Auris E15 2.0 D4D 126HP бял пушек?
Кога пуши бяло, на топло, на студено, постоянно, циклично, при обороти, на празни обороти ?
http://www.fapremove.com
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
И аз съм с подобен проблем, карам Рав4,2008 Д4Д 177к.с. Наскоро е закупена колата, в 2 сервиза я гледаха, наши хора, никакви проблеми. Аз обаче си бях свикнал на бензинки и си карам в малко по-високи от нормалните обороти и забелязах, че след като съм седял в задръстване 20-30 мин. след това като мина над 2500 оборота на 2-ра,3та почва да пуши бял дим с отвратителна миризма. Проверявах масла, антифризи всичко си е наред. Сложих добавка на бардал 6 в 1, разхода падна, двигателя звучи много добре, но натисна ли малко повече газта след като е позагряла малко колата и почва да пуши. Другото интересно е, че като изпуши един път за 1-2 мин, след това си форсирам ускорявам всичко и не пуши, а на моменти имам чувството че колата ще се запали. Чакам утре от сервиза да ми кажат според тях какво е, макар че майстора като я слушаше и видя дима, каза че според него щом си звучи добре, не е нещо сериозно, но да видим, според мен не трябва да има такива димни завеси, но както казаха от един друг сервиз, рав4 винаги си пушат по малко. Ако някой се е сблъсквал с подобно нещо да сподели, да намерим решението на проблема.
При мен се оказа, че просто са ми откраднали катализатора. И сега да питам, по-добре да карам без или да слагам нов? И има ли начин каското да покрие новият?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Каското едва ли ще ти го покрие...
Дали е по-добре без катализатор? Ами.... Предполагам сам можеш да си отговориш
Дали е по-добре без катализатор? Ами.... Предполагам сам можеш да си отговориш

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Това кога е открито, пишете, че в сервиз са я гледали и всичко е било ок.ardafan написа:При мен се оказа, че просто са ми откраднали катализатора. И сега да питам, по-добре да карам без или да слагам нов? И има ли начин каското да покрие новият?
Колата е закупена преди 2 месеца, като я взимахме, в 2 сервиза я гледаха за проблеми, след около месец каране и 1000км, без никакви чекове, лампички и т н, почна да пуши бял дим, и усетих тракане метал в метал, което мислих че идва от накладките на задната дясна гума, но тъй като не беше постоянен и ми казаха да си сменя задните накладки като си слагах летните гуми, предполагам че е било и то от срязания катализатор, аз го виждам да е станало преди 2-3 седмици, но нямам си и идея къде. Друг е въпроса, че пуши след като покарам малко и дам малко повече газ, но пуши минута-две, след това си ускорявам, форсирам всичко и няма проблеми нито дим, и ме съмнява че само катализатора и основно градското в София са проблем, и затова май ще ходя до бош сервиза, но чакам още каското какво ще кажат и полицията да напишат протокол за каското.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 336 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Че то ако ти отрежат катализатора ще има рев, а не метален звук....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Отрязан или пък срязан ,премахнат ли означава?Щото ако е порязан и пуши бяло е разбираемо. 

Ако трябва да съм честен, не се усеща кой знае какъв рев, шум или чак такова тракане, въпреки че нямам катализатор. Отделно както казах не съм 100% сигурен, че това е единствената причина да пуши. Катализаторът е премахнат, чрез отрязване, имам и снимка, как изглежда отдолу. Обясниха ми, че се прави с диамантена ножовка, и ставло много бързо и лесно, особено ако с това се занимаваш....