Благодаря! Ориентирах се.
Проверих си дисковете и накладките преди няколко дни и се оказа, че предните са за смяна (задните са АТЕ и са ок засега). Колебая се относно марката, която да взема - ATE, Bosch...? Проблемът е, че не намирам поне в нета предни накладки на АТЕ за моя модел, дискове има, но накладки не, поне аз не успявам. Какво ви е мнението за Bosch? Също така проблеми ли е ако задните дискове и накладки са АТЕ, а предните например Bosch?
Имам и въпрос какво точно масло да и сипвам (в момента е на около 168000км). Като я взимах миналата година и сложих Motul 5w30 пълна синтетика. Скоро се зачетох в сервизната книжка и видях, че препоръчват 5w30 C2 (за моя мотор, който е с DPF - всъщност за последното не съм много сигурен дали имам DPF). Един от сайтовете показва това:
Vehicle characteristics
GRADE: TERRA: TERRA TYPE
DESTINATION: EUR: EUROPE
DRIVER'S POSITION: LHD: LEFT-HAND DRIVE
ENGINE: 2ADFTV: 2200CC DIESEL TURBO
FUEL SYSTEM: DCR: DIESEL COMMON RAIL INJECTION SYSTEM
GEAR SHIFT TYPE: 6F: MTM, 6-SPEED FLOOR SHIFT
Това DCR значи, че имам DPF филтър, нали така? Ако е така, според книжката трябва да сипвам 5w30 C2. Да ми препоръчате какво да търся? Мислех си за Castrol Edge, но не мога да намеря 5w30 C2, намирам само 5w30 LL, което не знам какво е и дали ще ми свърши работа.
Предполагам задавам "глупави" въпроси, но не разбирам много и затова питам тук.
Благодаря предварително!