Покупка на Corolla E12 /2002-2007/ - мнения,съвети и въпроси
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 48 пъти
- Получена благодарност: 142 пъти
Имам ги и двата мотора на две Короли,по голямата 2.0D4D 116ps върви много,колата се кара само градско в Пловдив 6л/100 разход кара се от младо момиче.По малкият мотор 1.4D4D я карам аз като работна, почти градско разход пак 6л/100.

- 
				borkonikoloff
Мнения за Toyota Corolla 1.4 D4D 2006 комби
Колеги харесал съм си тази тойота, като модел говоря, ръчна кутия, климатроник и така с повечко екстри. Някой да сподели мнения за нея, плюсове и минуси???

Последно промяна от Akima на 28 Май 2017 14:40, променено общо 1 път.

Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Правопис.

Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Правопис.
Има писано много.
Минуси евентуално да не ти е слаб мотора, особено като се натовари за състезания не става, но си върви и си поддържа скорост няма проблем.
Иначе масло 4 литра и малко, всички филтри ако ги взимаш от правилното място са 40-50лв. мотора е с верига. Няма някакви особенни "дефекти".
В зависимост от километрите на които я взимаш обърни внимание на състоянието на спирачните дискове, ако не са ги сменяли преди теб като цяло са боклуци,тези които слагат от завода и едва изкарват 60-80 хиляди километра.Това не е проболем, просто е разход и да си го имаш предвид. Друга тъпотия е че на 100 и малко хиляди задължително умира алтернатора, на моя му се случи съвсем скоро карам същата, но не комби и като чета по нета май при всички така се случва.Ремонта там е 100тина лева. Като цяло са дребни неща.
Разход: за София ако не висиш много по задръствания пада под 6, като повече от 6.5 не ми е вдигал. Извънградско ако караш 80-90 може да падне и на 4, 120-130 по магистрала 4.7-5.0 зависи колко е натоварена и от маршрута.
Ако има нещо друго питай

Минуси евентуално да не ти е слаб мотора, особено като се натовари за състезания не става, но си върви и си поддържа скорост няма проблем.
Иначе масло 4 литра и малко, всички филтри ако ги взимаш от правилното място са 40-50лв. мотора е с верига. Няма някакви особенни "дефекти".
В зависимост от километрите на които я взимаш обърни внимание на състоянието на спирачните дискове, ако не са ги сменяли преди теб като цяло са боклуци,тези които слагат от завода и едва изкарват 60-80 хиляди километра.Това не е проболем, просто е разход и да си го имаш предвид. Друга тъпотия е че на 100 и малко хиляди задължително умира алтернатора, на моя му се случи съвсем скоро карам същата, но не комби и като чета по нета май при всички така се случва.Ремонта там е 100тина лева. Като цяло са дребни неща.
Разход: за София ако не висиш много по задръствания пада под 6, като повече от 6.5 не ми е вдигал. Извънградско ако караш 80-90 може да падне и на 4, 120-130 по магистрала 4.7-5.0 зависи колко е натоварена и от маршрута.
Ако има нещо друго питай

Колега метро какво му беше на алтернатора и къде го прави?

Изгорял диоден блок. Сервиза, в който ходих е този https://www.google.bg/maps/place/Servic ... 23.4069353

- Toyota Fan Forever
Само да добавя, че съединителят е класически за разлика от големия двигател (дизел), което е огромно предимство за възел, който все някога ще подменяте ако имате сериозни намерения към автомобила, което очевидно е така.  

Успех

Успех
Преместването на единица товар на единица разстояние е работа. Работата извършена за единица време е мощност. Всяка система обаче след Големия взрив се стреми към покой.
Здравейте колеги , Предстои ми покупка на Тойота Корола Е12 1,6 хечбег. 
Искам да ви попитам някои неща , тъй като не съм карал марката досега и набирам информация ,за да не ме прецака много , някой авто джамбаз.
Въпросите са ми следните :
Ако случайно избера дизела , кой двигател да търся ?
Тънкости които да гледам при покупката ( нещо което се чупи лесно от интериора , изтрити копчета и т.н). Колко двигателя 1,6 има , с какъв код да гледам. Нещо по характерно под капака , за самата марка ,което прави проблем ?
Нещо което ще ми е от полза. Иначе стандартните процедури , като преглед на ауспуха , вървеж, предгледи за течеове , липса на антифризи и такива , са ми известни. Конктретно питам за тънкостите на Тойота , които не трябва да се изпускат , при покупка .
Благодаря Ви предварително !

Искам да ви попитам някои неща , тъй като не съм карал марката досега и набирам информация ,за да не ме прецака много , някой авто джамбаз.
Въпросите са ми следните :
Ако случайно избера дизела , кой двигател да търся ?
Тънкости които да гледам при покупката ( нещо което се чупи лесно от интериора , изтрити копчета и т.н). Колко двигателя 1,6 има , с какъв код да гледам. Нещо по характерно под капака , за самата марка ,което прави проблем ?
Нещо което ще ми е от полза. Иначе стандартните процедури , като преглед на ауспуха , вървеж, предгледи за течеове , липса на антифризи и такива , са ми известни. Конктретно питам за тънкостите на Тойота , които не трябва да се изпускат , при покупка .
Благодаря Ви предварително !
- 
				borkonikoloff
Искаш да кажеш че не е демфер а си е обикновен??? Казаха ми че имали проблем с дюзите и турбото щото бил форсиран мотор...има ли нещо подобно?? А по принцип искам я за втора кола т.е. да ми е сигурна като излизам навън че карам един пасат за работен и му нямам мн мн доверия особено ако тръгна надалеко   
   Та и гледам като общ разход да ми е малко, а авенсиса отива малко в преразход

Какво , какво  Кой ти ги разправя тия неща... "форсиран мотор" 90 коня
 Кой ти ги разправя тия неща... "форсиран мотор" 90 коня  дюзите са бош, има ги навсякъде. Дампфер няма.
 дюзите са бош, има ги навсякъде. Дампфер няма.

Кой ти ги разправя тия неща... "форсиран мотор" 90 коня
 Кой ти ги разправя тия неща... "форсиран мотор" 90 коня  дюзите са бош, има ги навсякъде. Дампфер няма.
 дюзите са бош, има ги навсякъде. Дампфер няма.Покупка на Corolla E12 /2002-2007/ - мнения,съвети и въпроси
Дизела всички мотори са здрави, ако ще е 2.0 гледай да е 116 коня, а не 90 защото смисъл няма. за 90 коня по-добре 1.4. Друго нищо особено няма по колата. Огледай дисковете и накладките, че от завода идват със скапани дискове, които за нула време стават на нищо и дали са сменяни. Не е драма, но си е разход и да си го имаш предвид. Други мизерии по колата няма.

- Toyota Fan Forever
Турбото като всяко турбо иска грижи (препоръчителен празен ход преди спиране на двигателя), но нищо специално няма. Отлично познавам автомобил с такъв мотор, който в момента е на 290к и няма преразход на масло, както и изпълнява всичките си мощностни и икономичностни показатели и сменя масло на 15к . Колкото до демпфера - да класика 

Преместването на единица товар на единица разстояние е работа. Работата извършена за единица време е мощност. Всяка система обаче след Големия взрив се стреми към покой.
благодаря за отговора. Нещо за бензиновия двигател и по специално 1,6 ?

Да си купя ли Тойота Корола ?
Здравейте ! Реших да си купя нова кола, разполагам с около 6хил. Харесах си Тойота Корола хечбег 2002-2005г с дизелов двигател. Затова влизам в този форум с молба към притежателите на този автомобил да ми отговорят на няколко въпроса. 
Колко би ми струвало първоначалното обслужване?
Какви са най-честите проблеми и коя част е най-скъпа, ако евентуално се счупи?
Наблюдава ли се ръжда при този модел?
И въобще споделете наблюденията и мненията си за този модел
Благодаря предварително

Колко би ми струвало първоначалното обслужване?
Какви са най-честите проблеми и коя част е най-скъпа, ако евентуално се счупи?
Наблюдава ли се ръжда при този модел?
И въобще споделете наблюденията и мненията си за този модел

Благодаря предварително

Последно промяна от Akima на 04 Апр 2017 18:56, променено общо 1 път.

Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.

Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.
- 
				chukich
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Да си купя ли Тойота Корола ?
Здравей
Имам корола бензин 2002г е12
Купих я на 90к км.преди 9г.
Сега е на близо 200к
Ръжда не забелязвам. Единствено съм сменял 1 биалетка, полуоска преди 2години и пистов ремък преди 1 година.
Накладки сменям през 3 години
Дискове може би догодина.
Всяка година масло и филтри: около 100/120лв
Слабост на модела са габаритите/къси. Заминават за 1/2 години. За друго не се сещам.
Бензиновата версия има висок разход на гориво.
Около 12/14 градско. Сложих газово преди 5 години.
За дизела нямам няблюдения

Имам корола бензин 2002г е12
Купих я на 90к км.преди 9г.
Сега е на близо 200к
Ръжда не забелязвам. Единствено съм сменял 1 биалетка, полуоска преди 2години и пистов ремък преди 1 година.
Накладки сменям през 3 години
Дискове може би догодина.
Всяка година масло и филтри: около 100/120лв
Слабост на модела са габаритите/къси. Заминават за 1/2 години. За друго не се сещам.
Бензиновата версия има висок разход на гориво.
Около 12/14 градско. Сложих газово преди 5 години.
За дизела нямам няблюдения
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE  152hp / CVT / AWD