Дискове/накладки за Corolla E12 1.4 VVTi SDN - марки/мнения
-
Здравейте, Колеги,
Искам да помоля за помощ при избора на спирачни дискове (предни) и накладки за тойота корола, 1.4 VVT-i, Е12 седан.
Интересуваме и предпочитана марка.
Благодаря предварително!
Искам да помоля за помощ при избора на спирачни дискове (предни) и накладки за тойота корола, 1.4 VVT-i, Е12 седан.
Интересуваме и предпочитана марка.
Благодаря предварително!
Последно промяна от Akima на 17 Авг 2015 18:38, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: спирачни дискове и накладки за корола Е12J
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Дискове/накладки за Corolla E12 1.4 VVTi SDN - марки/мне
TRW,EBC,Zimmerman - хубави марки - можеш да ги закупиш от горните търговци.
BlackDiamond - моят фаворит - не е наличен в БГ - преди време внесох,но нямам останали.

EDIT
EBC вече имат сайт май:
http://www.ebcbrakes.bg/catalog.php?typ ... &from=2002
BlackDiamond - моят фаворит - не е наличен в БГ - преди време внесох,но нямам останали.

EDIT
EBC вече имат сайт май:
http://www.ebcbrakes.bg/catalog.php?typ ... &from=2002

Здравейте ! За мен най-добрите спирачни дискове са ATE !!!! Накладки може и друга по-евтина марка , но да са меки да не нараняват дисковете - като TRW, Brembo , Bosch , и други ! Успех в избора !
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
А защо не и Теxtar?Преди 8 месеца смених на равката и предните,и задните.Работят си идеално.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Карам с един комплект накладки Текстар предни. Сложих ги с нови дискове Цимерман преди 90 000 км. и ще ги сменям пак с дискове като направя 100000. Накладките имат 3-4мм., а дисковете са паднали с 1.8мм. Като загреят свирят.
Carina E 4AFE LB 1992
Здравейте ! Textar накладки според мен са малко корави и свирят когато са студени . Предпочитам меки - Brembo ; TRW . За дискове Textar са ОК .
Здравейте ! И на мене ми предстои смяна на на дискове и накладки. До сега бях с Textar отпред и TRW отзад. Мисля сега да заложа на TRW или АТЕ. От Тextar - a не съм доволен, може да съм попаднал на кофти партида.
Моля да ми препоръчате дискове.
Моля да ми препоръчате дискове.
TOYOTA AURIS 1.6 2014 / TOYOTA COROLLA 1.4 VVTi 2006
- s.stoyanov
Здравейте!
Поздрави на всички избрали марката.
От скоро с втора Тойота в семейството идва време за сервиз. Ще ползвам темата на колегата ако няма нищо напротив. На съпругата корола 1.4 бензин 2003 г. предстои да сменя предни дискове и накладки. Доста съм объркан при поръчката на такива защото при он лайн поръчка има няколко варианта спрямо спирачната система Лукас или Айсин . Не съм сигурен каква е нашата спирача система и след като свалих три от гумите на колата за да огледам единствено забелязах на задната спирачка на гумичката на калиперът пише лукас( което бе толкова трудно да се забележи). Мисля че на трите калипера които видях са ТРВ .Все още съм объркан и се чудя има ли възможност по друг начин да разбера. На АБС помпата отпред е Бош. Това е общо взето всяка помощ или съвети са добре дошли. При смяна на съединителя миналата година оригиналния беше Айсин ако това може да има връзка.
Благодаря и весели празници!!!
Поздрави на всички избрали марката.
От скоро с втора Тойота в семейството идва време за сервиз. Ще ползвам темата на колегата ако няма нищо напротив. На съпругата корола 1.4 бензин 2003 г. предстои да сменя предни дискове и накладки. Доста съм объркан при поръчката на такива защото при он лайн поръчка има няколко варианта спрямо спирачната система Лукас или Айсин . Не съм сигурен каква е нашата спирача система и след като свалих три от гумите на колата за да огледам единствено забелязах на задната спирачка на гумичката на калиперът пише лукас( което бе толкова трудно да се забележи). Мисля че на трите калипера които видях са ТРВ .Все още съм объркан и се чудя има ли възможност по друг начин да разбера. На АБС помпата отпред е Бош. Това е общо взето всяка помощ или съвети са добре дошли. При смяна на съединителя миналата година оригиналния беше Айсин ако това може да има връзка.
Благодаря и весели празници!!!
Corolla 1.4 vvti
Yaris 1.4 D4D
Yaris 1.4 D4D
- s.stoyanov
Здравейте
Въпреки отчайващата активност по темата да докладвам докъде стигнах. Установих че моята спирачна система е от по скъпият вариант TRW, DELPHI. Разликата е в това че спирачният диск е с 1мм по голям, но накладките са осезаемо по големи от тези на спирачна система Айсин. Поради ограниченият бюджет купих бюджетни дискове Unipart които бяха на половината на цената на тези на Pagid, Но с накладките си взех такива на Pagid. Сигурно в БГ са под друго име но тук се имат за много качествени близо до цената на Брембо. Всичко заспа от раз както се казва.
Дано това да е полезно на някой самонадеян майстор като мен.
Въпреки отчайващата активност по темата да докладвам докъде стигнах. Установих че моята спирачна система е от по скъпият вариант TRW, DELPHI. Разликата е в това че спирачният диск е с 1мм по голям, но накладките са осезаемо по големи от тези на спирачна система Айсин. Поради ограниченият бюджет купих бюджетни дискове Unipart които бяха на половината на цената на тези на Pagid, Но с накладките си взех такива на Pagid. Сигурно в БГ са под друго име но тук се имат за много качествени близо до цената на Брембо. Всичко заспа от раз както се казва.
Дано това да е полезно на някой самонадеян майстор като мен.
Corolla 1.4 vvti
Yaris 1.4 D4D
Yaris 1.4 D4D
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Поздравления.
А можеше просто да дадете VIN и да ви помогнем...
А можеше просто да дадете VIN и да ви помогнем...
Аз си взех спирачни дискове на LPR от ..................... . Колебаех се между тях и АТЕ, но съм си доволен и АТЕ да вземеш, няма да сгрешиш.
-
- ppeneva
- Автомобил: Corolla Hatch 2005 1.4 D4D MMT
- Благодарил/а: 2 пъти
Препоръчайте дискове и накладки за Тойота Корола Хечбек 2005 1.4 D4D с ММТ, SB1KC20EX0E011232.
- Filbor
- Автомобил: Renault Zoe Intens 2021, R135
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 43 пъти
Преди време накладките ми бяха започнали да свирят. Отидох до кварталния сервиз. Там имат и гумаджийница и ми сменят и гумите.
Питах ги дали може да ми ги проверят. Отговор - "да, проверка на спирачната система"
Оставих им колата.
Обадиха ми се да кажат колко ще струват те и парите за смяната им. И дали съм ОК с цената.
И така на 21.04.2018 ми сложиха накладки ITN. (Отбелязъм съм го като разход в линка от подписа ми)
Спираха като предишните, като усещане. Не съм тест пилот, нито карам като съзтезател да знам и кажа колко са добри или не.
Миналата есен обаче в завоите на подбалканския път карах по-динамично. И след едно натискане на спирачката в завой започна да се чува цикличен звук отдясно:
"влоп - влоп - влоп ...". Викам си ле-ле счупих си колата. Ами да, стара е вече и защо така карах с тежък товар от тикви и буркани със сладко и сок от дрян.
След време този звук заглъхна и сега се чува като "пиу - пиу - пиу" пак циклично с въртене на колелото.
Над 60-70 km/h го няма. Ако е стоял паркиран автомобила и при тръгване звукът го няма. Ама ако намаляш преди легнал полицай или преди завой, или в завой на кръгово, тогава пак се появява. Ако съм карал около и над 70-80 km/h и после по-бавно, като не съм използвал толкова спирачката за намаляне на скоростта, звукът пак го няма. Значи появява се, когато натискаш по продължително спирачка.
И така повече от година стана. Но аз не шофирам много годишно - около 5000 km.
На пролет ще им я оставя да видят какъв проблем може да е това.
Питах ги дали може да ми ги проверят. Отговор - "да, проверка на спирачната система"
Оставих им колата.
Обадиха ми се да кажат колко ще струват те и парите за смяната им. И дали съм ОК с цената.
И така на 21.04.2018 ми сложиха накладки ITN. (Отбелязъм съм го като разход в линка от подписа ми)
Спираха като предишните, като усещане. Не съм тест пилот, нито карам като съзтезател да знам и кажа колко са добри или не.
Миналата есен обаче в завоите на подбалканския път карах по-динамично. И след едно натискане на спирачката в завой започна да се чува цикличен звук отдясно:
"влоп - влоп - влоп ...". Викам си ле-ле счупих си колата. Ами да, стара е вече и защо така карах с тежък товар от тикви и буркани със сладко и сок от дрян.
След време този звук заглъхна и сега се чува като "пиу - пиу - пиу" пак циклично с въртене на колелото.
Над 60-70 km/h го няма. Ако е стоял паркиран автомобила и при тръгване звукът го няма. Ама ако намаляш преди легнал полицай или преди завой, или в завой на кръгово, тогава пак се появява. Ако съм карал около и над 70-80 km/h и после по-бавно, като не съм използвал толкова спирачката за намаляне на скоростта, звукът пак го няма. Значи появява се, когато натискаш по продължително спирачка.
И така повече от година стана. Но аз не шофирам много годишно - около 5000 km.
На пролет ще им я оставя да видят какъв проблем може да е това.
08.2014 - 11.2021
11.2021 - <Днес>