Странен шум от гърнето
Странен шум от гърнето
Здравейте колеги,
имам странен шум от гърнето на тойота авенсис 2007, когато е загряла на място гърнето почва да дрънчи сякаш вибрира в нещо метално. Имате ли представа дали е чест проблем и е от нещо разхлабено или от тампона на гърнето или нещо подобно?
Благодаря ви предварително
имам странен шум от гърнето на тойота авенсис 2007, когато е загряла на място гърнето почва да дрънчи сякаш вибрира в нещо метално. Имате ли представа дали е чест проблем и е от нещо разхлабено или от тампона на гърнето или нещо подобно?
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Re: Странен шум от гърнето
Има 2 лещи , едната е точно на изпускателния колектор и може да я видиш , ако си в канал и погледнеш над най-задните кори под двигателя (не е нуждно да се махат) , другата леща е отзад , до нея достъпа е идеален. Според това дали дрънчи отпред или отзад , ще се ориентираш коя да смениш. При мен дрънчеше първо отзад , а след това отпред , т.е. имах проблеми и с двете. Ако не искаш да ги сменяш , трябва да си купиш медна смазка , отвърташ 2-та болта , които държат двете части на ауспуха и напръскваш лещата , след това сглобяваш, дрънченето може и да изчезне , но не е сигурно , при мен се получи. Успех!
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 123 пъти
Ха, и аз имам същия проблем от скоро. Като хвана ауспуха с ръка дрънченето спира.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
резонаторите в гърнето тропат,трябва да се пори като риба и после се шие като гр.агнеivobgv написа:Здравейте колеги,
-
- Автомобил: Авенсис Т25
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Странен шум от гърнето
Колеги,
И аз я имам тая болежка.
Казаха ми, че в гърнето имало някакви прегради, които се били разварили и тропат. Има ли начин да се ремонтира или трябва ново гърне? 
И аз я имам тая болежка.

Да помечтае малко е дошъл човек на тоя свят.
-
Странен шум от гърнето
Не, това за лещите го видях днес като щях да пускам тема.
Сега в почивните дни ще се завра отдолу и ще го пробвам тоя вариант.
Апропо, лещите ще рече ония метални скоби дето свързват генерацията, нали?
- Freedom
- Получена благодарност: 13 пъти
Странен шум от гърнето
Не са точно скоби, а фланци с по 2 болта с пружини. Има по един възел отпред и отзад. Като развиете болтовете и разедините съединението ще видите лещата. Самата леща е от някакъв мек материал с метални нишки. Може да зачистите с шкуртка чеглото на лещата, след което мажете с медна смазка и сглобявате. Успех!
Странен шум от гърнето
Само да вметна, че лещите не струват някакви хиляди левове... Така и така ще се разглобява, по-добре е да се смени и да забравиш за проблема за още 10г. В повечето случаи като се отвият болтовете лещата е в полу-разпаднало състояние. Аз лично моята я смених с оригинална от колегата Toyota forever. Все пак всеки сами си решава. 

Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
- Freedom
- Получена благодарност: 13 пъти
Странен шум от гърнето
Моите бяха здрави, само задната беше спекла в сферичното легло заради корозията. Колата е на 95К км.
-
Странен шум от гърнето
В магазина как да ги обявя, за да се сетят, като "лещи" за генерация ли? Има ли някакъв каталожен номер?kickata написа: Само да вметна, че лещите не струват някакви хиляди левове... Така и така ще се разглобява, по-добре е да се смени и да забравиш за проблема за още 10г. В повечето случаи като се отвият болтовете лещата е в полу-разпаднало състояние. Аз лично моята я смених с оригинална от колегата Toyota forever. Все пак всеки сами си решава.
-
Странен шум от гърнето
Благодаря колега, ще се опитам да ги намеря в магазините за авточасти.
Ако не, ще се ходи при мехаННика.

Странен шум от гърнето
В магазините най-вероятно ще ти кажат нещо от сорта на 50 лв. Ако не бързаш си я поръчай от колегата Toyota forever. Ще ти я достави за около 10 дена и за моята кола струваше 26 лв.
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006