Magi написа: Въпросите ми са принципни, като най-важният е заслужава ли си 15 годишна ярис?
Добре, че имам мнооого дълъг семеен опит
На такъв принципен въпрос може да се отговори само принципно - ЗАВИСИ....
Колежке, трябва да разберете няколко неща:
1. Автомобилите се амортизират различно (също както жените и мъжете)... Вие как бихте отговорили на въпроса 'заслужава ли си да се омъжите' (или намерите любовник

) - ами ЗАВИСИ от обекта - нали така
2. Всеки човек си има своя лична таблица, в която са подредени коефициентите на тежест/важност на всеки критерий. Поради различната тежест на всеки критерий, при едни и същи изходни данни различните хора достигат до коренно различен извод... Според Вас заслужава ли си да се вземе 4х4 СУВ, който на година навърта около 200-400км и се кара само в града? Ама има такива хора (аз съм виждал един такъв

)
Затова на принципни въпроси се отговаря изключително трудно и просто няма как да бъде отговорено правилно защото вероятността да сте недоволна впоследствие е огромна:
1. Попадате на амортизиран екземпляр (все пак избирате 15 годишен автомобил, често каран на кратки разстояния).
2. Не ви харесва модела (например щото километража му е по средата)...
3.. И т.н. и т.н...
Затова и няма много интерес и отговори към въпроса Ви...
Съгласен съм с Акима - ако зададете по-конкретен въпрос вероятността да Ви бъде отговорено е много по-голяма...
П.С. Акима лъже - обикновено пием кафе в петък следобяд