Смяна на предно стъкло на Авенсис
Здравейте,
Пукна ми се предното стъкло на Авенсис-а. Стъклото ми е с подгряване и датчик за чистачки и auto светлини. Датчика за дъжд го виждам там където е залепено огледалото за задно виждане. Ама датчика за Auto светлини не знам къде се намира. Или и той е там?
И дилемата ми е къде да го сменя.
В ТМ ауто стъклото е 780 лева + 300 лева + уплътнения, долу горе 1200-1300 лева ми казаха. Звънях в Сим пет Сим и Glass Gold Group и ми дадоха цена за стъкло + уплътнения и монтаж за около 450 лева. Пак било на Pilkington(такова ми е оригиналното на колата) с подгряване и датчика. Изчетох из форумите и не знам къде ще го сложат най-добре.
Пукна ми се предното стъкло на Авенсис-а. Стъклото ми е с подгряване и датчик за чистачки и auto светлини. Датчика за дъжд го виждам там където е залепено огледалото за задно виждане. Ама датчика за Auto светлини не знам къде се намира. Или и той е там?
И дилемата ми е къде да го сменя.
В ТМ ауто стъклото е 780 лева + 300 лева + уплътнения, долу горе 1200-1300 лева ми казаха. Звънях в Сим пет Сим и Glass Gold Group и ми дадоха цена за стъкло + уплътнения и монтаж за около 450 лева. Пак било на Pilkington(такова ми е оригиналното на колата) с подгряване и датчика. Изчетох из форумите и не знам къде ще го сложат най-добре.
Toyota Avensis 2.2 d4d 2009 Т25
Toyota Yaris 1.3 2008
Toyota Yaris 1.3 2008
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Виждал съм авенсис пред ТМ ауто в София , на който беше сменяно предното стъкло с оригинално (разбрах го по годината на стъклото) . Колата имаше ръжда по тавана , точно до уплътнителя. В този ред на мисли , къде ще го смениш май няма голямо значение. Аз бих взел по-евтиното , защото на тези коли вече им минава времето и щом е от реномирана марка и няма да пречупва светлината и образа като някои китайски , проблеми няма да има. 1300 лв за стъкло на кола , която я струва 10 000 , я не , идват малко множко.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- v_shopov
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Аз си поръчах оригинално стъкло с уплътненията от колега, който продава резервни части във форума. Излезе около 600 лева, но аз нямам датчици и подгряване. Монтираха го в ТМ Ауто Запад, и поне за сега няма проблеми (около 6 месеца).
Toyota Corolla 1.6 VVTI, 91 kW, 2008
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Сменял съм в официалния сервиз във Варна челно стъкло на авенсиса (след битов инцидент
)... Бях много доволен - никаква разлика с оригиналното нито като монтаж, нито като качество (Pilkington)...
Подгрева си работеше - всичко си бе ОК... Да, цената бе около 1270лв (дори не натоварих застрахователя - плати си я причинителя на 'битовия инцидент'
)...
Ако стъклото е същото и пак е с пълният комплект нови уплътнения - разбира се, че бих взел от по-евтиния продавач...

Подгрева си работеше - всичко си бе ОК... Да, цената бе около 1270лв (дори не натоварих застрахователя - плати си я причинителя на 'битовия инцидент'

Ако стъклото е същото и пак е с пълният комплект нови уплътнения - разбира се, че бих взел от по-евтиния продавач...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Toyota Fan Forever
Здравейте!
Спокойно няма общо със стъклото Обърнете внимание ако сте в салона на шофьорската позиция и ключа за фаровете е в положение "Auto" , и сте на контакт като се въртите около волана и залягате насам-натам, при сумрак фаровете се включват сами. С други думи закривате осветеността на ключа.
Относно самата смяна (сменял съм над 30 стъкла на а-ли на марката без рекламация и още от времето когато в ТМ-Ауто пращаха клиентите си, където намерят за смяната, а услужливо им доставяха части V.O.R. за 2 седмици ?!) технологиятя на Toyota е класическа, за занаятчийско приложение, с жица за рязане и ръчно нанасяне на лепилото. Може значително да се различава от тази в специализиран сервиз за смяна на стъкла, където се гони производителност и се ползват специализирани инструменти (ножове, двукомпонентни пистолети и др.) Самото време по Flat Rate на марката е окло 2-2,5 часа, което повярвайте не съм постигнал никога и с двама човека, макар че ако правите това ежедневно може след някоя година и да стане. При тази технология обаче, ако сте си набавили всички "Non reusable" части (стопери, подлепващ к-т, лайсни, фиксатори, понякога нитове с декоративна глава?!) качеството е гарантирано ако изпълните указанията в ремонтния каталог, без да увредите боята или да оплескате тапицерията с лепило, или лепилото да избие изпод лайсната, така че като погледнете колата отстрани веднага да разберете, че стъклото е сменяно, защото тя е на зиг-заг...)
Намерете най-добре специализиран сервиз с малка до средна натовареност, като предварително разискате с приемчик каква технология се ползва, ако разбира се някой има желание да Ви разяснява

Успех
Преместването на единица товар на единица разстояние е работа. Работата извършена за единица време е мощност. Всяка система обаче след Големия взрив се стреми към покой.
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Без да знам къде се намира сензора, то на 99% съм сигурен, че сензора за светлина не се намира на самите ръчки или около волана. Или трябва да е на таблото, гледайки директно небето, или трябва да е на стъклото при огледалото. Демек винаги трябва да "вижда" директно през стъклото нагоре/напред.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- slowtraveler
Съгласен съм с BOZ - датчика би трябвало да е или на таблото (пъпката за слънчевото греене за климатроника близо до духалките към челното стъкло), или при сензора за дъжд (теоретично може и да е на обратната страна на огледалото)...
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
На авенсис 2 датчикът е до този за дъжд и е лепнат на стъклото. Пъпката на таблото е за климатроника.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
- Toyota Fan Forever
Благодаря на колегата BOz ! Грешката е моя. Сензор за осветеност има в огледалото за обратно виждане и това води до онова за което говорих по-горе.
Преместването на единица товар на единица разстояние е работа. Работата извършена за единица време е мощност. Всяка система обаче след Големия взрив се стреми към покой.
- slowtraveler
И това не е сигурно - трябва да се провери...
Защото на Маздата ми този сензор за външна светлина на огледалото командваше само огледалата (затъмняването им, чрез сравняване на осветеността на предния и задния сензор на самото огледало), но не и включване на фаровете. Което включване пък в моя случай бе от 'пъпката' отгоре на таблото...
Защото на Маздата ми този сензор за външна светлина на огледалото командваше само огледалата (затъмняването им, чрез сравняване на осветеността на предния и задния сензор на самото огледало), но не и включване на фаровете. Което включване пък в моя случай бе от 'пъпката' отгоре на таблото...
Благодаря за отговорите.
Днес го проверих. Сензора се намира на стъклото до този на сензора за дъжд или по-точно сензора за дъжд и сензора за Auto е на едно място.
Сложих на Auto и пробвах да си сложа пръста на това което като сензор от обратаната страна на огледалото за обратно виждане и фаровете не се включваха. После си сложих цялата ръка отвън където е датчика за дъжд и се пускаха фаровете и като си махна ръката от там след секунда две се изключваха. Също така пробвах с пъпката на таблото, но и от там не се включват и изключват. Изглежда тази пъпка е само за климатроника.
Днес го проверих. Сензора се намира на стъклото до този на сензора за дъжд или по-точно сензора за дъжд и сензора за Auto е на едно място.
Сложих на Auto и пробвах да си сложа пръста на това което като сензор от обратаната страна на огледалото за обратно виждане и фаровете не се включваха. После си сложих цялата ръка отвън където е датчика за дъжд и се пускаха фаровете и като си махна ръката от там след секунда две се изключваха. Също така пробвах с пъпката на таблото, но и от там не се включват и изключват. Изглежда тази пъпка е само за климатроника.
Toyota Yaris 1.3 2008
Toyota Yaris 1.3 2008
Да ви попитам има ли някъде написано от тойота, като се сменя предното стъкло кои уплътняния/части трябва да се сменят.
Toyota Yaris 1.3 2008
Toyota Yaris 1.3 2008
-
- Автомобил: Avensis T25, RAV4 Hybrid
- Обратна връзка:
Аз сменях на Авенсиса 2003г.предното стъкло с сензор само за дъжд. Пазарих го от Сим пет сим- мисля че бяха официални вносители на Пилкинтън. Цената беше около 250 лв.без монтаж. Стъклото си е като оригиналното, но няма щампа Тойота.
- Toyota Fan Forever
5611622050 2бр. стопер
5611530100 2бр. стопер (тези могат да Ви ги спетят ако режат стъклото внимателно и повдигнат лепените (горните) с отвертка преди жицата да мине под тях, във фактура обаче винаги ги пишат

5611720270 подлепващ к-т 3422мм
5611820090 подлепващ к-т 654мм
7533105040 декоративна лайстна
Плюс стъклото разбира се