Разбита ТОЙОТА Авенсис 98г.
Разбита ТОЙОТА Авенсис 98г.
Колеги разбиха ми колата преди 2 дни и ми откраднаха касетофона заедно с целия среден панел на таблото, защото е закрепено с щипки и само трябва да го дръпнеш.Заради касетофон от 200 лв. за по лесно ми свиха табло за над 1000 лв.Застрахователите казват "ти може сам да си си го свалил" , а се оказа , че е много търсена част.
Затова подсигурете се хора захванете го по-здраво поне да го счупят та да ви го платят.
Затова подсигурете се хора захванете го по-здраво поне да го счупят та да ви го платят.
Авенсис 3S-FE
- juri_galev
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Преди време ми бяха разбили колата заедно с тази на колегата. На мен ми откраднаха само свалящия се панел и лайстната на МП3 (щото идиотите са подходили с яка отвертка, а самото CD/MP3 се сваля с два пръста), а на колегата му откраднаха цялото устройство с панела.
Застрахователя плати всичко - лайстни, свалящ се панел (струваше 180лв само панела?!).
В полицата имаше допълнителна клауза застраховка на CD/касетофон.....
Обаче за таблото с ключетата трябва да мориш застрахователите - това си е част от автомобила, която е открадната с взлом - би трябвало да ти я платят (дори и да не ти платят касетофона).
Застрахователя плати всичко - лайстни, свалящ се панел (струваше 180лв само панела?!).
В полицата имаше допълнителна клауза застраховка на CD/касетофон.....
Обаче за таблото с ключетата трябва да мориш застрахователите - това си е част от автомобила, която е открадната с взлом - би трябвало да ти я платят (дори и да не ти платят касетофона).
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
В моя случай ще ми платят благодарение на "жокер" , но няма гаранция , че като ми сложат новото табло няма да изчезне.Много лесно се откача и се получава порочен кръг някой си поръчва да му откраднат ,както навремето си крадяха чистачките съседите от един вход.Да не говорим пък за кражби м/у застрахователите които уж ти търсят липсващата част "втора употреба" , винаги страдаме ние.
Авенсис 3S-FE
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти