ПРЕРАЗХОД НА МАСЛО НА ГАРАНЦИОННА ТОЙОТА
Мнение от mariooo1 » 28 Фев 2017 18:04
mariooo1
Мнение от AYG0 » 28 Фев 2017 19:09
Руски форум - Задаваш въпрос и те ти задават въпрос. Пак задаваш въпрос и те пак ти задават въпрос. Трепи път задаваш въпрос и ти отговарят.
Български форум - Задаваш въпрос и ти обясняват колко си глупав, как така не става, че нямаш право да питаш или да се оплакваш и пр.

Дали ще спечеля или не е мой проблем. Търся и други пострадали, ако нямате чисто нова тойота със сходен проблем, просто не ми обяснявайте кое е нормално и кое не е!

AYG0
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 374 пъти
Мнение от slowtraveler » 28 Фев 2017 19:23
Не си ти този който да казва кой какво ще пише в темата ти - добре е да осъзнаеш, че това е свободен форум... В който обаче има изявена неприязън към персонални нападки и обиди...
Хората са опитали да споделят опита си..
Дали ще си хвърляш парите по 'скъпоструващия' ти адвокат, си е твоя работа...
Мога да те уверя, че Тойота (пък и в комбинация с Ситроен и Пежо - все пак и те предлагат абсолютно същият автомобил, различаващ се рязко от духа на Тойота

Имал съм проблем с чисто нова тойота, за което е писана цяла голяма тема (сигурно над 100 страници).
В нея съм описал и какво решение съм намерил за решаване на проблема и какви са били доводите ми...
Ако не можеш да я намериш сам - поръчай на адвоката ти да я намери - така и така ще му плащаш...

П.С. без помощта на скъпоструващ адвокат съм печелил доста битки на админстративния фронт и то не само с Тойота... И въпреки това смятам, че битка трябва да се води не за тарикатлък, а за справедливост...
В твоя случай не наблюдавам такива условия..
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от AYG0 » 28 Фев 2017 20:11
Нямам за цел да обижам когото и да е било, ако съм обидил някой ИЗВИНЯВАМ СЕ!
100% тойота могат да си позволят по-добър и скъп адвокат, но в България има и надзорни органи, има Омбудсман, има комисии и агенции, занимаващи се с регулиране, проверка, стандартизиране, замерване и пр. на стоки и услуги... качество, гаранционни условия... договорни отношения, "паритет и неравноправни договорни условия", под въпрос са и рекламни слогани от вида " ? 00 000 км. пълна гаранция" и пр. ... Има и ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА...
Темата е за да потърся хора със същият проблем, за да информирам конкретно дали това е практика, дали е "екстра" за всички тойоти. Какво са предприели и какъв е бил резултата... Търся "да си сверя часовника" както се казва, за да знам дали и какво да предприема, какви са шансовете ми и какви са практиките.
Но съгласете се, сравнения с някакви други коли или общи приказки на никого не му е приятно да чете. Ако един човек няма конкретни познания за определен двигател, марка и норми, то какво да си говорим?
AYG0
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 28 Фев 2017 20:23
slowtraveler
Мнение от AYG0 » 28 Фев 2017 20:48
Сега пиша на истинската тойота да ми пратят спецификация. От БГ няма да стане.
Послепис: Колата ми всичко на всичко събира 3,5/4л, а казват, че може да гори до 5л.

AYG0
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Мнение от iovkito » 28 Фев 2017 21:14
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
iovkito
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 28 Фев 2017 21:30
За Айгото май си пише - възможно е да се наложи доливане на масло между сервизните интервали...
Като повишен разход има при:
- нов двигател
- масло с ниско качество или неподходящ вискозитет
- каране при повишени обороти, натоварване или ускоряване/забавяне
- продължително стоене на празен ход, или движение в тежък трафик...
slowtraveler
- peterhr
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 31 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от peterhr » 28 Фев 2017 21:40
Аз обаче съм сигурен, че там ще пише доста по-голям разход от този на колегата AYG0.
За съжаление автомобилостренето след 2000 година няма нищо общо с колите от 90те. А пък тези по-новите, съвсем нямат нищо общо.
Според мен потърси колеги с точно този двигател и сравни още на 3-4 бройки такива коли какво харчи.
Но и като цяло аз лично (лично мнение) не бих се притеснявал от такъв "преразход" на масло. Все пак с минимално доливане ще стигнеш до следващата смяна. А и има значение как се кара. Имам колега, който кара почти винаги на максимално ускорение, да вярно, не кара на максимална скорост, ама то е достатъчно тормоз на двигателя да ускорява прекалено бързо за купето и конските сили. Та маниера на каране е много относително нещо. Колкото повече се натиска един двигател, толкова повече масло ще харчи. Има производители, които пишат огромни числа за разход на масло. И в крайна сметка има потребители, които дават едни торби с пари, за да "намалят" този разход на масло и в крайна сметка го намаляват с много малки и пак доливат, само дето са загубили едни пари за ремонт. А да накараш Тойота да разглобят един "сравнително нов" двигател ня 90 000км, само заради доливане за 10лв на масло един път в годината, за мен (отново лично мнение) е безумно.
peterhr
tora
Мнение от AYG0 » 01 Мар 2017 13:03
Очевидно от тойота залагат на това, че малките коли са предимно градски, може би дамски и никой не гледащеката за маслото. Вероятно затова продават коли с адаптирано за България качество и като мине петата година стискат палци да си купиш нов боклук.
Ако на 90 000 км гори 1л. за 10 000км., то на 150 000 км. колко ще гори? И защо да чакам да стане на 150 000км. или да ми изтече гаранцията, за да предявя рекламация?
Ако се окаже, че това е норма ще публикувам за собствена сметка в различни вестници нормата без коментар (за да не ме съдят за клевета). Предпочитам да дам 500 или 1000 лева, но да чета цял месец нормата в любимите си вестници. Аи всеки има право на тази информация преди да си закупи нова кола.
Колеги, много сте хладнокръвни

AYG0
- slowtraveler
Мнение от slowtraveler » 01 Мар 2017 13:19
Всеки конкретен двигател има разход на масло.. Къде по-голям, къде по-малък...
Ще публикуваш нормата??? Ами хубаво - те и производителите често я вписват в книжката, която я издават в стотици хиляди екземпляри... И какво от това?
Съдейки от думите ти, просто не си си направил труда да прочетеш книжката за автомобила, който управляваш с години...
И както виждаш - май само ти не си запознат с този факт - че нормата за позволеният разход на масло е достатъчно висока..
Предяви рекламация - парите са си твои... Но ме учудва за какво ще предявиш рекламация? Че автомобила гори повече масло, отколкото ти се иска? Предяви рекламация и за това, че наливаш повече вода в казанчето на чистачките, или пък че износва повече гуми отколкото ти се иска - ситуацията е аналогична...
Това, че двигателя гори дадено количество масло не означава автоматично, че разхода ще се увеличава (поне не и до достигане на експлоатационния ресурс на детайлите)...
Освен това колегите (а и аз) те попитаха - кога установи този разход? Или просто сега на 90х.км си решил все пак да провериш нивото на маслото и изведнъж си останал учуден, че има такъв?
slowtraveler
Мнение от AYG0 » 01 Мар 2017 13:33
Кола, която събира 3,5 л. масло, харчи 1л. за 10 000км., при положение, че според производителят маслото се сменя на 15 000км. тоест от смяна до смяна да гори 50% от маслото е нормално?
Има стандарти, комисии и агенции, занимаващи се с технически надзор при внос. Има понятия като подвеждаща реклама, неравноправни догоровни отношения, несъответствие между обичайното и предлаганото качество...
Да не си платен писач (трол), че гледам имаш 10 964 коментара? Имаш ли личен интерес да представяш нещата в полза на тойота или е лично мнение, че 50% от маслото си заминава от смяна до смяна? Ти на твоят автомобил по 4 литра масло ли му доливаш?
AYG0
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Мнение от iovkito » 01 Мар 2017 13:47
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
iovkito
AYG0
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru