Инверторна помпа на приус 2
Boz хахахаа.
Slow не знам какво да кажа. Аз му имам доверие ама и ти си прав. Има резон в думите ти
Slow не знам какво да кажа. Аз му имам доверие ама и ти си прав. Има резон в думите ти
Корола е12. Приус 2, аурис хибрид 2010, Аурис хибрид 2017
Да ги отварят в Украина,аз съм минавал тази държава не един път тъкава бъркотия и мизерия няма и ако го отворят там този инвентор няма да тръне повече вероятно
.

Auris Touring Sports HSD
Еми на работи си
Отворих капачета на помпата и вътре антифриз се мърда. Това което ми казаха от Тойота е 25.11.2011 159378км смяна водна помпа, 15.03.2013 195966км сервизна акция. Не могат да ми кажат обаче какво е сменяно по тази акция. Всичко е правено в Германия. Не знам дали по техните форуми мога да разбера какво е имало тогава
-
- Получена благодарност: 38 пъти
На цена от 290лв не пречи да си поръчаш помпа, имаше наскоро една поредица от три в рамките на месец и половина за които чух, не съм ги сменял аз и не знам пробега. Цената е приемлива, майстора няма много да намаже както се опасяват по горе, освен това ще си готов ако нещо стане. Доставката е 7-10 дни и ще трябва да спреш колата иначе. Ако човекът си разбира от работата сигурно е видял нещо което ти не си чул или запомнил. Опа, не бях видял последния пост. Ако помпата е сменена преди сто хиляди км не бързай с поръчката, този ти майстор няма как да знае че е била сменена и се води само по показанията на километража.
Сменена е водна помпа. Не знам дали е сменяна инверторната помпа. Нещо е правено по сервизна акция ама не могат да видят какво. Много се чудя дали да е сменям. Имам му доверие на майстора ми и най вероятно ще е сменя. Механик Благодаря за съвета
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
https://www.toyota-tech.eu/euro5search/Campaigns
след регистрация, поне можеш да видиш какви има отворени в момента.
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Както вече се каза - помпите бях проблемни и гаранционно се сменяха, новите ги дават с живота на колата
На таблото ако пише READY помпата работи постоянно и няма да спре до изключването на колата(аз така му казвам, че гасене въобще не е точен термин), а като развъртиш капачката на казанчето лесно се забелязва самото завихряне от работата на помпата... Провери си рамата за сервизни акции и му дай една студена бира на майстора да се успокои 
Относно водната помпа - и моята е за смяна(личи си розова утайка по лагера), но тя си консуматив за моя сметка и някой ден с ремъка ще си ходят...

Относно водната помпа - и моята е за смяна(личи си розова утайка по лагера), но тя си консуматив за моя сметка и някой ден с ремъка ще си ходят...

Има нещо сменено по акция ама от Тойота не могат да видят какво точно. Може да е сменена не знам. Иначе да пише си Ready. А да ви попитам ако замине тази инверторна помпа по време на път какво ще стане? Ще мога ли да се предвижа или не. Мисля за сега да не е пипам но все пак искам да съм запознат
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
На никой не е заминавала, че да ти каже, но предполагам инвертора ще си намали мощността многократно, за да не прегрее и няма да зареждаш голямата батерия, както и да ползваш електромоторите, но ще прави достатъчно напрежение за свещите и другите системи на колата...
Имах предвид, че след като напише READY помпата работи. По всяко време можеш да отвориш капака и да видиш как охладителната течност циркулира, поради работата на помпата
Имах предвид, че след като напише READY помпата работи. По всяко време можеш да отвориш капака и да видиш как охладителната течност циркулира, поради работата на помпата

- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
В информационната система на Тойота си пише много точно какво е сменено. И ако е сменена инверторната помпа, то като видиш точния запис (текст) на сервизната поръчка, то недвусмислено се разбира точно какво е сменено.здравко написа: Има нещо сменено по акция ама от Тойота не могат да видят какво точно. Може да е сменена не знам. Иначе да пише си Ready. А да ви попитам ако замине тази инверторна помпа по време на път какво ще стане? Ще мога ли да се предвижа или не. Мисля за сега да не е пипам но все пак искам да съм запознат
Иначе може да се придвижваш и ако не работи. Но в днешните дни като температури ще ти светне грешка за прегряване на инвертора и колата влиза в авариен режим, и ограничава тока към ел. двигателите. Но все пак ще може да се дотътриш до където ти трябва. Но ако е по-студено, да кажем късна есен, то най-вероятно няма да разбереш, че не работи. Така, че дори и да спре, то няма да счупиш колата (инвертора), споко.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

Wolf бях е отворил предната седмица капачката и вътре си циркулираше антифриза хубаво. Работи си супер.
Boz имам приятел в тойота и тои ми е казвал какво е правено. И то и ми каза че не може да види какво е правено по време на тази сервизна акция когато е сменяно нещо по моята. Това ми каза той това ви пиша и аз
.
Иначе много ви Благодаря на всички за бързите и компетентни отговори които ми дадохте. Бяхте ми много полезни. За сега няма да бързам да е сменям. Пък да се надявам че няма да стане нещо скоро.
Boz имам приятел в тойота и тои ми е казвал какво е правено. И то и ми каза че не може да види какво е правено по време на тази сервизна акция когато е сменяно нещо по моята. Това ми каза той това ви пиша и аз

Иначе много ви Благодаря на всички за бързите и компетентни отговори които ми дадохте. Бяхте ми много полезни. За сега няма да бързам да е сменям. Пък да се надявам че няма да стане нещо скоро.
-
Как се казва майстора, адрес и телефон, ако може. Моя Приус му светна удивителната лампа, закачих го и пише проблем с охлаждането на инвертора.здравко написа:Майстора наистина разбира от хибриди.Познавам го човека и е много компитентен а и разбира. Сигурно е ремонтирал 20 30 Приуса може и повече.Често да ви кажа забравих защо искаше да го сменяме. Може би защото колата си е стара 2005 е а и не е на малко км. 260к. Сега говорих с него и ми каза че тази помпа се сменя на всеки 100К км. Както агренажния ремък. Идва и лято и тази помпа ще работи почти постоянно. За това тои ми каза че препоръчва на всеки с такава кола да е смени един път за да не се стигне до заминаване на самия инвертор. Става въпрос за смяна на инверторната помпа.
Като се охлади изгася. Благодаря предварително.
Toyota Corolla Verso 2005 1.8 VVT-i +LPG
Toyota Prius 2005 1.5 VVT-i HSD
Shterev имаш лично
-
Нищо не получих, както и не ми дава да ти пратя лично съобщение(нещо от сорта, че съм нов потребител, което не е вярно, просто не съм от активните).
Ще ти пиша мейла ми, ако можеш да ми пратиш координатите на човека. Мерси

shterev7878@gmail.com
Toyota Corolla Verso 2005 1.8 VVT-i +LPG