Здравейте,
От скоро съм горд собственик на горе посочената кола 2005 гидина ръчни скорости 6 степенна. Като цяло съм много доволен от колата - динамика комфорт и т.н., но нещо не можем да се разберем с разхода на гориво

В градски условия ми гори 11-12/100 по Бордовия компютър, но като гледам как пада стрелката на резервоара е толкова, ако не и повече

. Колата е напълно обслужена с качествени масла и филтри. Като цяло съм доста спокоен шофьор, рядко качвам над 2500 оборота въпреки, че живея в планината и понякога си е нужда за да изкачиш някой баир

Преди Авенсиса имах Ауди A4 B7 2.0 TDI и ми гореше 7/100 градско. Колата е закачана на диагностика и излезна само 1 грешка за EGR клапана но възможно ли е само и единствено от него да е толкова завишен? В вторник съм в сервиз при момче което разбира доста и има оригинална диагностика, същият той премахва и DPF филтри и прочие. Възможно ли е аджаба този разход да се дължи на запушен DPF, EGR или дебитометър или по принцип толкова си горят? Имал съм доста коли и на всички досега съм покривал 1:1 разходите дадени в auto data. Но тук нещата са двойни, при положение че му дават 7/100 градско. Не искам да се разделям с колата заради един гаден разход, защото е много запазена и с доста екстри, но за мен е грях да караш дизел и да гори толкова

Имах 7 серия BMW е то тя гореше по малко... Само да допълня, че колата ми беше докарана на платформа от Германия и има възможност там да не е карана с години, ако съдя по филтър купе...
Порових се доста в форума ви и има доста такива теми, но така и не видях отговора на този въпрос, също така забелязох, че този мотор при едни гори 11-12 при други 7-8. Но така и не намерих отговор на въпроса при премахване на DPF дали разхода ще падне значително все пак колата е на 220 000 км и мисля че филтъра е отишъл.
Благодаря предварително и се надявам да съм публикувал темата където трябва, ако не е така прощавайте.