Ще смъкнеш колега, ама в предвид и топлите месеци които се задават, трудно ще „отсееш“ какъв е дяла на личния ти принос към намаления разход. При мен лятото разхода е около 4,5 л/100км, а студените месеци се покачва с 1-1,5л/100км. И за статистиката – изминати 30хил.км ( за 3 години), среден разход 5,0л/100км. Предишната ми кола - хонда ХРВ 1,6 105 кс, с този стил на каране бях малко над 8,0л/100км среден разход.
Икономичен автомобил ли е Prius?
-
Здравейте, от скоро съм тук и мога да кажа от личен опит, че разход около 5-5.5 мах.(Prius 2007) е добре.
Лятно време съм изминавал 4 километрово задръстване (с пълна до горе батерия) на пуснат климатик, но зимно време не седят така нещата. Пусна ли климатика на 23 гр мотора почти постоянно си работи, та дори и да е в покой. Тогава ми качва до 5.8...
Лятно време съм изминавал 4 километрово задръстване (с пълна до горе батерия) на пуснат климатик, но зимно време не седят така нещата. Пусна ли климатика на 23 гр мотора почти постоянно си работи, та дори и да е в покой. Тогава ми качва до 5.8...
[Изминати 850 км извън градско Бургас- Троян и там забележителности. Близо 650 км магистрално с 125 км/че на темпо мат. На борд среден разход 5.2. Имам и снимка като престигнахме в Троян ама е голяма и не ми дава да е постна. Градско ми остава по висок разхода на пук на това което казват за приуса
Корола е12. Приус 2, аурис хибрид 2010, Аурис хибрид 2017
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Като караш супер равномерно, графиката изглежда ей така:

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Супер. Ама това за града ми се струва не реалистично. Иначе дай боже всеки му 

- BOz
AA, това не е градско, а извънградско. В града няма шанс да направя такава графика.
В града графиката ми е като кардиограма. Я има пълно до горе, я има дупка, я нещо междинно.

Разход на хибрид-> 

Хахаха. За сега на мен на извънградско на 95 км/ч пак на темпо мат ми даде 4.2. Което е супер
- BOz
И пак, поредния градски резервоар.
Изминати 931,7 километра с 43,76 литра гориво.
п.п. Качил съм разхода с 0.12/100 в сравнение с предишния резервоар. Нещо се е променило. Ще се самосезирам.
Изминати 931,7 километра с 43,76 литра гориво.
п.п. Качил съм разхода с 0.12/100 в сравнение с предишния резервоар. Нещо се е променило. Ще се самосезирам.

Разход на хибрид-> 

С пълен резервоар на магистрално с 125 км/ч 860 изминати км. 5.3 среден разход ми дава. Утре ще заредя и ще пробвам с един пълен резервоар колко км ще мина градско само. Силно ме съмнява да мога да се доблежа до резултата на колегата
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Без да е изчезнала официалната статистика вече правя около 5.2 градско без къси разстояния, иначе 5.5-6(и в двата режима карам без да се съобразявам, че имам хибридна система, т.е. както си карам всяка кола)... За магистралата не съм доволен още, търси се виновника 

На мен в града ми дава 5.2 5.4 най много. Но при получаване че зареждам на мигаща черта. Слагам 20 лв и пак до мигаща черта. И аз не се съобразявам че карам хибрид. Може би при пълен резервоар само градско може са ми падне. Макар че всички ми казват че е нормален разход 5.3 5.5 градско
Колега WoLF защо не си доволен на магистрала.
Auris Touring Sports HSD
Последните 4 дни навъртях около 2000км с приОса, реших да не пътувам с "извънградската" кофа. Резултатът - 4.91/100 по колонка, като 50% са магистрала, 45% междуградски и 5% в градове. Половината от магистралното каране беше 120 на темпомат без особен трафик (4.41/100 по колонка), на връщане обаче беше мармалад от коли и се караше около 130, но с много изпреварвания до към 150 (5.14/100 по колонка)
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Минава 6 често на 120 поддържани, но с времето някак си намалява средни магистрален
Или аз, или колата се разработваме 

В събота ходих до Созопол.С пет човека ауриса ми изгори 4.9/100 с скорост 120/км.ч +климатик.Този разход на гориво си е приличен и ме усроива.Градското ми обаче е 6/100 но причината са късите отсечки но който се ползва.Общо взето ми харесва и не съжелявам.
Auris Touring Sports HSD