Имам следният проблем... Колата дими вече постоянно. Независимо дали е на свободна, на студен двигател (току що запалена), в работна температура или на нагорнище. Цветовете на дима са всякакви - бял, син, и от време на време черен. Бях днес на диагностика и резултатите казват, че дюзите са отлични, дпф-а не е запушен, катализатора е наред абе.... супер кола

Ето и малко предистория:
Преди ~4 месеца закупих въпросният автомобил споменат в заглавието на темата и почти веднага се наложи да сменя дифтунгите на дюзите, защото едната изхвърляше гориво и колата не вървеше добре. Сякаш след това колата започна да дими бяло. Поразчетох се из форума и разбрах, че може да е заради гориво, регенрация и горе долу е нормално за модела. Реших преди Коледа с помощта на форумните писания да изчистя EGR клапана и резултата беше супер. Колата се отпуши и разхода и падна почти двойно. Ефекта за съжаление се задържа твърде малко. Преди седмица колата започна да пуши. Пушеше само бяло и то само като е в регенерация. Сега пуши ПОСТОЯННО син отенък, а недай си боже да я настъпя или да започне изкачване. Разхода ми в момента е ~13/100км. - сиреч с пълен резервоар успях да измина едва 400км. Освен това в купето мирише на изгорели газове и на ДПФ. Зареждам само и единствено G-drive от Газпром.
До такава степен ме е срам от хората които постоянно ми мигат (мислейки си, че ще се запаля

Чакам да публикувам малко теми или отговори, за да мога да се свържа и с мехаННика за съдействие, понеже разбрах, че е печен