното турбо , но се надявам , че всичко ще е ток и жица. И ТЕ така ...