Здравей memorex,
по-долу отговарям:
1.Аз бих избягвал динамично ускорение при незагрял двигател и особено на малка скорост ,както и всеки друг предполагам
Съгласен.
2.Звук с думи трудно се описва и обсъжда макар и да има желание от страна на колегите.Обикновено се записват и споделат видеоклипове.
Отново съгласен, ще опитам да го запиша и да го post-на.
3.Автомобила и конкретно двигателя му е така да се каже железен но все пак какъв е пробега, кога последно е сменяно маслото и масления филтър,а какво масло е налято в двигателя
Автомобила е внос от Италия на почти 180 хил. км., склонен съм да вярвам че са реални, тъй като засякох обслужване преди около 1 год. от момента на покупката по VIN номера.
Годишно обслужване правих преди 6 месеца в Тойота Венци В. Търново, като тогава е сложено (според баркодовете на стоковата разписка):
- Двигателно масло 5W30, с баркод 08880-80840-N (според google оригинално на Toyota)
- Маслен филтър с баркод 04152-YZZA5 (според google оригинален на Toyota)
- Сменихме и горивният филтър с баркод KC100D (според google MAHLE средностатистически или може би low cost), а вероятно не трябваше...
- Също така и въздушен филтър (TA-1689 Kavo) и филтър купе (TC-1018 Kavo)
Не съм се стрямал да "спеставям" от обслужване, по-скоро това бях посъветван от сервиза.
4.Кога е сменяно за последно маслото на СК ?
Честно казано не зная кога е сменяно маслото на скоростната кутия. Имах желанието да го сменя преди година и нещо, когато купих автомобила но от сервиза ми казаха, че рядко се сменяло и нямало нужда.