Доверен/проверен сервиз в София - съвети за майстор в София ?
- Toyota Yarispz
- Получена благодарност: 1 път
на мойта никъде не пишеше че е д-кат ,обаче като е видя разбирач и каза че си е чист д-кат!? Доволно добре си върви и среден разход много натоварена (към 500кг) по магистралата със скорост 120-140-160 6.5/100 ( и по резервоар и по борд).

- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Твоята кола каква е? Ако съдя по аватара ти , май е т27 ?
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- Toyota Yarispz
да 150кс. с пиезоинжектори и пета дюза 

- spiridoncho
Офтопик
"Умните дюзи могат доста да насметат нещата,........но да се придържаме към темата, че я размихме с разходи и пиезоинжектори 

-
Здравейте отново!Благодаря за отговорите.Знам, че може да има евентуални проблеми с DPF филтъра или датчици около него или скъпи дюзи и тази пета дюза и пушене, затова искам да е закарам колата в сервиз където ще ми кажат дали е записала грешки, как са дюзите има ли нещо нередно в горивната помпа и какво и е състоянието.Ако наистина е толкова проблемен този двигател, да не взимам Avensis тогава. D-CAT ми харесва защото е с верига и има добра мощност (досега съм карал коли все коли под 100 коня) и се надявам че японеца си е японец.Поздрави!
- iovkito
Наистина , не си взимай тази кола. Няма никаква причина да го правиш , при положение , че на пазара има 2,0 126кс и 2,2 150кс , които са пак с 6 скорости , пак са с верига и обслужването им е същото! В повечето случаи d-cat идва с добро оборудване , но дори и да е с алкантара и цветна навигация , пак не си струва .
Здравейте,
знам че е досадно за четене, но като нов потребител ще трябва да спазя традицията в темата
Колата е Тойота Аурис от 2008г. 1.4 бензин, шофьора е от София
знам че е досадно за четене, но като нов потребител ще трябва да спазя традицията в темата

Колата е Тойота Аурис от 2008г. 1.4 бензин, шофьора е от София

Та до момента не съм имал сериозни ремоти освен козметични и смяна на консумативи, но малко по-малко нещата се променят. И поради причината, че не съм обикалял сервизи, съответно нямам човек, на който да си поверя колата с пълно спокойствие. Затова явно ще трябва да пиша на най-споменавания човек в темата( явно с много опит). Ако все пак имате сервиз с добри впечатления със служители с опит ще съм благодарен.
Текущите проблеми с колата не са сериозни, но въпреки това искам да ги реши човек, който си разбира от работата. Най-старият ми проблем е с ръчната спирачка, която понякога задържа. Човека, който ми смени задните накладки преди 3 месеца каза, че проблема е в апаратите и не е сериозно.
Наскоро се появи теч в багажника, за който все още не знам причината. Четох из форума и имаше засечени проблеми в стоповете, от които влиза вода, но при мен на пръв поглед не се забелязва теч там.
Третия проблем е в силни вибрации при спиране при малко по-висока скорост (над 70км/ч.) Отново във форума е засегната тази тема и масовото решение е смяна на дисковете, но се срещат и други причини, така че ще трябва да се види от майстор ( аз с моя аматьорски поглед нищо не установих
)
Текущите проблеми с колата не са сериозни, но въпреки това искам да ги реши човек, който си разбира от работата. Най-старият ми проблем е с ръчната спирачка, която понякога задържа. Човека, който ми смени задните накладки преди 3 месеца каза, че проблема е в апаратите и не е сериозно.
Наскоро се появи теч в багажника, за който все още не знам причината. Четох из форума и имаше засечени проблеми в стоповете, от които влиза вода, но при мен на пръв поглед не се забелязва теч там.
Третия проблем е в силни вибрации при спиране при малко по-висока скорост (над 70км/ч.) Отново във форума е засегната тази тема и масовото решение е смяна на дисковете, но се срещат и други причини, така че ще трябва да се види от майстор ( аз с моя аматьорски поглед нищо не установих

- Toyota Yarispz
след 2009г. всичките 2.2 напрактика са д-кат(даже и да не го пише по корите или по купето)iovkito написа: Наистина , не си взимай тази кола. Няма никаква причина да го правиш , при положение , че на пазара има 2,0 126кс и 2,2 150кс , които са пак с 6 скорости , пак са с верига и обслужването им е същото! В повечето случаи d-cat идва с добро оборудване , но дори и да е с алкантара и цветна навигация , пак не си струва .

- iovkito
Човекът питаше за авенсис t25, а той се произвежда до края на 2008 година и има голям избор от двигатели. Иначе, за другите - не съм се интересувал. Когато купувах рав4-ката в ценовата листа си пишеше d-4d и D-cat, а дали имат някаква разлика освен автоматичните скорости, не знам.
Обслужване на корола версо 2004г. 2.0 д4д
Здравейте!
Това е първият ми пост и се радвам, че съм член на клуба. От скоро съм собственик на корола версо 2004г. 2.0д4д и искам да ме насочите към сервиз от форума за обслужването й.
Благодаря ви!!!
Това е първият ми пост и се радвам, че съм член на клуба. От скоро съм собственик на корола версо 2004г. 2.0д4д и искам да ме насочите към сервиз от форума за обслужването й.
Благодаря ви!!!
Последно промяна от Akima на 24 Май 2017 11:20, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Добре дошъл.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Добре дошъл.
След доста четене явно и аз трябва да потърся контакт с механника!
-
Здравейте,
Нов съм във форума и имам нужда от малко помощ с ремонт на Ярисчето. Дали някой може да ми изпрати телефона на мехаННика на ЛС?
Благодаря предварително!
Нов съм във форума и имам нужда от малко помощ с ремонт на Ярисчето. Дали някой може да ми изпрати телефона на мехаННика на ЛС?
Благодаря предварително!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Здравейте и добре дошли...
Както многократно е писано из темите във форума- МехаННика отговаря само на ЛС, защото от работа няма възможност да вдига телефона
А кога ще можете да му изпратите ЛС, можете да се информирате когато прочетете правилата на форума
Както многократно е писано из темите във форума- МехаННика отговаря само на ЛС, защото от работа няма възможност да вдига телефона

А кога ще можете да му изпратите ЛС, можете да се информирате когато прочетете правилата на форума

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Здравейте и добре заварил,
Прочетох ги и затова, надявам се след това съобщение да мога да се свържа вече с него.
Поздрави!
Прочетох ги и затова, надявам се след това съобщение да мога да се свържа вече с него.
Поздрави!