Carina E 2.0 Gli прекъсва и гасне като загрее при подаване на газ
-
Здравейте колеги! Имам Carina E 2.0 Gli. Колата е с газов инжекцион Фобос. Наскоро както карах колата из града и започна да прекъсва и гасне при подаване на газ от ниските обороти. След загасването светва чека и не иска за запали. Чак когато е напълно изстинала това става възможно. Проверих кабели свещи... добре са. Умувахме с майстори и се предполижи, че е от Датчик на Хол но такъв по двигателя няма. Има два индуктивни датчика вътре в делкото и ми казаха, че единия от тях върши същата работа. Решихме, че е от комутатора... смених го със същия втора ръка а след това и със здрав от работеша кола но промяна няма и вече се чудя какво да правя. Тук няма кой да ми направи диагностика понеже колата не е масова и направо съм се отчаял. Моля за помощ с мнения и насоки какъв може да е проблема.
Да добавя само, че наскоро един пишман майстор ми сменя съединителя, мота ме цял месец и накрая резултата бе доста разхлабени и нестегнати скоби и болтове, счупен датчик на ляво предно колело, забравена стоманена тел пристягаща пружината на амортесиора и съответно невървяща кола.
Да добавя само, че наскоро един пишман майстор ми сменя съединителя, мота ме цял месец и накрая резултата бе доста разхлабени и нестегнати скоби и болтове, счупен датчик на ляво предно колело, забравена стоманена тел пристягаща пружината на амортесиора и съответно невървяща кола.
- Toyota Fan Forever
Здравейте!
Разберете какъв код на грешка генерира системата за диагностика, когато check-а свети. Мост на TE1 и Е1 крачета, в буксата с капаче DIAGNOSIS и контакт. Бройте късите и дългите мигания на check-а докато ги изброи и започне да ги повтаря, с пауза между всеки код (дълги - десетици, къси- единици, например 14). Можете да го направите сам с кламер да речем. Споделете кода за да дадете насока за последващи действия. Игнайтера (коимутатора) има подобно поведение в зависимост от температурата, но щом имате код за грешка трябва да тръгнете от него!
Успех
Разберете какъв код на грешка генерира системата за диагностика, когато check-а свети. Мост на TE1 и Е1 крачета, в буксата с капаче DIAGNOSIS и контакт. Бройте късите и дългите мигания на check-а докато ги изброи и започне да ги повтаря, с пауза между всеки код (дълги - десетици, къси- единици, например 14). Можете да го направите сам с кламер да речем. Споделете кода за да дадете насока за последващи действия. Игнайтера (коимутатора) има подобно поведение в зависимост от температурата, но щом имате код за грешка трябва да тръгнете от него!
Успех
Преместването на единица товар на единица разстояние е работа. Работата извършена за единица време е мощност. Всяка система обаче след Големия взрив се стреми към покой.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Да не би да е преобогатена смес и да дави колата?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Вчера нямах време но при първа възможност ще пробвам да го направя и ще пиша.Toyota Fan Forever написа: Здравейте!
Успех
-
Да допълня, че показателя за температурата на антифриза не отчита винаги адекватно. Случва се когато колата е загряла стрелката да не помръдва дълго време а понякога скача изведнъж или потрепва. Възможно ли е температурния датчик да е повреден и да оказва влияние?
- slowtraveler
Възможно е - при ниска температура се дава преобогатена смес, докато при по-висока е нужна по-бедна смес иначе се дави двигателя...
Виждате ли каква е ползата някога да си карал нетехнологичен автомобил - на времето си знаехме - дърпаш смукача само при студен двигател...
Ако пробваш да запалиш на смукач горещ двигател - почва да се дави или въобще не пали...
Но все пак е добре да се види от какво свети чека? (нали не бъркаш нормалното светене на чека когато двигателя не е запалил?)
Виждате ли каква е ползата някога да си карал нетехнологичен автомобил - на времето си знаехме - дърпаш смукача само при студен двигател...
Ако пробваш да запалиш на смукач горещ двигател - почва да се дави или въобще не пали...
Но все пак е добре да се види от какво свети чека? (нали не бъркаш нормалното светене на чека когато двигателя не е запалил?)
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 5 пъти
Аз бих си проверил и нивото на антифриза в радиатора.
Toyota Corolla E10 2.0D 1994 г.
Toyota Corolla E10 2.0D 1996 г. - функциониращ донор
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш
)
Toyota Corolla E10 2.0D 1996 г. - функциониращ донор
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш

-
Не бъркам нормалното светене на чека при подаване на контакт. Всъщност може да имам проблем с охлаждането. Радиатора ми като отворя капачката и кипва. Не знам защо става така, въздушна тапа ли прави някъде и от това термодатчика да не отчита правилно... Има ли вероятност термостата и той нещо да не е наред?
- slowtraveler
Колега, моля напишете си Местоположението в профила съгласно правилата на форума...
Като гледам действията Ви - по-добре отидете на свестен сервиз... Така с подсказки трудно ще стане работата...
Казвате че кипва - напълно е възможно това да е нормалното 'кипване' ако автомобилът е загрял... Неслучайно не се препоръчва пипане на капачката при загрял двигател...
Като гледам действията Ви - по-добре отидете на свестен сервиз... Така с подсказки трудно ще стане работата...
Казвате че кипва - напълно е възможно това да е нормалното 'кипване' ако автомобилът е загрял... Неслучайно не се препоръчва пипане на капачката при загрял двигател...
-
От Разград съм. Извинявам се ако съм пропуснал да го напиша. За свестен сервиз... какво да кажа? Тук е проблем. Този и онзи бутне - ефект никакъв но ти вземе ти парите и за това се опитвам да стигна до рещение на проблема си с помощ от колегите тук. Съгласен съм, че само с подсказки е трудно но все пак се надявам.slowtraveler написа: Колега, моля напишете си Местоположението в профила съгласно правилата на форума...
- slowtraveler
Колега, имах предвид, че за да има смисъл от подсказките, трябва отсрещната страна да има известен опит, за да може да прецени дали фактите/състоянието отговарят на дадена подсказка ... Например 'изкипяването' на радиатора няма как да се прецени дистанционно е нормалното изкипяване на добре загрят двигател (с разширен антифриз под налягане), или допълнително надува системата... А както виждам - и Вие не може да прецените...
Добре е да измерите какво получава като информация ЕКУ-то за температура...
За Местоположението - моля влезте в потребителския си панел / Профил и въведете полето Местоположение. За да влезете в потребителския си панел, натиснете горе вдясно върху името си и изберете необходимата опция.
Тук има колеги от Разград, които навярно биха дали съвет за що годе свестен майстор/сервиз в Разград...
Добре е да измерите какво получава като информация ЕКУ-то за температура...
За Местоположението - моля влезте в потребителския си панел / Профил и въведете полето Местоположение. За да влезете в потребителския си панел, натиснете горе вдясно върху името си и изберете необходимата опция.
Тук има колеги от Разград, които навярно биха дали съвет за що годе свестен майстор/сервиз в Разград...
-
Смених си водния радиатор, регулирах центровката понеже установих, че последния който ми пипа колата е оставил делкото на голямо закъснение и с един разхлабен болт. Колата се оправи. Единствено на газ когато подам газ на втора от ниските обороти малко прекъсва. Смятам да подменя кабелите, свещите и дистрибутора с палеца и се надявам след това вече всичко да е наред.