Кефа е голям.

Клега сподели какво се случи с колата ти,моля те!Аз от месец имам съвсем същия проблем.Благодаря предварително!abarnev написа: Привет и от мен
Става дума за Корола Версо 2.2 Д-кат 177 кс . колата е на почти 160 000 км имам е от май месец и съм много доволен до момента в които времето не захладня . КОЛАТА ЗАПОЧНА ДА ПУШИ излиза доста пушек на моменти ми е неудобно от другите шофьори . Започва да пуши когато загрее на нормална темп. , при студен двигател няма проблеми . Пробвах нафта от всички бензиностанции - няма промяна . Наложи ми се да пътувам Бургас- Боровец
и обратно сиреч 90 процента магистрала . продухвах е карах е с 2000-3000-4000 оборота не забелязах дим . Добавка и сложих за ДПФ . и пак си пуши иначе колата си върви никога не са светели някакви необичайни лампи по таблото , колата си върви чудесно . Димът се е най-осезаем при потегляне или в градски условия на шофиране . До преди студеното време не съм видял и следа от дим зад колата дори се чудех как дизел не пуши, но уви и аз пускам димни сигнали зад мен .
маслото е Castrol 5w40 edge за dpf
разход градско : 11.5л/100
извън града : 9л/100
на магистралата на авто 140км/ч-10л/100км
помагаите и за сервиз за Toyota за Бургас без офицялния .![]()
![]()
Колега , закарай си колата на една диагностика да ти направят . Аз имах същия проблем . Кво ли не правиха , чистиха ЕГР , ДПФ и тн . В крайна сметка се оказа че проблема с пушенето идва от 5-тата дюза която е вдясно на блока на двигателя . Горе долу разбрах че тя пръска нафта която гори и чисти дпф или там някаква си регенерация се включвала. Та тая 5- та дюза се беше скапала. Смених я покарах 500 км извънградско и всичко е точно. Успех с проблема дано го решиш .bodura написа:Клега сподели какво се случи с колата ти,моля те!Аз от месец имам съвсем същия проблем.Благодаря предварително!abarnev написа: Привет и от мен
Става дума за Корола Версо 2.2 Д-кат 177 кс . колата е на почти 160 000 км имам е от май месец и съм много доволен до момента в които времето не захладня . КОЛАТА ЗАПОЧНА ДА ПУШИ излиза доста пушек на моменти ми е неудобно от другите шофьори . Започва да пуши когато загрее на нормална темп. , при студен двигател няма проблеми . Пробвах нафта от всички бензиностанции - няма промяна . Наложи ми се да пътувам Бургас- Боровец
и обратно сиреч 90 процента магистрала . продухвах е карах е с 2000-3000-4000 оборота не забелязах дим . Добавка и сложих за ДПФ . и пак си пуши иначе колата си върви никога не са светели някакви необичайни лампи по таблото , колата си върви чудесно . Димът се е най-осезаем при потегляне или в градски условия на шофиране . До преди студеното време не съм видял и следа от дим зад колата дори се чудех как дизел не пуши, но уви и аз пускам димни сигнали зад мен .
маслото е Castrol 5w40 edge за dpf
разход градско : 11.5л/100
извън града : 9л/100
на магистралата на авто 140км/ч-10л/100км
помагаите и за сервиз за Toyota за Бургас без офицялния .![]()
![]()
Интересувам се дали шума на двигателя е по силен след премахване да DPF филтъра.nikolov87 написа: http://dpf.bg/toyota
Извинявам се, че се повтарям но не се справих добре преди малко .По шумен ли е двигателя след премахване на DPF филтъра?nikolov87 написа: Здравейте, колеги,
Не изчетох всички мнения по въпроса, та ако повтарям коментар, по един или друг начин, се извинявам предварително.
Преди 6-7 месеца закупих Тойота Авенсис 2.2 D4D, 178 кс., прекрасен автомобил, с добър двигател (стига да използваш читаво гориво), но с огромен разход. Разход за който мнозина "специалисти" ми казваха, че е нормален, двигателя е много голям, тежко купе... дрън, дрън. Ходих два пъти на диагностика в Тойота (и Бургас, и София), всички параметри отлични. На въпроса за разхода - "ами нормален е, то голям, двигател, лоши горива в България...." дрън, дрън. Все пак за разхода: 10-11 градско, с нормално каране, 7,5-8,5 извън града, даже с бавно, спокойно каране. Та, не можах да се примиря с множеството коментари, които едва ли не ме наведоха на мисълта да си продам прекрасната колица. Разчетох се добре, разрових се из нета и открих всички синдроми на запушен DPF филтър (описани са добре тук:
Скрито съдържание (само за потребители)
http://dpf.bg/toyota
), без светване на Check engine. Отидох при момчетата от сайта, доста скиптично настроен (типично по български), но си платих сметката и взех колата след три часа. Тук е момент да вмента, че персонала беше доста вежлив, учтив и отзивчив.
И ето развръзката, на първото ми дълго пътуване веднага след ремонта (около 1600 км), магистрала, автопът, доста сериозни баири, с трима човека в колата - 5,4-5,5. Песен.... В града, зимата не беше много топла, никак даже, а и градското ми е 5 км. сутрин и 5 - вечер, разход: 7,5-8 максимум! За информация, зареждам само Ромпетрол или Газпром с обикновена добавка за дизел на Бардал.
Не правя реклама на гореспоменатата фирма, но аз останах доволен от обслужването им. Проблемът е решен (софтуерно и хардуерно) и управлявам свободно, с кеф, мощният ми, икономичен автомобил.
Надявам се, да съм бил полезен.
Двигателят не става по-шумен, но започва да се чува едно леко виене от турбината, но това не е проблем.troble написа:Интересувам се дали шума на двигателя е по силен след премахване да DPF филтъра.nikolov87 написа: http://dpf.bg/toyota
Ако я подкараш на тихо място, при скорост на първа с окоро 20-25 км, ще я чуеш. Преди това не се чуваше.
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] и 3 госта