Да споделя резултата, макар и със закъснение - сложих дискове и накладки АТЕ, британска е системата, на апаратите пише BOSH, няма барабан вътре в диска за ръчната. Дясното бутало се прибира с натискане и въртене
НАЛЯВО. Лявото бутало се прибира с натискане и въртене
надясно. Купих си инструмент за прибиране на спирачните бутала, става супер лесно с него, 40 лв струва комплекта. Майстора и той взема толкова, но доколкото знам последно като са сменяни накладките при майстор изобщо не са чистени апаратите, както аз направих, а само са махнати старите накладки, прибрали са буталата, сложили са новите накладки, сглобяват и предават. Доколкото чух от мой познат пак с Аурис - всяка година е хубаво да се почистват
и смазват със специална смазка (аз купих на АТЕ отново - Пластилюб беше) леглата на накладките.
Под пластинките на стрите накладки (които иначе бяха почти неизносени, но свиреха и диска имаше лек ръб) имаше ЛЮСПИ ръжда. Свалих спирачния апарат на земята, първо с отвертката почистих, после с груба телена четка, с фина, със шкурка, някоколко пъти мих с кореселин и т.н. След като махнах пластинките, сложих тънък слой специална смазка на АТЕ за спирачни апарати под и над пластинките. Водачите се движеха леко и не се усещаше да има луфт, маншоните бяха здрави и не ги отварях.
P.S. Като се слагат новите накладки е добре "детелината" на спирачното бутало да се нагласи да сочи така, че "пъпчицата" на накладката, която е по средата, да влезе между "листата" на "детелината"

На това обръщаха внимание в руските форуми.
И не е сложно, сменял съм до сега ПРЕДНИ дискове и накладки на Реното, тука са го измислили по-добре японците (евала!), няма нужда от втори ключ като развиваш малкте болтове (с ключ 13), за да измъкнеш накладките, а си имат едни пластини, които държат контра на спирачния апарат

Единствено трябва инструмент, който е един вид инвестиция в бъдещето

при следващи смени на накладки.